Wcale mnie to nie dziwi. Wystarczy sobie przypomnieć "Threat Mix" (nazwa z Deluxe, nie pamiętam jak na oryg. płycie było) z Matrixaqnebra pisze:Nie ma za co, sceny z kometą są najlepsze muzycznie. Tak jeszcze słucham muzyki w filmie i powiem wam, że Don zrobił tam coś w stylu pumpinu. Nie żartuję, fajny rytmiczny track z dobrą elektroniką.
Czego ostatnio słuchaliście?
Re: Czego ostatnio słuchaliście?

- qnebra
- Zdobywca Oscara
Widocznie przyzwyczaiłem się do tej epickiej strony Matrix. Podsumowując, niewydana ścieżka Dona z okresu jego szczytowej formy artystycznej. Za każdym razem znajduje się coś fajnego, choćby króciutka aranżacja tematu na gitarkę, potem też jest fajnie w scenie na Io.Tomek pisze:Wcale mnie to nie dziwi. Wystarczy sobie przypomnieć "Threat Mix" (nazwa z Deluxe, nie pamiętam jak na oryg. płycie było) z Matrixaqnebra pisze:Nie ma za co, sceny z kometą są najlepsze muzycznie. Tak jeszcze słucham muzyki w filmie i powiem wam, że Don zrobił tam coś w stylu pumpinu. Nie żartuję, fajny rytmiczny track z dobrą elektroniką.
Nudne i bez wyrazu, całe szczęście że Davis się skończył i Star Treki są w odpowiednich rękachTomek pisze:Fantastyczny chór, symfoniczny rozmach, muzyczna wyobraźnia i klimat podboju/eksploracji kosmosu. Tak jak lubię najbardziejqnebra pisze:https://soundcloud.com/qnebra/arrive-to ... bbcs-space
No i co o tym sądzicie. Wyciągnięte z filmu.Tak powinna brzmieć muzyka do Star Treka. Jednocześnie pokazuje różnicę jaka jest pomiędzy kompozytorem pokroju Davisa a Giacchino, tak na marginesie
![]()
Dzięki za linka!
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Nawet się dobrze nie zaczął.Mystery pisze:Nudne i bez wyrazu, całe szczęście że Davis się skończył i Star Treki są w odpowiednich rękachTomek pisze:
Fantastyczny chór, symfoniczny rozmach, muzyczna wyobraźnia i klimat podboju/eksploracji kosmosu. Tak jak lubię najbardziejTak powinna brzmieć muzyka do Star Treka. Jednocześnie pokazuje różnicę jaka jest pomiędzy kompozytorem pokroju Davisa a Giacchino, tak na marginesie
![]()
Dzięki za linka!
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Wybacz Mysteremu, pojedziesz lekko po muzyce Giacchino i już zaczyna być cokolwiek mało stabilny...
Nie, to zwykły symfoniczny kawałek jakich w latach 90 było pełno i pod którym mógłby się podpisać każdy lepszy kompozytor, pierwszy z brzegu przychodzący mi teraz do głowy "Lawnmower Man 2" Folka jest od tego ciekawszy.
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Nic się nie stało, sam teraz pokazuję swoje fanbojstwo.Paweł Stroiński pisze:Wybacz Mysteremu, pojedziesz lekko po muzyce Giacchino i już zaczyna być cokolwiek mało stabilny...
Ciekawe co by zrobił, gdyby Giacchino napisał całkowicie niesłuchalnego i beznadziejnego kupsztala rodem z najciemniejszych i najgorszych zakamarków RCP.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
No, Giacchino napisał jeden z moim zdaniem najgorszych score'ów do komedii, jakie słyszałem, więc nie zawsze jest cudownie.
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Jak się to cudeńko zowie?Paweł Stroiński pisze:No, Giacchino napisał jeden z moim zdaniem najgorszych score'ów do komedii, jakie słyszałem, więc nie zawsze jest cudownie.
No jakby skomponował coś tak oklepanego jak tamten kawałek, to bym mu już chyba podziękowałqnebra pisze:Nic się nie stało, sam teraz pokazuję swoje fanbojstwo.Paweł Stroiński pisze:Wybacz Mysteremu, pojedziesz lekko po muzyce Giacchino i już zaczyna być cokolwiek mało stabilny...![]()
Ciekawe co by zrobił, gdyby Giacchino napisał całkowicie niesłuchalnego i beznadziejnego kupsztala rodem z najciemniejszych i najgorszych zakamarków RCP.
Przesłuchałem jeszcze raz ten kawałek no i zły nie jest, ale żeby się od razu tak podniecać, to też nie
-
Templar
Tomek pisze:Tak powinna brzmieć muzyka do Star Treka. Jednocześnie pokazuje różnicę jaka jest pomiędzy kompozytorem pokroju Davisa a Giacchino, tak na marginesie![]()
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Mam na forum i z last.fm świadków jak wysoko cenię i uwielbiam Davisa. Ale czy w przypadku tego to trochę nie przesadzacie i nie za bardzo clemmensujecie?
Nie uwłaczając.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- qnebra
- Zdobywca Oscara
- ścieżka praktycznie jednego tematu, co prawda jeden z najlepszych tematów kosmicznych, lecz co za dużo to niezdrowo
- olbrzymia ilość ciężko strawnego underscore
Widzisz, nie tylko chwalę.
- olbrzymia ilość ciężko strawnego underscore
Widzisz, nie tylko chwalę.
no dokładnie. a efekt taki że chłop na emeryturze od stu lat i go nigdzie nie chcą. taka gwiazda i sława normalnieTemplar pisze:Tomek pisze:Tak powinna brzmieć muzyka do Star Treka. Jednocześnie pokazuje różnicę jaka jest pomiędzy kompozytorem pokroju Davisa a Giacchino, tak na marginesie![]()
![]()
![]()
NO CD = NO SALE
- qnebra
- Zdobywca Oscara
I mamy to co mamy, czyli Jabło i Ramin okraszeni Junkie XL z domieszką Strietfielda.Adam pisze:no dokładnie. a efekt taki że chłop na emeryturze od stu lat i go nigdzie nie chcą. taka gwiazda i sława normalnieTemplar pisze:Tomek pisze:Tak powinna brzmieć muzyka do Star Treka. Jednocześnie pokazuje różnicę jaka jest pomiędzy kompozytorem pokroju Davisa a Giacchino, tak na marginesie![]()
![]()
![]()