John Williams

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

Re: John Williams

#2566 Post autor: Wojteł » pt mar 15, 2013 18:14 pm

Nie poznaję ostatnie Mystera, tutaj się nabija z lisa, gdzie indziej zjechał mocno Hansa i Balfe, no jak nie on :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2567 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 15, 2013 18:29 pm

E akurat za tym projektem nie płaczę. Poza "Żywotem Briana" nie jestem jakimś miłośnikiem filmów biblijnych. I to nie jest nic związanego z tym, że jestem satanistą, czy coś w ten deseń, ale jakoś nie przepadam za moralizatorsko-patosową manierą produkcji biblijnych.
Niech więc spokojnie Ang Lee to bierze i doda CGI Mojżesza.

Ja tam bardziej płaczę za "Robocalypse". Ciekawie się zapowiadało, fantastyka w końcu, plus taka dobra obsada już była i... i nic. :cry:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#2568 Post autor: Wojteł » pt mar 15, 2013 18:34 pm

Wawrzyniec pisze:E akurat za tym projektem nie płaczę. Poza "Żywotem Briana" nie jestem jakimś miłośnikiem filmów biblijnych. I to nie jest nic związanego z tym, że jestem satanistą, czy coś w ten deseń, ale jakoś nie przepadam za moralizatorsko-patosową manierą produkcji biblijnych.
Niech więc spokojnie Ang Lee to bierze i doda CGI Mojżesza.
Ok, tylko wyobraź sobie, co by było, jakby John pierdolnął score golden agowym rozmachem?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2569 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 15, 2013 18:53 pm

Po pierwsze skomponował, dbajmy o kulturę języka i bez wulgaryzmów. :)

Po drugie, to naturalnie że taki score to byłoby coś. Ale ja jednak kocham kino. Kocham muzykę filmową, gdyż kocham kino. To nie jest tak, jak chociażby Adam jara się serią "Szybcy i Wściekli" mimo, że filmów nie widział, a tylko dlatego, że mają (mieli) Briana na pokładzie.
Ja chcę zobaczyć film fantastyczny Stevena Spielberga z doborową obsadą, z efektami od ILM i muzyką Johna Williamsa. Ja chcę "Robocalypse" :!: I pewnie nie dostanę. :cry:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#2570 Post autor: Wojteł » pt mar 15, 2013 18:54 pm

Wawrzyniec pisze:Po pierwsze skomponował, dbajmy o kulturę języka i bez wulgaryzmów. :)
Jak tak Ci zależy na kulturze języka, to przestań go niszczyć germanizmami i niepoprawną pisownią :P
Wawrzyniec pisze:Ja chcę zobaczyć film fantastyczny Stevena Spielberga z doborową obsadą, z efektami od ILM i muzyką Johna Williamsa. Ja chcę "Robocalypse" :!: I pewnie nie dostanę. :cry:
Spoko, pewnie znowu odda ten projekt Nolanowi i będziesz cały w skowronkach :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2571 Post autor: Koper » pt mar 15, 2013 18:59 pm

Wawrzyniec pisze:Ja chcę zobaczyć film fantastyczny Stevena Spielberga z doborową obsadą, z efektami od ILM i muzyką Johna Williamsa.
Włącz sobie "Jurassic Park". Spielberg w obecnej formie nie nakręci nic lepszego na pewno.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2572 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 15, 2013 19:34 pm

I na pewno z 3 razy minimalnie w tym roku do "Jurrasic Park" wrócę. Ale ja chcę też coś nowego. Nawet jak ostatnie filmy Spielberga mnie nie zachwycają, to dalej chcę więcej filmów od niego widzieć. Chcę zobaczyć "Robocalypse". Chcę się przekonać jak Spielberg się prezentuje w tym cudownym gatunku od czasów "War of the Worlds". Chcę "Robocalypse", chcę ze Spielbergiem jako reżyserem, z tą obsadą jaka miała być zaplanowana i ze scorem Johna Williamsa.

Templar

#2573 Post autor: Templar » pt mar 15, 2013 19:38 pm

A mi się te ostatnie filmy SF Spielberga nie podobały, w szczególności właśnie "War of the Worlds", także ja jednak mam nadzieję, że Spielberg za żadne inne SF nie będzie się zabierał.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2574 Post autor: Koper » pt mar 15, 2013 19:40 pm

Wawrzyniec pisze:I na pewno z 3 razy minimalnie w tym roku do "Jurrasic Park" wrócę. Ale ja chcę też coś nowego. Nawet jak ostatnie filmy Spielberga mnie nie zachwycają, to dalej chcę więcej filmów od niego widzieć. Chcę zobaczyć "Robocalypse". Chcę się przekonać jak Spielberg się prezentuje w tym cudownym gatunku od czasów "War of the Worlds". Chcę "Robocalypse", chcę ze Spielbergiem jako reżyserem, z tą obsadą jaka miała być zaplanowana i ze scorem Johna Williamsa.
No, cóż, podobno najważniejsze w życiu to gonić króliczka a nie złapać go, więc czekaj sobie, czekaj na dobre SF od Stevena. :)
Templar pisze:A mi się te ostatnie filmy SF Spielberga nie podobały, w szczególności właśnie "War of the Worlds", także ja jednak mam nadzieję, że Spielberg za żadne inne SF nie będzie się zabierał.
WotW też nie trawię.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Templar

#2575 Post autor: Templar » pt mar 15, 2013 19:45 pm

Ja tam bym w sumie chciał nowego Indy'ego, tylko Paramount ma jeszcze przez jakiś dłuższy czas prawa do dystrybucji, także Disney musiałby się z nimi dogadać.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#2576 Post autor: Paweł Stroiński » pt mar 15, 2013 20:30 pm

Koper pisze:
Wawrzyniec pisze:Ja chcę zobaczyć film fantastyczny Stevena Spielberga z doborową obsadą, z efektami od ILM i muzyką Johna Williamsa.
Włącz sobie "Jurassic Park". Spielberg w obecnej formie nie nakręci nic lepszego na pewno.
http://img.laughload.com/laugh/image/di ... onlylw.jpg

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#2577 Post autor: Agent » pt mar 15, 2013 22:25 pm

Kaonashi pisze:No i pamiętaj, że na pewno zrobi to lepiej niż Zimmer.
Spokojnie stary. Każdy zrobi to po swojemu i będzie dobrze.
Grunt aby obaj mieli pomysly no i jakosc ich utworow stala na wysokim poziomie, zarowno pod wzgledem sluchalnosci, roznorodnosci tematow jak i wykonania.
Czego obu panom zycze.

8)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#2578 Post autor: lis23 » pt mar 15, 2013 23:06 pm

Templar pisze:A mi się te ostatnie filmy SF Spielberga nie podobały, w szczególności właśnie "War of the Worlds", także ja jednak mam nadzieję, że Spielberg za żadne inne SF nie będzie się zabierał.
"Raport Mniejszości ", też? - jeden z moich ulubionych filmów Spielerga

a co do Mojżesza; także Ridley " Prometeusz " Scott realizuje film o podobnej tematyce - " Exodus ", a w roli głównej być może Christian " Batman " Bale:

http://stopklatka.pl/-/47093565,batman- ... -mojzesza-
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Templar

#2579 Post autor: Templar » sob mar 16, 2013 00:07 am

Ciekawe czy u Scotta pojawią się Albinosy, miał łączyć uniwersa, to może właśnie na górze Synaj Mojżeszowi objawi się Albinos i powie, że jest Bogiem. No i do tego jeszcze drobne zmiany w plagach egipskich, zamiast szarańczy może facehuggery?

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#2580 Post autor: Paweł Stroiński » sob mar 16, 2013 00:12 am

Chyba facepalmy.

ODPOWIEDZ