Dobra, Wawrzyniec, dzięki za miłe słowaWawrzyniec pisze:Druga kwestia, co do niektórych żartów i złośliwości. Ja sam jestem za jak największą wolnością i też nie uważam, że przy każdym żarcie trzeba od razu używać Paweł Alert i Spike Lee Alert. Ale jestem w stanie zrozumieć, że takie dowcipy z Hiszpanów, Hiszpanii i to jeszcze skierowane do osoby, która tam przebywa i tam się jej podoba i ma kontakt z ludźmi, po jakimś czasie mogą zaczynać męczyć i denerwować. Tak samo jak ja już staram się po jakiś czasie nie reagować na uwagi i zwroty w stylu "Szwaby" itd. Nie musimy tutaj się całować po rękach, ale czasami też trzeba wiedzieć kiedy dane żarte stają się nudne, a jak nie to przynajmniej wyjść z zasady: "W dupie byłeś, gówno widziałeś". hp_gof wie lepiej jak jest w Hiszpanii, podoba mu się i uszanujmy to. I ja mu życzę, że jeżeli chce, to aby mógł tam często w przyszłości wracać. Chyba, że myśli o przeprowadzce na stałe.

są obraźliwe, ale na szczęście w kontekście tego narodu zdarzają się dość rzadko.Templar pisze:Kij im w dupę, niech dalej szukają żarcia w śmietnikach
Bardziej moje zażenowanie wzbudzają żarty o gejach, a to głównie dlatego, że są oklepane, stereotypowe i strasznie wtórne, nudne, dotyczące wyłącznie sfery seksualnej. Już nie mówię o przedmiotowym traktowaniu kobiet

Natomiast komentarze typu:
są zbyteczne. Wklejam dużo informacji, nawet w wątkach, którymi rzadko kto się interesuje, bo uważam, że to forum powinno spełniać też funkcję informacyjną. Między innymi dlatego, że Mystery założył wątek o Blancanieves, to w ogóle dowiedziałem się o tym filmie. I dzięki temu dotarłem do tej muzyki, której być może nigdy bym nie wysłuchał. Poza naszą 'garstką' zarejestrowanych, aktywnie udzielających się forumowiczów jest jeszcze mnóstwo osób, które po prostu czytają nasze forum. Może dzięki takim informacjom znajdą coś co ich zainteresuje, nawet jeśli o tym nas nie poinformują na tym forum.kiedyśgrześ pisze:hp_gof znowu sam ze sobą gada
Generalnie wracając do Blancanieves - kurczę, oni naprawdę dobrze tańczą to flamenco, nawet nie wiecie, jaki to trudny taniec - próbowałem! (ULTRA GAY