Hans Zimmer
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: Hans Zimmer
no, powiedzmy...
Jak będziecie grzeczni, to w następnym avatarze walnę ją w całej okazałości. 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Templar
A u nas krzyżuje się jak się kłamie, także w kulki z nami leciszWawrzyniec pisze:W Polsce się trzyma kciuki, w krajach anglojęzycznych krzyżuje palce.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A Wawrzyniec się krzyżuje sam, tak w ramach przeprosin.Templar pisze:A u nas krzyżuje się
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Przejrzałem z nudów trochę postów hz'a na tym forum dla kompozytorów i dwie rzeczy:
Po pierwsze - polecany przez Hansa podstawowy zakres informacji na temat komponowania muzyki do filmów: http://www.youtube.com/watch?v=gvaszet0-WA to jest dokładnie link który zapodał
Po drugie - Hansu nie ma w zestawie subwoofera i nie słucha stereofonicznych miksów kawałków które trafiają na CD… to wiele wyjaśnia w sumie
Po pierwsze - polecany przez Hansa podstawowy zakres informacji na temat komponowania muzyki do filmów: http://www.youtube.com/watch?v=gvaszet0-WA to jest dokładnie link który zapodał
Po drugie - Hansu nie ma w zestawie subwoofera i nie słucha stereofonicznych miksów kawałków które trafiają na CD… to wiele wyjaśnia w sumie
też mi nowość
ja tam mam lepszy tekst i to do kamery brzmiący na okrągło tak że nie słucha starych prac a za dobre uważa tylko 3 - Thin red line, thelme i helikopter. wymienione w tej kolejności 
Composer Hans Zimmer - Perspective on music creation : http://soundworkscollection.com/soundla ... c-creation
Composer Hans Zimmer - Perspective on music creation : http://soundworkscollection.com/soundla ... c-creation
NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Hans mi mówił wiele razy, że nie jest w stanie słuchać własnej muzyki poza miksem 5.1 w filmie.kiedyśgrześ pisze:Przejrzałem z nudów trochę postów hz'a na tym forum dla kompozytorów i dwie rzeczy:
Po pierwsze - polecany przez Hansa podstawowy zakres informacji na temat komponowania muzyki do filmów: http://www.youtube.com/watch?v=gvaszet0-WA to jest dokładnie link który zapodał![]()
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
No czytałem, z tym 0.1 nie do końca, bo nie bawi się z subem, radzi kolegom kompozytorom całkiem słusznie nie wprowadzać w paśmie którego wysokości odcięcia nie są w stanie przewidzieć żadnych istotnych elementów score, ok. ale KONTEKST
Nie raz płakałem tu na forum nad koszmarnymi miksami (kompresją) jego muzy na CD, gdzieś nazwałem nawet Hansa głuchnącym Beethovenem, a tu się okazuje, że on ma na to wywalone i nawet nie wie jak biedny kiedyśgrześ obdarzony co najwyżej przeciętnym słuchem się męczy przy tych jego stereo płytach
Ps. natomiast uwaga SuperHansa z wideo na temat tego, że wszystko sprowadza się do długości nuty, im dłuższa nuta tym większe poczucie zagrożenia, odkrywcza i genialna zarazem
Ps. natomiast uwaga SuperHansa z wideo na temat tego, że wszystko sprowadza się do długości nuty, im dłuższa nuta tym większe poczucie zagrożenia, odkrywcza i genialna zarazem
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To akurat nie jest nic dziwnego. Jest wiele kompozytorów, muzyków, którzy nie lubią słuchać własnej muzyki. Zresztą tak samo jak i reżyserów, którzy nie oglądają własnych filmów, czy aktorów, którzy nie lubią patrzeć na swoje występy.Paweł Stroiński pisze:Hans mi mówił wiele razy, że nie jest w stanie słuchać własnej muzyki poza miksem 5.1 w filmie.
Tym bardziej, że przeciwieństwo zahaczać by mogło o narcyzm.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Takie coś wczoraj widziałem wiadomo gdzie
PRINCE OF EGYPT
1 1m2 Chariot Race
2 1m3 Seti's Reprimand
3 1m4 meeting Zephora
4 1m5 Desert Flower
5 2m6 Following Zephora
6 2m7a Nightmare
7 2m7b Moses & Seti
8 2m9 Beating Gate Montage
9 2m10 Camel Boogie
10 3m11a The Sheep/Burning Bush
11 3m12 Burning Bush/Remember
12 4m13 Meeting Pharoh
13 4m16 Line In The Sand
14 4m17 Moses Reviled
15 5m20 Memory/Land Ultimatum
16 5m21 Death Of First Born
17 5m23 Red Sea
18 (GG Rewrite)[5m24] Epilogue
19 5m24a Rev 3 (With JK Fixes
Nie pamiętam już, czy to było, czy nie było, wszystkie numery instrumentalne.
PRINCE OF EGYPT
1 1m2 Chariot Race
2 1m3 Seti's Reprimand
3 1m4 meeting Zephora
4 1m5 Desert Flower
5 2m6 Following Zephora
6 2m7a Nightmare
7 2m7b Moses & Seti
8 2m9 Beating Gate Montage
9 2m10 Camel Boogie
10 3m11a The Sheep/Burning Bush
11 3m12 Burning Bush/Remember
12 4m13 Meeting Pharoh
13 4m16 Line In The Sand
14 4m17 Moses Reviled
15 5m20 Memory/Land Ultimatum
16 5m21 Death Of First Born
17 5m23 Red Sea
18 (GG Rewrite)[5m24] Epilogue
19 5m24a Rev 3 (With JK Fixes
Nie pamiętam już, czy to było, czy nie było, wszystkie numery instrumentalne.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Co do Interstellar, zbiera się powoli obsada. W tej chwili mamy:
Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain i... zaskoczę was...
Michael Caine.
Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain i... zaskoczę was...
Michael Caine.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jessica Chastain jeszcze nie została oficjalnie potwierdzona. Michael Cain, tak.
Poza tym:
http://www.youtube.com/watch?v=LAf0QnLFS7Q
Poza tym:
http://www.youtube.com/watch?v=LAf0QnLFS7Q
Interstellar coraz fajniej sie zapowiada. Obsada rowniez nienajgorsza 
Wawrzyniec nie wiedzialem, ze jestes taki stary dziad i masz smiech jak opentany
Sugerujesz, ze trzymasz mnie ma smyczy? Watpie

Wawrzyniec nie wiedzialem, ze jestes taki stary dziad i masz smiech jak opentany
Sugerujesz, ze trzymasz mnie ma smyczy? Watpie

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Najgorsze jest tylko to całe czekanie. Ponad rok!
A już teraz "Interstaller" interesuje mnie bardziej niż wszystkie tegoroczne score'y Hansa Zimmera razem wzięte. I wcale się nie zdziwię, jeżeli będzie ciekawszy i lepszy i naturalnie bardziej będzie mi się podobał od wszystkich tegorocznych score'ów Hansa Zimmera.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Tak, na razie inni się scorem do "Interstellar" jeszcze nie podniecają, więc możesz sobie pohipsterzyć przez jakiś rok.