FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

#886 Post autor: Adam » pn kwie 22, 2013 22:27 pm

równie dobrze może być i dj tiesto :roll: są gorące rytmy? są. jak najbardziej 8)

mnie troszkę martwi że w 1 dzień będą 2 koncerty - mocne tempo.. zobaczymy we wtorek co zaproponują.
Ostatnio zmieniony pn kwie 22, 2013 22:27 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
#FUCKVINYL

Templar

#887 Post autor: Templar » pn kwie 22, 2013 22:27 pm

I co, remixy Piratów będzie grał? :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#888 Post autor: Adam » pn kwie 22, 2013 22:30 pm

o może będzie dwójka na żywo lol to akurat by pasował :mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#889 Post autor: Wojteł » pn kwie 22, 2013 22:35 pm

hp_gof pisze:Masz we wrześniu? Myślałem, że w kwietniu najpopularniejsze :P Śmiałbym się, gdyby tak się stało hahahaha :) Na razie tylko niedziela obstawiona :)
Np. Wojciech :mrgreen:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Templar

#890 Post autor: Templar » pn kwie 22, 2013 22:38 pm

A to w mojej imieniny będzie Matrix, not bad :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#891 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 23, 2013 12:08 pm

Iglesias, Abel? :? Nie uwłaczając tym kompozytorom, ale nie uważacie, że podczas takiego festiwalu, to jednak dobrze by było, aby te koncerty jakoś poderwały publiczność. A Abel, to co? Będzie w kółko ten sam motyw przez godzinę grał. Nawet jak jest on bardzo piękny, ale ani "A Single Men" ani "A Singel Men 2 aka W.E." nie nadaje się na takie koncerty.
Dobrze, że będzie Davis i Matrix, to przynajmniej będzie mieli trochę bezpardonowego, mocnego grania. 8) Tak jak przed rokiem z "Alienami". To był świetny koncert i ten Goldenthala też. Nawet bardziej mi się to podobało, od koncertu Hisaishiego.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Michał Turkowski
Zdobywca nieistotnych nagród

#892 Post autor: Michał Turkowski » wt kwie 23, 2013 13:20 pm

Oj Wawrzek Twoja ignorancja jest okropna. Zapewniam Cie ze gdyby Abel zagral fragmenty Single Mana, W.E., jakas konkretna suite z Gwiazdy Kopernika, Escape from Tomorrow czy Metropolis (!!!) i cos z tego co mu jeszcze nie wydali to koncert by zmiazdzyl. Co znasz w ogole z jego dyskografii ?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#893 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 23, 2013 13:24 pm

Ale chodzi ci o oryginały czy takie ekhm, ekhm? Gdyż jeżeli chodzi o "ekhm ekhm" to mam, a "Single Mena" (ba byłem na tym w kinie swego czasu), "W.E." , score roku 2013 "Escape From Tomorrow" i "Gwiazdę Kopernika".
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#894 Post autor: Wojteł » wt kwie 23, 2013 14:14 pm

Ale Wawrzek ma rację. Żeby ludzie chodzili na FMF, to powinny grać coś znanego, przebojowego, z pierdolnięciem. Co z tego, że zagrają jakiegoś Marianelliego i ja się zachwycę, Marek się zachwyci, Daniel się zachwyci, jak cała reszta powie "e panie do dupy z takim czymś, dwa lata temu to tu piratów grali a tu zapuszczają jakies... co to właściwie jest?". Tak samo jak puszczali Fridę Goldenthala, która jest dobrą muzyką, żeby sobie puścić w ciemnym pokoju i mieć jakieś filozoficzne rozkminy, ale nie grać kilku tysiącom ludzi, bo nikt tego nie zdzierży na koncercie.

Templar

#895 Post autor: Templar » wt kwie 23, 2013 14:53 pm

No to w takim razie Djawadi i będzie napierdalał przez 2 godziny tematem z GoT, ludziska będą zachwyceni :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#896 Post autor: Wojteł » wt kwie 23, 2013 14:57 pm

No niestety, taka prawda :|

Mefisto

#897 Post autor: Mefisto » wt kwie 23, 2013 15:01 pm

Ale festiwal trwa kilka dni i nie widzę przeszkód, by jednego dnia napierdalał po garach Tajler, a drugiego grało coś bardziej przemyślanego - zwłaszcza, że FMF ma już swoją renomę i ludzie pójdą na fali.

hp_gof

#898 Post autor: hp_gof » wt kwie 23, 2013 16:34 pm

Mefisto pisze:Ale festiwal trwa kilka dni i nie widzę przeszkód, by jednego dnia napierdalał po garach Tajler, a drugiego grało coś bardziej przemyślanego - zwłaszcza, że FMF ma już swoją renomę i ludzie pójdą na fali.
Chciałem właśnie napisać to samo co Mefisto :!:
Jakby cały festiwal nap*******li po garach, to pewnie by się sprzedało, no ale trochę poziom trzeba utrzymać, nawet jeśli któryś koncert będzie "plumkaniem". Akurat Abel ma w swoim repertuarze kawałki, które są bardziej liryczne, ale się przy nich nie zasypia, a melodia wpada w ucho.
Program MUSI być zróżnicowany. Ja np. na koncert Matrixa się nie wybieram, bo mnie to kompletnie nie interesuje. Więc każdy powinien znaleźć coś dla siebie :)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#899 Post autor: Wojteł » wt kwie 23, 2013 16:40 pm

hp_gof pisze:Ja np. na koncert Matrixa się nie wybieram, bo mnie to kompletnie nie interesuje. Więc każdy powinien znaleźć coś dla siebie :)

No co Ty, nie chcesz sobie posłuchac Harmonielehre Adamsa na żywo? :P

ODPOWIEDZ