Hans Zimmer - MAN OF STEEL -- temat merytoryczny

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.

Twoja ocena Man of Steel

5 - score roku, tylko Hans tak potrafi!
2
6%
4 - bardzo dobre, Hans w formie i z jajem
6
18%
3 - solidno-przeciętne, ale Flight jest w dechę
10
30%
2 - rozczarowujące, nie o takiego Zimmera walczyliśmy
12
36%
1 - katastrofa (opcja broxtonowo-clemmensenowo-southallowa)
3
9%

Liczba głosów: 33

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

Re: Hans Zimmer - MAN OF STEEL -- temat merytoryczny

#211 Post autor: Agent » sob cze 15, 2013 21:38 pm

Adam pisze:co to za supermen który dopiero w połowie filmu zaczyna latać? uczył się tego przez godzinę filmu, czy co? :mrgreen:
W Supermanie z 87 roku też od razu nie zaczyna latać. Pierwszy lot rozpoczyna się po wizycie w Fortecy Samotności (wtedy też pierwszy raz widzimy go w stroju)
http://www.youtube.com/watch?v=3wd1-10B8R8 8)

Prawdopodobnie w Man of Steel będzie podobnie 8)
Ostatnio zmieniony sob cze 15, 2013 21:41 pm przez Agent, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#212 Post autor: bladerunner22 » sob cze 15, 2013 21:39 pm

zamiast wydawać kasę na wydanie tego osta mogli by wreszcie zremasterować starego Supermana Williamsa, albo zrobić rerecording :|
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#213 Post autor: Agent » sob cze 15, 2013 21:40 pm

Superman Williamsa mega kult :!:

Wygląda na to, że będzie tak jak myślałem. Temat przewodni Man of Steel będzie rozbrzmiewał w pełni dopiero na napisach końcowych.
Ostatnio zmieniony sob cze 15, 2013 22:14 pm przez Agent, łącznie zmieniany 1 raz.

Szczypior
George Lucas

#214 Post autor: Szczypior » sob cze 15, 2013 22:09 pm

bladerunner22 pisze:zamiast wydawać kasę na wydanie tego osta mogli by wreszcie zremasterować starego Supermana Williamsa, albo zrobić rerecording :|
Wszystko to już było :mrgreen:

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#215 Post autor: Agent » sob cze 15, 2013 22:16 pm

bladerunner22 pisze:zamiast wydawać kasę na wydanie tego osta mogli by wreszcie zremasterować starego Supermana Williamsa, albo zrobić rerecording :|
Zapraszam tutaj -- http://www.amazon.com/Superman-Original ... B000046PVN

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#216 Post autor: bladerunner22 » sob cze 15, 2013 22:25 pm

no przecież ta wersja pod względem jakości jest fatalna tego się nie da słuchać :|

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#217 Post autor: Paweł Stroiński » sob cze 15, 2013 23:11 pm

Ja powiem tak - 1 to hejterstwo, 5 to fanbojstwo totalne. To na pewno.

Score mnie nie rozczarował, ale też nie zachwycił. W tej chwili, bym dał ogólną 4 (po dwóch przesłuchaniach całego albumu), musiałby mnie ten score naprawdę zachwycić w filmie. Osobiście skłaniam się ku 3,5, z czego powiedzmy, że być może odrobinę zawyżam z powodu własnego fanbojstwa. W score można się wgryźć - przy drugim przesłuchaniu parę kawałków zyskało sens. Wszystko oczywiście zależy od oceny muzyki w filmie, ale tak to wygląda u mnie.

Druga rzecz - do drugiej płyty nie będę wracał po napisaniu recenzji tak na 90%. O ile zwykle suity Hansa lubię, tak tutaj są chyba po prostu za długie.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#218 Post autor: Wawrzyniec » ndz cze 16, 2013 01:21 am

http://www.movie-wave.net/?p=3683

Streści ktoś, bo długie jak Kolej Transsyberyjska? Ale po ocenie przypuszczam, że chyba mu się nie spodobało.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#219 Post autor: Mystery » ndz cze 16, 2013 01:31 am

Koper pisze:Mystery to faktycznie człowiek zagadka, przy swoim kochanym Giacchino był bardziej powściągliwy, choć jego "Star Trek" wydał mi się jako całość albumem lepszym od "Man of Steel".
Oj tam przeżywacie to moje "guilty pleasure" :P

Wawrzyniec pisze:http://www.movie-wave.net/?p=3683

Streści ktoś, bo długie jak Kolej Transsyberyjska? Ale po ocenie przypuszczam, że chyba mu się nie spodobało.
Czytaj, "hejterstwo" i "do lekarza" :P

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#220 Post autor: kiedyśgrześ » ndz cze 16, 2013 01:37 am

Hej Bladu przecież jest soczysty re-rec w 20 bitach, ogarnij się :P

Obrazek

Hej Adam Grę oglądają wszyscy na świecie od nie wiem, trzech lat? (poza kiedyśgrzesiem) jeśli chodzi o te covery, a tutaj mam przekrój od akordeonu po szkolną orkiestrę przed premierą filmu, come on :!: :!: :!: i oczywiście jak to padło bardziej ma to związek z popytem, niż poziomem artystycznym, tylko, że ja nie wiem co to ten artystyczny poziom jest, ja w ogóle neguję zasadność użycia takich malkontenckich pojęć, nie podoba mi się, to ok. a nie jakieś artystyczne poziomy :P

Do jakiego Ty tematu w ogóle referujesz, bo u Hansa są ze cztery podstawowe i „milion” pobocznych, no ja nie mam siły robić tu analizy track by track... i umiejętności :P Najlepiej niech niezadowoleni klienci napiszą które kawałki by wywalili (tak Koper, możesz napisać, że wszystkie :P ) to będzie łatwiej dyskutować.

Póki co dwa fakty które chyba nie padły, genialna jakość dźwięku, przestrzeń dynamiczna której u Hansa to z 15 lat nie było, no u mnie analizator widma normalnie wariuje, a dwa, to w wydawnictwach digitalowych kawałki są dłuższe od płytowych, w tych pierwszych nie ma crossfadeowania, dziwactwo straszne myślę :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#221 Post autor: bladerunner22 » ndz cze 16, 2013 02:02 am

Grzesiu nie moge znaleźć żadnych linków do tego wydanka :(

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#222 Post autor: Mystery » ndz cze 16, 2013 08:27 am

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#223 Post autor: Adam » ndz cze 16, 2013 09:35 am

no i odpowiedzcie sobie teraz na pytanie why, skoro ci sami recenzenci potrafili jakoś jego ostatnie prace doceniać, i to bardzo nawet. do tego to nie są recki na 5 zdań tylko spore elaboraty.. jedynki to przesada, ale jakby było 2/5 to bym słowa nie powiedział złego. a że jedynki dali? cóż, może się wkurzyli...
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#224 Post autor: Agent » ndz cze 16, 2013 10:20 am

Zapewne Hans z ramienia RCP nie dał w łapę recenzentom to Ci się wkurzyli i rzucają teraz takimi skrajnymi ocenami.
Ocena 1 za score do Man of Steel to stanowczo za mało.
Ja bym się upierał obiektywnie tak na 2,5 - 3.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#225 Post autor: Mystery » ndz cze 16, 2013 10:40 am

Adam pisze:no i odpowiedzcie sobie teraz na pytanie why, skoro ci sami recenzenci potrafili jakoś jego ostatnie prace doceniać, i to bardzo nawet. do tego to nie są recki na 5 zdań tylko spore elaboraty.. jedynki to przesada, ale jakby było 2/5 to bym słowa nie powiedział złego. a że jedynki dali? cóż, może się wkurzyli...
Może źle mi się wydaje, ale mam odczucie, że Hans jest ostatnimi laty jednym najgorzej ocenianych przez recenzentów kompozytorów i mało kto na zachodzie łapie tyle złych ocen. Co do owych jedynek, to tak jak w przypadku TDKR, zarówno Southall i Clemmensen po prostu nie akceptują całego konceptu takiej muzyki i jest ona skreślana już na samym starcie, toteż te oceny są stawiane dla zasady i mimo, iż obecni obrońcy tradycjonalnej muzyki filmowej szkalują wszystko co nie brzmi jak klasyczny Goldsmith/Williams/Horner i tłamszą szybko wszelkie nowe pomysły Hansa, to jednak myślę, że to historia osądzi współczesnego Zimmera i to na jego korzyść.

A najgorsze w MoS będzie to, że tak jak po Batmanach i Incepcji, wszystko teraz będzie brzmiało jak nowy Superman...
Ostatnio zmieniony ndz cze 16, 2013 10:42 am przez Mystery, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ