Gdzie i jak kupować?

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

Re: Gdzie i jak kupować?

#826 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr lut 06, 2013 10:36 am

Z tego co tutaj przeczytałem, to już wiem, że koniecznie muszę przesłuchać ten box, zapowiada się niezła jazda :) Sprzedawca jest naprawdę solidny i można śmiało robić u niego zakupy.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#827 Post autor: Bucholc Krok » pt lut 08, 2013 14:45 pm

Z ciekawości złożyłem zamówienie w Saturnie i... po kilku dniach je skasowali. Okazało się, że towaru nie ma tam, gdzie pokazywał automat. Generalnie nigdzie go nie ma, ale automat dalej podaje, że tam jest.. :lol:
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#828 Post autor: Kaonashi » pt lut 08, 2013 14:47 pm

Na fanie z tego co pamiętam jest podobnie. Wyszukiwarka podaje sporo albumów, z czego 95 procent nie ma.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#829 Post autor: kiedyśgrześ » pt lut 08, 2013 14:50 pm

Bucholc Krok pisze:Z ciekawości złożyłem zamówienie w Saturnie i... po kilku dniach je skasowali. Okazało się, że towaru nie ma tam, gdzie pokazywał automat. Generalnie nigdzie go nie ma, ale automat dalej podaje, że tam jest.. :lol:
Obrazek

:mrgreen:

już przy pierwszym kontakcie dla odmiany z MM miałem wtope, jeden z dwóch zamówionych przedmiotów okazał się być nie do końca dostępnym :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#830 Post autor: Kaonashi » pt lut 08, 2013 14:52 pm

"Nie do końca"?
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#831 Post autor: Bucholc Krok » pt lut 08, 2013 14:53 pm

Kaonashi pisze:Na fanie z tego co pamiętam jest podobnie. Wyszukiwarka podaje sporo albumów, z czego 95 procent nie ma.
W sumie mogłem się spodziewać, bo u nich cena była bardzo dobra, a przez Amazon (market) wychodzi jakieś 200zł, więc dziwne by było. Choć nie powiem, żebym się nie łudził. Pobawię się z innymi. :)
kiedyśgrześ pisze: :mrgreen:
już przy pierwszym kontakcie dla odmiany z MM miałem wtope, jeden z dwóch zamówionych przedmiotów okazał się być nie do końca dostępnym :)
To może i jest "zabawne", gdy się zamawia przez internet i wybiera opcję płatności przy odbiorze, ale jak automat pokazuje towar na półce, a człowiek dyma pół miasta i się okazuje, że nie ma..
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Templar

#832 Post autor: Templar » pt lut 08, 2013 15:11 pm

No to ja miałem ciekawsze sytuacje z tym Saturnem, bo przy paru rzeczach pokazywali, że towaru u mnie nie ma, ale akurat byłem obok, sprawdzam, a tam wszystko jest. Jeszcze na telefonie otworzyłem stronę, a tam dalej, że niedostępne u mnie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#833 Post autor: Bucholc Krok » pt lut 08, 2013 16:12 pm

A do których Saturnów zachodzisz? Bo bym sprawdził na ich stronie i gdybyś tam przypadkiem był, to może byś rzucił okiem czy faktycznie mają, a wówczas zamówię już z e-przelewem. :)

Templar

#834 Post autor: Templar » pt lut 08, 2013 16:21 pm

Złote Tarasy i Arkadia.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#835 Post autor: Bucholc Krok » sob lut 09, 2013 09:12 am

Głównie mają na Targówku i w Blue City.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#836 Post autor: Bucholc Krok » czw mar 21, 2013 15:20 pm

Odnośnie Amazonu brytyjskiego w nawiązaniu do ostatnich problemów innych osób.
U mnie znowu od marca opóźniają/przekładają wysyłki. Właśnie otzymałem mejla z informacją, że zamiast dzisiaj wyślą dopiero za tydzień. WTF?? Z zamówienia, gdzie było 6 produktów wysłali 2 (jakieś dwa-trzy dni po zamówieniu), które były normalnie "in stock". Z pozostałej 4 dwa też były "in stock" i ich nie wysłali razem z tamtą 2-ką. :? A znowu z innym zamówieniami zrobili tak, że jedno, które było złożone na początku lutego połączyli z innym z marca i wysłali w jednym pudle. W sumie nawet lepiej, bo wnerwia mnie czekanie na kuriera, który donosi po jednej małej paczce. Amazon potrafił zamówienie z 5-cioma produktami podzielić na 3 wysyłki i kurier przyjeżdżał mi 3 razy w tygodniu. Może zaczynają ciąć koszty? :) Jako że co jakiś czas odsyłam im buble zauważyłem, że znikła opcja (tymczasowo?) zwrotu kasy za koszty odsyłki. Można wybrać odsyłkę darmową, ale tutaj mogą być problemy na poczcie z przyjęciem paczki jak miałem w przypadku pewnego holenderskiego sklepu. Ktoś tę opcję sprawdzał?

Awatar użytkownika
Barubar
Parkingowy przed studiem nagrań

#837 Post autor: Barubar » czw mar 21, 2013 17:00 pm

Bucholc Krok pisze:Można wybrać odsyłkę darmową, ale tutaj mogą być problemy na poczcie z przyjęciem paczki jak miałem w przypadku pewnego holenderskiego sklepu. Ktoś tę opcję sprawdzał?
Nie ma żadnego problemu z nadaniem przesyłki na poczcie. Sprawdzałem osobiście :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#838 Post autor: Bucholc Krok » czw mar 21, 2013 19:03 pm

No to świetnie. Spróbuję w poniedziałek. :) Nie uśmiecha mi się bulić ciągle po 15zł.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#839 Post autor: kiedyśgrześ » czw maja 16, 2013 17:14 pm

Idzie gdzieś kupić za uczciwe pieniądze pudełko do SACD? To jest taki niestandardowy Super Jewel Case z płytszymi wcięciami na zaczepy, gdyby ktoś nie wiedział o co konkretnie pytam.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#840 Post autor: Bucholc Krok » ndz maja 19, 2013 10:52 am

kiedyśgrześ pisze:Idzie gdzieś kupić za uczciwe pieniądze pudełko do SACD?
Za uczciwe to znaczy za ile pi razy oko? Widziałeś już gdzieś drogo?

ODPOWIEDZ