Star Wars
- Wojteł
- John Williams
Re: STAR WARS: EPISODE VII (2015)
W to pierwsze nie grałem, bo nie mam konsoli, a wersja na PCta miała wyjebane w kosmos wymagania i zajmowała strasznie dużo, a o tym drugim nawet nie słyszałem. Tak czy siak, trochę mało tytułów wydali przez te 8 lat 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Ja mam obie części FU na PC i nawet na poprzednim kompie mi chodziło, a że mam też Xboxowego pada pod PC, to takie gry mi nie straszneWojtek pisze:W to pierwsze nie grałem, bo nie mam konsoli, a wersja na PCta miała wyjebane w kosmos wymagania i zajmowała strasznie dużo, a o tym drugim nawet nie słyszałem. Tak czy siak, trochę mało tytułów wydali przez te 8 lat
bohaterem Star Wars 1313 miał być Boba Fett:
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=76128
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
http://www.filmweb.pl/news/%22Star+Wars ... neya-94851"Star Wars: Reclamation". Czy to jest ten nowy, tajemniczy serial Disneya?
Jak informowaliśmy na stronach Filmwebu Disney szykuje z Dave'em Filonim nowy serial animowany osadzony w świecie "Gwiezdnych wojen", który trafić ma na antenę DisneyXD zamiast kończonych "Wojen klonów". O nowym projekcie dotąd nie wiedzieliśmy nic oprócz informacji, iż rozgrywać się będzie w czasach dotąd nie pokazywanych w kinie lub telewizji.
Tydzień temu na forum IMDb jeden z anonimowych użytkowników zaprezentował dokumenty dotyczące nieznanego projektu serialu animowanego "Star Wars: Reclamation". Ponoć projekt dostał zielone światło w styczniu, lecz został wstrzymany, kiedy w Disneyu rozpoczęły się zbiorowe zwolnienia.
Według dokumentu akcja serialu rozgrywać ma się 15 lat po wydarzeniach z "Powrotu Jedi" i ma przygotować grunt pod planowane "Star Wars: Episode VII". Imperium od dekady leży w ruinach, lecz trwa wojna domowa. Buntownicy zdołali opanować kluczowe planety, lecz w niektórych rejonach galaktyki wciąż stawiany jest opór nowemu porządkowi rzeczy. Unia imperialnych lojalistów odmawia złożenia broni do czasu poddania Coruscant. Lecz pod ulicami i sektorami Coruscant kryje się mroczny, śmiertelny sekret, który już wkrótce pogrąży świat w chaosie...
Serial ma się rozpocząć w kluczowym momencie, kiedy to najwyższy kanclerz Mon Mothma i wicekanclerz Leia Organa przygotowują się do kolejnej rundy pokojowych negocjacji z Grand Moff Ono. Na rozkaz swego mistrza Evyna Aoki, ochroną zajmuje się rycerz Jedi Sky Bonteri. Rozmowy dopiero się rozpoczynają, kiedy wszyscy na Coruscant, republikanie, unioniści i Jedi, zostają zaszokowani widokiem armii czarnych droidów, zabijających wszystkich niezależnie od politycznych przekonań.
Skutkiem tego bezprecedensowego ataku jest niepewny sojusz republikanów i unionistów. Grupa bohaterów z obu stron rozpoczyna niebezpieczną podróż, by odkryć tajemnicę samoreplikujących się maszyn i mrocznego świata, gdzie technologia i Moc ścierają się ze sobą... tajemnicę tak starą jak sama Republika - straszliwe dziedzictwo poziomu 1313.
W sieci te dokumenty przyjęto z rezerwą. Nie jest bowiem na razie jasne, czy rzeczywiście taki projekt istniał/istnieje, a jeśli tak, czy jest to właśnie ów nowy serial Disneya, czy jeden z licznych innych projektów osadzonych w świecie "Gwiezdnych Wojen", o jakich szeptano przez ostatnie kilka lat, jeszcze przed przejęciem LucasFilm przez koncern Disneya.
Ocenę pozostawiamy Wam. Dokumenty znajdziecie TUTAJ:
http://imgur.com/a/92ZqG/all
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Raczej "Odzyskanie" 

- lis23
Wprowadzenie do nowych epizodów byłoby mile widziane, ale wolałbym serial aktorski, lub książkę, komiks
ciekawe, ile z książkowych pomysłów przebije się do nowych epizodów/ - ja już pozbyłem się wszystkich powieści Star Wars, poza filmowymi nowelami - zbyt wiele tam namotali.
ciekawe, ile z książkowych pomysłów przebije się do nowych epizodów/ - ja już pozbyłem się wszystkich powieści Star Wars, poza filmowymi nowelami - zbyt wiele tam namotali.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wojteł
- John Williams
Ja tam EU nigdy nie lubiłem. Za wiele pomysłów zbyt odległych od uniwersum Lucasa, o ile saga filmowa to takie połączenie SF i Fantasy, do książki nieraz szły zdecydowanie za bardzo w stronę tego drugiego.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- lis23
Mam w postaci komiksu, książki nie miałem, miałem " New Jedi Order " - z książek najbardziej podobało mi się " Spotkanie na Mimban ".Szczypior pisze:Cienie Imperium mogłeś zostawić
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Książkowe " Mroczne Widmo " jest bardzo fajne, " Zemsta Sithów " też, choć ciężko się ją czyta.Szczypior pisze:Ja z EU uznaję tylko właśnie Cienie Imperium i w sumie Opowieści z Kantyny Mos Eisley też (moja pierwsza książka Star Wars).
Poza tym książki na podstawie filmów są strasznie średnie, a niektóre nawet słabe (Powrót Jedi).
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Tak, właśnie taSzczypior pisze:To ta Deana Fostera? To chyba nawet pierwsza książka EU. Powstała chyba w 78.lis23 pisze:" Spotkanie na Mimban ".
Czytałem kiedyś taką anegdotę (nie pamiętam gdzie), że gdyby pierwsze Gwiezdne Wojny nie osiągnęły wielkiego sukcesu, to Lucas zekranizowałby właśnie tę książkę. I na tym byłby koniec.
http://www.gwiezdne-wojny.pl/tekst.php?nr=156
Ponoć słaba

ja, czytałem ją gdzieś w 1997

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Ja bardzo żałuję, że nie mam albumów o powstawaniu starej trylogii, wydanych przez Amber - do nowej trylogii mam, do starej, niet 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Mówimy o tych samych?:Szczypior pisze:Ja Epizod IV i VI, czyli te ze scenariuszami, ale w bardzo opłakanym stanie - wylatujące kartki itp, itd.![]()
A nie można tego nigdzie napotkać na allegro. Tyle się tam wala tych książek.
http://www.gwiezdne-wojny.pl/tekst.php?nr=878
http://www.gwiezdne-wojny.pl/tekst.php?nr=879
http://www.gwiezdne-wojny.pl/tekst.php?nr=880
właśnie szukam na Allegro

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Znalazłem jedną za 25 zł, ale kasy na razie nie ma ... może uda się jeszcze znaleźć wszystkie - nie, jest tylko jedna, " Imperium Kontratakuje ".Szczypior pisze:Tak, właśnie to posiadam. I nawet tanio dałem, ale nie pamiętam ile, bo to już dawno było...
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John