DANNY ELFMAN - OZ: THE GREAT AND POWERFUL (2013)
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Re: DANNY ELFMAN - OZ: THE GREAT AND POWERFUL (2013)
Film strasznie dziecinny i naiwny, ale dało się obejrzeć. Niestety wpakowałem się na seans z dubbingiem i cierpiałem z tego powodu.
Danny nie zawiódł strasznie. W filmie robi całkiem solidną robotę, choć nieco anonimową. Zabrakło chyba jakiegoś dobrego mocnego tematu.
Piosenka - szambo.
Danny nie zawiódł strasznie. W filmie robi całkiem solidną robotę, choć nieco anonimową. Zabrakło chyba jakiegoś dobrego mocnego tematu.
Piosenka - szambo.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Oj, wyrazy współczucia. A to nie było do wyboru, czy nie dopatrzyłeś tego?Ghostek pisze:Niestety wpakowałem się na seans z dubbingiem i cierpiałem z tego powodu.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Nie było informacji na stronie kina, że to dubbing. Jak poszedłem z lubą, to na miejscu się dopiero okazało co to za wersja. Głupio było strzelać fochy i do domu wracać.

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Była wersja 2D jak się okazało z napisami.
Kurde, ten system informowania ludzi jest naprawdę kulawy w niektórych kinach. Ciągle odnoszę wrażenie, że właściciele traktują widzów jak bydło, któremu wszystko jedno jaką wersję oglądają.
Kurde, ten system informowania ludzi jest naprawdę kulawy w niektórych kinach. Ciągle odnoszę wrażenie, że właściciele traktują widzów jak bydło, któremu wszystko jedno jaką wersję oglądają.

jestem niemiło zaskoczony bo Intrada spartoliła wydanie pod wzg poligrafii.. wszystkie ich dotychczasowe wydania Disneya (Up, Black Hole, 20000 mil.., Toy Story 3, Avengers itd) były pięknie wydane z książeczką ledwo mieszczącą się w pudełku - w większości był też spory linear notes, albo jak w Avengersach sporo stron samych fot. a w Ozie zafundowali nam 4 kartki otwierane w formie skrydeł bez zszywek - z listą utworów i crew i stroną ze spisem orkiestry i nic ponad to.. słabizna do kwadratu. no ale jaki score i kompozytor takie wydanie.
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O już nie dramatyzuj. Elfman mimo, że już nie zachwyca to jednak ma takie zasługi w świecie muzyki filmowej, że mówienie, że to słaby kompozytor jest po prostu nieprawdą. I choć score to średni to jednak nie jest jakąś plamą na honorze Elfmana. 3,5/5 można spokojnie dać.Adam pisze:no ale jaki score i kompozytor takie wydanie.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
mówiłem o poziomie od dobrych kilku lat. zasługi zasługami, ale facet obok Howarda maści najwięcej w filmówce ostatnio, już nawet Balfe i Djawadi mają progres jakiś a ta dwójka? dobrze Marek napisał - cięzko być fanem Elfmana od jakiegoś czasu - szukanie na siłe traków i podniecanie się że brzmi jak kiedyś. tylko ileż można?
#FUCKVINYL
To, że jakiś Djawadi zrobił progres z 1. poziomu na jakiś 10., to nie znaczy zaraz, że jest lepszy od Elfmana, który spadł na 20. poziom 

tego nie napisałem. ale od kogo mam(y) wymagac jak nie od takich topowych nazwisk (kiedyś?
) jak Elfman i Howard? od zawsze mówię że powinno się rozgraniczać lamy od topowców a nie wrzucać wszystkich do jednego worka.

#FUCKVINYL
duży wywiad z Elfim w nowym Empire o całej karierze: http://www.empireonline.com/interviews/ ... p?IID=1652
#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Już się skończył i karierę podsumowuje? 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
aaa, zapomniałem, dobry film, trzyma się kupy, nie dziwota, że Ghostek dzieciaka zabrał, acz ja jednak wybrałbym napisy, niech się brzdąc języków uczy 

meh. znów usłyszał orkiestrę i tępawy chórek i prawie maksy daje 

#FUCKVINYL
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
"Nie jest to zła muzyka. 4/5"
~Szczypior
~Szczypior
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Trochę się wyłamuje z tych ochów i achów, ale w sumie nie ma nad czym tutaj sikać z zachwytu.