mnie troszkę martwi że w 1 dzień będą 2 koncerty - mocne tempo.. zobaczymy we wtorek co zaproponują.
FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
równie dobrze może być i dj tiesto
są gorące rytmy? są. jak najbardziej 
mnie troszkę martwi że w 1 dzień będą 2 koncerty - mocne tempo.. zobaczymy we wtorek co zaproponują.
Ostatnio zmieniony pn kwie 22, 2013 22:27 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
NO CD = NO SALE
-
Templar
I co, remixy Piratów będzie grał? 
o może będzie dwójka na żywo lol to akurat by pasował 
NO CD = NO SALE
- Wojteł
- John Williams
Np. Wojciechhp_gof pisze:Masz we wrześniu? Myślałem, że w kwietniu najpopularniejszeŚmiałbym się, gdyby tak się stało hahahaha
Na razie tylko niedziela obstawiona
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
-
Templar
A to w mojej imieniny będzie Matrix, not bad 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Iglesias, Abel?
Nie uwłaczając tym kompozytorom, ale nie uważacie, że podczas takiego festiwalu, to jednak dobrze by było, aby te koncerty jakoś poderwały publiczność. A Abel, to co? Będzie w kółko ten sam motyw przez godzinę grał. Nawet jak jest on bardzo piękny, ale ani "A Single Men" ani "A Singel Men 2 aka W.E." nie nadaje się na takie koncerty.
Dobrze, że będzie Davis i Matrix, to przynajmniej będzie mieli trochę bezpardonowego, mocnego grania.
Tak jak przed rokiem z "Alienami". To był świetny koncert i ten Goldenthala też. Nawet bardziej mi się to podobało, od koncertu Hisaishiego.
Dobrze, że będzie Davis i Matrix, to przynajmniej będzie mieli trochę bezpardonowego, mocnego grania.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
Oj Wawrzek Twoja ignorancja jest okropna. Zapewniam Cie ze gdyby Abel zagral fragmenty Single Mana, W.E., jakas konkretna suite z Gwiazdy Kopernika, Escape from Tomorrow czy Metropolis (!!!) i cos z tego co mu jeszcze nie wydali to koncert by zmiazdzyl. Co znasz w ogole z jego dyskografii ?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale chodzi ci o oryginały czy takie ekhm, ekhm? Gdyż jeżeli chodzi o "ekhm ekhm" to mam, a "Single Mena" (ba byłem na tym w kinie swego czasu), "W.E." , score roku 2013 "Escape From Tomorrow" i "Gwiazdę Kopernika".
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
Ale Wawrzek ma rację. Żeby ludzie chodzili na FMF, to powinny grać coś znanego, przebojowego, z pierdolnięciem. Co z tego, że zagrają jakiegoś Marianelliego i ja się zachwycę, Marek się zachwyci, Daniel się zachwyci, jak cała reszta powie "e panie do dupy z takim czymś, dwa lata temu to tu piratów grali a tu zapuszczają jakies... co to właściwie jest?". Tak samo jak puszczali Fridę Goldenthala, która jest dobrą muzyką, żeby sobie puścić w ciemnym pokoju i mieć jakieś filozoficzne rozkminy, ale nie grać kilku tysiącom ludzi, bo nikt tego nie zdzierży na koncercie.
-
Templar
No to w takim razie Djawadi i będzie napierdalał przez 2 godziny tematem z GoT, ludziska będą zachwyceni 
- Wojteł
- John Williams
No niestety, taka prawda 
-
Mefisto
Ale festiwal trwa kilka dni i nie widzę przeszkód, by jednego dnia napierdalał po garach Tajler, a drugiego grało coś bardziej przemyślanego - zwłaszcza, że FMF ma już swoją renomę i ludzie pójdą na fali.
-
hp_gof
Chciałem właśnie napisać to samo co MefistoMefisto pisze:Ale festiwal trwa kilka dni i nie widzę przeszkód, by jednego dnia napierdalał po garach Tajler, a drugiego grało coś bardziej przemyślanego - zwłaszcza, że FMF ma już swoją renomę i ludzie pójdą na fali.
Jakby cały festiwal nap*******li po garach, to pewnie by się sprzedało, no ale trochę poziom trzeba utrzymać, nawet jeśli któryś koncert będzie "plumkaniem". Akurat Abel ma w swoim repertuarze kawałki, które są bardziej liryczne, ale się przy nich nie zasypia, a melodia wpada w ucho.
Program MUSI być zróżnicowany. Ja np. na koncert Matrixa się nie wybieram, bo mnie to kompletnie nie interesuje. Więc każdy powinien znaleźć coś dla siebie
- Wojteł
- John Williams
hp_gof pisze:Ja np. na koncert Matrixa się nie wybieram, bo mnie to kompletnie nie interesuje. Więc każdy powinien znaleźć coś dla siebie
No co Ty, nie chcesz sobie posłuchac Harmonielehre Adamsa na żywo?