Star Wars

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

Re: STAR WARS: EPISODE VII (2015)

#211 Post autor: Wojteł » pt kwie 05, 2013 17:03 pm

W to pierwsze nie grałem, bo nie mam konsoli, a wersja na PCta miała wyjebane w kosmos wymagania i zajmowała strasznie dużo, a o tym drugim nawet nie słyszałem. Tak czy siak, trochę mało tytułów wydali przez te 8 lat :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#212 Post autor: lis23 » pt kwie 05, 2013 17:50 pm

Wojtek pisze:W to pierwsze nie grałem, bo nie mam konsoli, a wersja na PCta miała wyjebane w kosmos wymagania i zajmowała strasznie dużo, a o tym drugim nawet nie słyszałem. Tak czy siak, trochę mało tytułów wydali przez te 8 lat :P
Ja mam obie części FU na PC i nawet na poprzednim kompie mi chodziło, a że mam też Xboxowego pada pod PC, to takie gry mi nie straszne
bohaterem Star Wars 1313 miał być Boba Fett:

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=76128
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#213 Post autor: lis23 » ndz kwie 14, 2013 16:46 pm

"Star Wars: Reclamation". Czy to jest ten nowy, tajemniczy serial Disneya?

Jak informowaliśmy na stronach Filmwebu Disney szykuje z Dave'em Filonim nowy serial animowany osadzony w świecie "Gwiezdnych wojen", który trafić ma na antenę DisneyXD zamiast kończonych "Wojen klonów". O nowym projekcie dotąd nie wiedzieliśmy nic oprócz informacji, iż rozgrywać się będzie w czasach dotąd nie pokazywanych w kinie lub telewizji.

Tydzień temu na forum IMDb jeden z anonimowych użytkowników zaprezentował dokumenty dotyczące nieznanego projektu serialu animowanego "Star Wars: Reclamation". Ponoć projekt dostał zielone światło w styczniu, lecz został wstrzymany, kiedy w Disneyu rozpoczęły się zbiorowe zwolnienia.

Według dokumentu akcja serialu rozgrywać ma się 15 lat po wydarzeniach z "Powrotu Jedi" i ma przygotować grunt pod planowane "Star Wars: Episode VII". Imperium od dekady leży w ruinach, lecz trwa wojna domowa. Buntownicy zdołali opanować kluczowe planety, lecz w niektórych rejonach galaktyki wciąż stawiany jest opór nowemu porządkowi rzeczy. Unia imperialnych lojalistów odmawia złożenia broni do czasu poddania Coruscant. Lecz pod ulicami i sektorami Coruscant kryje się mroczny, śmiertelny sekret, który już wkrótce pogrąży świat w chaosie...

Serial ma się rozpocząć w kluczowym momencie, kiedy to najwyższy kanclerz Mon Mothma i wicekanclerz Leia Organa przygotowują się do kolejnej rundy pokojowych negocjacji z Grand Moff Ono. Na rozkaz swego mistrza Evyna Aoki, ochroną zajmuje się rycerz Jedi Sky Bonteri. Rozmowy dopiero się rozpoczynają, kiedy wszyscy na Coruscant, republikanie, unioniści i Jedi, zostają zaszokowani widokiem armii czarnych droidów, zabijających wszystkich niezależnie od politycznych przekonań.

Skutkiem tego bezprecedensowego ataku jest niepewny sojusz republikanów i unionistów. Grupa bohaterów z obu stron rozpoczyna niebezpieczną podróż, by odkryć tajemnicę samoreplikujących się maszyn i mrocznego świata, gdzie technologia i Moc ścierają się ze sobą... tajemnicę tak starą jak sama Republika - straszliwe dziedzictwo poziomu 1313.

W sieci te dokumenty przyjęto z rezerwą. Nie jest bowiem na razie jasne, czy rzeczywiście taki projekt istniał/istnieje, a jeśli tak, czy jest to właśnie ów nowy serial Disneya, czy jeden z licznych innych projektów osadzonych w świecie "Gwiezdnych Wojen", o jakich szeptano przez ostatnie kilka lat, jeszcze przed przejęciem LucasFilm przez koncern Disneya.

Ocenę pozostawiamy Wam. Dokumenty znajdziecie TUTAJ:

http://imgur.com/a/92ZqG/all
http://www.filmweb.pl/news/%22Star+Wars ... neya-94851

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#214 Post autor: Paweł Stroiński » ndz kwie 14, 2013 17:24 pm

Raczej "Odzyskanie" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#215 Post autor: Wojteł » ndz kwie 14, 2013 17:24 pm

fake and gay

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#216 Post autor: lis23 » ndz kwie 14, 2013 17:28 pm

Wprowadzenie do nowych epizodów byłoby mile widziane, ale wolałbym serial aktorski, lub książkę, komiks
ciekawe, ile z książkowych pomysłów przebije się do nowych epizodów/ - ja już pozbyłem się wszystkich powieści Star Wars, poza filmowymi nowelami - zbyt wiele tam namotali.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#217 Post autor: Wojteł » ndz kwie 14, 2013 17:34 pm

Ja tam EU nigdy nie lubiłem. Za wiele pomysłów zbyt odległych od uniwersum Lucasa, o ile saga filmowa to takie połączenie SF i Fantasy, do książki nieraz szły zdecydowanie za bardzo w stronę tego drugiego.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#218 Post autor: lis23 » ndz kwie 14, 2013 17:40 pm

Szczypior pisze:Cienie Imperium mogłeś zostawić :P
Mam w postaci komiksu, książki nie miałem, miałem " New Jedi Order " - z książek najbardziej podobało mi się " Spotkanie na Mimban ".

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#219 Post autor: lis23 » ndz kwie 14, 2013 17:42 pm

Szczypior pisze:Ja z EU uznaję tylko właśnie Cienie Imperium i w sumie Opowieści z Kantyny Mos Eisley też (moja pierwsza książka Star Wars).
Poza tym książki na podstawie filmów są strasznie średnie, a niektóre nawet słabe (Powrót Jedi).
Książkowe " Mroczne Widmo " jest bardzo fajne, " Zemsta Sithów " też, choć ciężko się ją czyta.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#220 Post autor: lis23 » ndz kwie 14, 2013 17:47 pm

Szczypior pisze:
lis23 pisze:" Spotkanie na Mimban ".
To ta Deana Fostera? To chyba nawet pierwsza książka EU. Powstała chyba w 78.
Czytałem kiedyś taką anegdotę (nie pamiętam gdzie), że gdyby pierwsze Gwiezdne Wojny nie osiągnęły wielkiego sukcesu, to Lucas zekranizowałby właśnie tę książkę. I na tym byłby koniec.

http://www.gwiezdne-wojny.pl/tekst.php?nr=156
Ponoć słaba :P
Tak, właśnie ta :P
ja, czytałem ją gdzieś w 1997 ;)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#221 Post autor: lis23 » ndz kwie 14, 2013 17:53 pm

Ja bardzo żałuję, że nie mam albumów o powstawaniu starej trylogii, wydanych przez Amber - do nowej trylogii mam, do starej, niet :cry:

Mefisto

#222 Post autor: Mefisto » ndz kwie 14, 2013 17:54 pm

a ja mam 8) ale nie dam :P

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#223 Post autor: lis23 » ndz kwie 14, 2013 17:59 pm

Szczypior pisze:Ja Epizod IV i VI, czyli te ze scenariuszami, ale w bardzo opłakanym stanie - wylatujące kartki itp, itd. :P
A nie można tego nigdzie napotkać na allegro. Tyle się tam wala tych książek. :)
Mówimy o tych samych?:

http://www.gwiezdne-wojny.pl/tekst.php?nr=878

http://www.gwiezdne-wojny.pl/tekst.php?nr=879

http://www.gwiezdne-wojny.pl/tekst.php?nr=880

właśnie szukam na Allegro ;)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#224 Post autor: lis23 » ndz kwie 14, 2013 18:03 pm

Szczypior pisze:Tak, właśnie to posiadam. I nawet tanio dałem, ale nie pamiętam ile, bo to już dawno było... :P
Znalazłem jedną za 25 zł, ale kasy na razie nie ma ... może uda się jeszcze znaleźć wszystkie - nie, jest tylko jedna, " Imperium Kontratakuje ".

Mefisto

#225 Post autor: Mefisto » ndz kwie 14, 2013 18:08 pm

zgadzam się, własnej dupy nie idzie znaleźć :/

ODPOWIEDZ