John Williams
- Wojteł
- John Williams
Re: John Williams
Nie poznaję ostatnie Mystera, tutaj się nabija z lisa, gdzie indziej zjechał mocno Hansa i Balfe, no jak nie on 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
E akurat za tym projektem nie płaczę. Poza "Żywotem Briana" nie jestem jakimś miłośnikiem filmów biblijnych. I to nie jest nic związanego z tym, że jestem satanistą, czy coś w ten deseń, ale jakoś nie przepadam za moralizatorsko-patosową manierą produkcji biblijnych.
Niech więc spokojnie Ang Lee to bierze i doda CGI Mojżesza.
Ja tam bardziej płaczę za "Robocalypse". Ciekawie się zapowiadało, fantastyka w końcu, plus taka dobra obsada już była i... i nic.
Ja tam bardziej płaczę za "Robocalypse". Ciekawie się zapowiadało, fantastyka w końcu, plus taka dobra obsada już była i... i nic.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
Ok, tylko wyobraź sobie, co by było, jakby John pierdolnął score golden agowym rozmachem?Wawrzyniec pisze:E akurat za tym projektem nie płaczę. Poza "Żywotem Briana" nie jestem jakimś miłośnikiem filmów biblijnych. I to nie jest nic związanego z tym, że jestem satanistą, czy coś w ten deseń, ale jakoś nie przepadam za moralizatorsko-patosową manierą produkcji biblijnych.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Po pierwsze skomponował, dbajmy o kulturę języka i bez wulgaryzmów.
Po drugie, to naturalnie że taki score to byłoby coś. Ale ja jednak kocham kino. Kocham muzykę filmową, gdyż kocham kino. To nie jest tak, jak chociażby Adam jara się serią "Szybcy i Wściekli" mimo, że filmów nie widział, a tylko dlatego, że mają (mieli) Briana na pokładzie.
Ja chcę zobaczyć film fantastyczny Stevena Spielberga z doborową obsadą, z efektami od ILM i muzyką Johna Williamsa. Ja chcę "Robocalypse"
I pewnie nie dostanę. 

Po drugie, to naturalnie że taki score to byłoby coś. Ale ja jednak kocham kino. Kocham muzykę filmową, gdyż kocham kino. To nie jest tak, jak chociażby Adam jara się serią "Szybcy i Wściekli" mimo, że filmów nie widział, a tylko dlatego, że mają (mieli) Briana na pokładzie.
Ja chcę zobaczyć film fantastyczny Stevena Spielberga z doborową obsadą, z efektami od ILM i muzyką Johna Williamsa. Ja chcę "Robocalypse"

- Wojteł
- John Williams
Jak tak Ci zależy na kulturze języka, to przestań go niszczyć germanizmami i niepoprawną pisowniąWawrzyniec pisze:Po pierwsze skomponował, dbajmy o kulturę języka i bez wulgaryzmów.![]()

Spoko, pewnie znowu odda ten projekt Nolanowi i będziesz cały w skowronkachWawrzyniec pisze:Ja chcę zobaczyć film fantastyczny Stevena Spielberga z doborową obsadą, z efektami od ILM i muzyką Johna Williamsa. Ja chcę "Robocalypse"I pewnie nie dostanę.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Włącz sobie "Jurassic Park". Spielberg w obecnej formie nie nakręci nic lepszego na pewno.Wawrzyniec pisze:Ja chcę zobaczyć film fantastyczny Stevena Spielberga z doborową obsadą, z efektami od ILM i muzyką Johna Williamsa.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I na pewno z 3 razy minimalnie w tym roku do "Jurrasic Park" wrócę. Ale ja chcę też coś nowego. Nawet jak ostatnie filmy Spielberga mnie nie zachwycają, to dalej chcę więcej filmów od niego widzieć. Chcę zobaczyć "Robocalypse". Chcę się przekonać jak Spielberg się prezentuje w tym cudownym gatunku od czasów "War of the Worlds". Chcę "Robocalypse", chcę ze Spielbergiem jako reżyserem, z tą obsadą jaka miała być zaplanowana i ze scorem Johna Williamsa.
A mi się te ostatnie filmy SF Spielberga nie podobały, w szczególności właśnie "War of the Worlds", także ja jednak mam nadzieję, że Spielberg za żadne inne SF nie będzie się zabierał.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No, cóż, podobno najważniejsze w życiu to gonić króliczka a nie złapać go, więc czekaj sobie, czekaj na dobre SF od Stevena.Wawrzyniec pisze:I na pewno z 3 razy minimalnie w tym roku do "Jurrasic Park" wrócę. Ale ja chcę też coś nowego. Nawet jak ostatnie filmy Spielberga mnie nie zachwycają, to dalej chcę więcej filmów od niego widzieć. Chcę zobaczyć "Robocalypse". Chcę się przekonać jak Spielberg się prezentuje w tym cudownym gatunku od czasów "War of the Worlds". Chcę "Robocalypse", chcę ze Spielbergiem jako reżyserem, z tą obsadą jaka miała być zaplanowana i ze scorem Johna Williamsa.

WotW też nie trawię.Templar pisze:A mi się te ostatnie filmy SF Spielberga nie podobały, w szczególności właśnie "War of the Worlds", także ja jednak mam nadzieję, że Spielberg za żadne inne SF nie będzie się zabierał.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Ja tam bym w sumie chciał nowego Indy'ego, tylko Paramount ma jeszcze przez jakiś dłuższy czas prawa do dystrybucji, także Disney musiałby się z nimi dogadać.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
http://img.laughload.com/laugh/image/di ... onlylw.jpgKoper pisze:Włącz sobie "Jurassic Park". Spielberg w obecnej formie nie nakręci nic lepszego na pewno.Wawrzyniec pisze:Ja chcę zobaczyć film fantastyczny Stevena Spielberga z doborową obsadą, z efektami od ILM i muzyką Johna Williamsa.
Spokojnie stary. Każdy zrobi to po swojemu i będzie dobrze.Kaonashi pisze:No i pamiętaj, że na pewno zrobi to lepiej niż Zimmer.
Grunt aby obaj mieli pomysly no i jakosc ich utworow stala na wysokim poziomie, zarowno pod wzgledem sluchalnosci, roznorodnosci tematow jak i wykonania.
Czego obu panom zycze.

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
"Raport Mniejszości ", też? - jeden z moich ulubionych filmów SpielergaTemplar pisze:A mi się te ostatnie filmy SF Spielberga nie podobały, w szczególności właśnie "War of the Worlds", także ja jednak mam nadzieję, że Spielberg za żadne inne SF nie będzie się zabierał.
a co do Mojżesza; także Ridley " Prometeusz " Scott realizuje film o podobnej tematyce - " Exodus ", a w roli głównej być może Christian " Batman " Bale:
http://stopklatka.pl/-/47093565,batman- ... -mojzesza-
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Ciekawe czy u Scotta pojawią się Albinosy, miał łączyć uniwersa, to może właśnie na górze Synaj Mojżeszowi objawi się Albinos i powie, że jest Bogiem. No i do tego jeszcze drobne zmiany w plagach egipskich, zamiast szarańczy może facehuggery?
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt: