Gdzie i jak kupować?
- nadszyszkownik Kilkujadek
- Nominowany do Emmy
Re: Gdzie i jak kupować?
Z tego co tutaj przeczytałem, to już wiem, że koniecznie muszę przesłuchać ten box, zapowiada się niezła jazda
Sprzedawca jest naprawdę solidny i można śmiało robić u niego zakupy.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Z ciekawości złożyłem zamówienie w Saturnie i... po kilku dniach je skasowali. Okazało się, że towaru nie ma tam, gdzie pokazywał automat. Generalnie nigdzie go nie ma, ale automat dalej podaje, że tam jest.. 

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
Na fanie z tego co pamiętam jest podobnie. Wyszukiwarka podaje sporo albumów, z czego 95 procent nie ma.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Bucholc Krok pisze:Z ciekawości złożyłem zamówienie w Saturnie i... po kilku dniach je skasowali. Okazało się, że towaru nie ma tam, gdzie pokazywał automat. Generalnie nigdzie go nie ma, ale automat dalej podaje, że tam jest..

już przy pierwszym kontakcie dla odmiany z MM miałem wtope, jeden z dwóch zamówionych przedmiotów okazał się być nie do końca dostępnym

"Nie do końca"?
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
W sumie mogłem się spodziewać, bo u nich cena była bardzo dobra, a przez Amazon (market) wychodzi jakieś 200zł, więc dziwne by było. Choć nie powiem, żebym się nie łudził. Pobawię się z innymi.Kaonashi pisze:Na fanie z tego co pamiętam jest podobnie. Wyszukiwarka podaje sporo albumów, z czego 95 procent nie ma.

To może i jest "zabawne", gdy się zamawia przez internet i wybiera opcję płatności przy odbiorze, ale jak automat pokazuje towar na półce, a człowiek dyma pół miasta i się okazuje, że nie ma..kiedyśgrześ pisze:
już przy pierwszym kontakcie dla odmiany z MM miałem wtope, jeden z dwóch zamówionych przedmiotów okazał się być nie do końca dostępnym
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
No to ja miałem ciekawsze sytuacje z tym Saturnem, bo przy paru rzeczach pokazywali, że towaru u mnie nie ma, ale akurat byłem obok, sprawdzam, a tam wszystko jest. Jeszcze na telefonie otworzyłem stronę, a tam dalej, że niedostępne u mnie 

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
A do których Saturnów zachodzisz? Bo bym sprawdził na ich stronie i gdybyś tam przypadkiem był, to może byś rzucił okiem czy faktycznie mają, a wówczas zamówię już z e-przelewem. 

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Głównie mają na Targówku i w Blue City.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Odnośnie Amazonu brytyjskiego w nawiązaniu do ostatnich problemów innych osób.
U mnie znowu od marca opóźniają/przekładają wysyłki. Właśnie otzymałem mejla z informacją, że zamiast dzisiaj wyślą dopiero za tydzień. WTF?? Z zamówienia, gdzie było 6 produktów wysłali 2 (jakieś dwa-trzy dni po zamówieniu), które były normalnie "in stock". Z pozostałej 4 dwa też były "in stock" i ich nie wysłali razem z tamtą 2-ką.
A znowu z innym zamówieniami zrobili tak, że jedno, które było złożone na początku lutego połączyli z innym z marca i wysłali w jednym pudle. W sumie nawet lepiej, bo wnerwia mnie czekanie na kuriera, który donosi po jednej małej paczce. Amazon potrafił zamówienie z 5-cioma produktami podzielić na 3 wysyłki i kurier przyjeżdżał mi 3 razy w tygodniu. Może zaczynają ciąć koszty?
Jako że co jakiś czas odsyłam im buble zauważyłem, że znikła opcja (tymczasowo?) zwrotu kasy za koszty odsyłki. Można wybrać odsyłkę darmową, ale tutaj mogą być problemy na poczcie z przyjęciem paczki jak miałem w przypadku pewnego holenderskiego sklepu. Ktoś tę opcję sprawdzał?
U mnie znowu od marca opóźniają/przekładają wysyłki. Właśnie otzymałem mejla z informacją, że zamiast dzisiaj wyślą dopiero za tydzień. WTF?? Z zamówienia, gdzie było 6 produktów wysłali 2 (jakieś dwa-trzy dni po zamówieniu), które były normalnie "in stock". Z pozostałej 4 dwa też były "in stock" i ich nie wysłali razem z tamtą 2-ką.

Nie ma żadnego problemu z nadaniem przesyłki na poczcie. Sprawdzałem osobiścieBucholc Krok pisze:Można wybrać odsyłkę darmową, ale tutaj mogą być problemy na poczcie z przyjęciem paczki jak miałem w przypadku pewnego holenderskiego sklepu. Ktoś tę opcję sprawdzał?

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
No to świetnie. Spróbuję w poniedziałek.
Nie uśmiecha mi się bulić ciągle po 15zł.

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Idzie gdzieś kupić za uczciwe pieniądze pudełko do SACD? To jest taki niestandardowy Super Jewel Case z płytszymi wcięciami na zaczepy, gdyby ktoś nie wiedział o co konkretnie pytam.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Za uczciwe to znaczy za ile pi razy oko? Widziałeś już gdzieś drogo?kiedyśgrześ pisze:Idzie gdzieś kupić za uczciwe pieniądze pudełko do SACD?