Kwantowa Solanka idealnym przykładem.Adam pisze:tylko że Bond im więcej odcinków tym są coraz lepsze więc heloł
Star Wars
Re: STAR WARS: EPISODE VII (2015)
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Ja lubię tylko ST Abramsa, poprzednie to taka nuda, że można się nieźle wyspać, tylko muza dobraMystery pisze:Star Trek też

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
ST Abramsa to ani Star Trek, ani fajne. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
A wyobraźcie sobie, że jestem pewnie jednym z niewielu ludzi na świecie, którzy naprawdę cenią The Motion Picture jako film. Jest on cholernie niedoceniany, a że i score geniusz, to już inna sprawa 

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Ja wiem, czy niedoceniany, ci od Star Warsów nie lubią i tyle, mnie tam się podoba, choć pamiętam, że gdy pierwszy raz obejrzałem jako dziecko, na VHS chyba, to mnie strasznie wynudził, ale 2001 Odyseja też, człowiekowi się zmienia... nie każdemuPaweł Stroiński pisze:A wyobraźcie sobie, że jestem pewnie jednym z niewielu ludzi na świecie, którzy naprawdę cenią The Motion Picture jako film. Jest on cholernie niedoceniany, a że i score geniusz, to już inna sprawa

kazdy film ze Star Treka ma w sobie to cos co moze sie spodobac jak i wrecz przeciwnie
Na mnie mnie osobiscie Star Trek 9 zrobil bardzo fajne wrazenie, byl to pierwszy film z ST w kinie jaki widzialem, no i juz wtedy dalo sie odczuc wieksza dynamike w scenach akcji niz oferowaly poprzednie filmy z serii, ktore rowniez cenie. No i ten score Jerry`ego Goldmistha i temat przewodni (zarowno main theme jak i Nemesis - wroga).
Wracajac do Star Wars EVII - jestem ciekaw co tym razem Lucas wymyslil. Mozna na niego psy wieszac za rezyserie i dialogii Nowej Trylogii, ale historia w nich przedstawiona jest naprawde fajna, juz nie wspominajac o Klasycznej Trylogii.
Ciekawe z kim teraz beda musieli sie zmierzyc Jedi (rebelianci - nowa republika), jaki bedzie ten glowny czarny charakter (czy dorowna charyzma, historia i wygladem Vaderowi) no i jak tam Williams (o ile Disney go wezmie) sobie teraz poradzi. Michael Arndt jako scenarzysta to dosyc dobry wybor. Mam nadzieje, ze treatment Lucasa elegancko rozwinie i bedzie wszystko trzymalo sie kupy (szczegolnie dialogi).

Na mnie mnie osobiscie Star Trek 9 zrobil bardzo fajne wrazenie, byl to pierwszy film z ST w kinie jaki widzialem, no i juz wtedy dalo sie odczuc wieksza dynamike w scenach akcji niz oferowaly poprzednie filmy z serii, ktore rowniez cenie. No i ten score Jerry`ego Goldmistha i temat przewodni (zarowno main theme jak i Nemesis - wroga).
Wracajac do Star Wars EVII - jestem ciekaw co tym razem Lucas wymyslil. Mozna na niego psy wieszac za rezyserie i dialogii Nowej Trylogii, ale historia w nich przedstawiona jest naprawde fajna, juz nie wspominajac o Klasycznej Trylogii.
Ciekawe z kim teraz beda musieli sie zmierzyc Jedi (rebelianci - nowa republika), jaki bedzie ten glowny czarny charakter (czy dorowna charyzma, historia i wygladem Vaderowi) no i jak tam Williams (o ile Disney go wezmie) sobie teraz poradzi. Michael Arndt jako scenarzysta to dosyc dobry wybor. Mam nadzieje, ze treatment Lucasa elegancko rozwinie i bedzie wszystko trzymalo sie kupy (szczegolnie dialogi).
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Przesadzasz z tym niewielu. Pierwszy kinowy ST jest przez wielu ceniony, bo i to najlepszy film z serii, najbardziej ambitny też w sumie.Paweł Stroiński pisze:A wyobraźcie sobie, że jestem pewnie jednym z niewielu ludzi na świecie, którzy naprawdę cenią The Motion Picture jako film. Jest on cholernie niedoceniany, a że i score geniusz, to już inna sprawa
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Wszyscy, z którymi gadałem jechali po pierwszym Star Treku, że nudny, za długi (a ja pokochałem wersję reżyserską!) i grać nie umieją.
- Wojteł
- John Williams
Oj, Nowa Trylogia bardzo dobrze trzymała się kupy, puścić nie chciałaMam nadzieje, ze treatment Lucasa elegancko rozwinie i bedzie wszystko trzymalo sie kupy (szczegolnie dialogi

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
po to Disney zatrudnil Arndta aby ten poprawil Lucasowi babole, czego nikt nie umial zrobic przy NT 

Arndt niczego po Lucasie poprawiać nie będzie, bo sam pisze scenariusz i jak widać, łatwo nie jest
http://www.funnyordie.com/videos/a5c30b ... hael-arndt

Mystery pisze:Arndt niczego po Lucasie poprawiać nie będzie, bo sam pisze scenariusz i jak widać, łatwo nie jest![]()
Dostal treatment (zarys scenariusza) od Lucasa, takze ma wytyczne co do fabuly. Nie zdziwilbym sie gdybys jakie dialogi rowniez sie tam pojawily.
Skoro Arndt jest wielkim fanem SW (jak to reklamowala oficjalna StarWars.com) to na jego barkach spoczywa powiazanie E7 (lub tez ogolnie olanie) pod wzgledem Expanded Universe.
Znajac zycie, EU zostanie calkowicie olana

ale co tam

Spokojnie, to tylko aktor, oryginał prezentuje się tak:Szczypior pisze:Ale irytujący facetJuż się boję co wymyśli.