ARNOLD SCHWARZENEGGER MOVIE SOUNDTRACKS
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: ARNOLD SCHWARZENEGGER MOVIE SOUNDTRACKS
The Last Man Standing czy jak to, ten film nowy ze Schwarzeneggerem.
ale jak można oglądać jakies ruskie cam'y w 240 czy 320p?.......... <załamka>

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Chyba "The Last Stand".Paweł Stroiński pisze:The Last Man Standing czy jak to, ten film nowy ze Schwarzeneggerem.
Po polsku "Likwidator".

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Oczywiście, że chodzi o Likwidatora, jak tylko skończę Anatomię Upadku to biorę się za to ruskie cameo, dzisiaj mam wieczór rosyjski 

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Miałem coś napisać po seansie, ale mi się nie chce, niech za podsumowanie posłuży ten plakat

mniej więcej oddaje pełnię wrażeń
co do muzy to ziew, kilka fajnych akordów w action scorze i wszystko, zupełny brak light motywiki, a wiele przejaskrawionych scen aż się o to prosi i do tego to cholerstwo na smyczki w kluczowych scenach WTF

mniej więcej oddaje pełnię wrażeń

co do muzy to ziew, kilka fajnych akordów w action scorze i wszystko, zupełny brak light motywiki, a wiele przejaskrawionych scen aż się o to prosi i do tego to cholerstwo na smyczki w kluczowych scenach WTF

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To trochę zawiedziony jestem.
Gdyż myślałem, że jak Mogwai to da jakiś fajny gitarowy score pasujący do miejsca akcji filmu.

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
gitary to tam przy końcu słychać, ale wtedy człowiek już jest zmęczony cała tą niezdecydowaną konwencją i ma to w d, ten film to w sumie chyba współczesny western miał być, zaczyna to się fajnie, jak Szczęki: "rekin", ekspozycja miasteczka, lokalny szeryf itp. ale cały trzeci akt ssie, o tyle to dziwne, że we współczesnych filmach zazwyczaj tylko ta część filmu wyrabiaWawrzyniec pisze:To trochę zawiedziony jestem.Gdyż myślałem, że jak Mogwai to da jakiś fajny gitarowy score pasujący do miejsca akcji filmu.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
OK, obiecałem historię to ją opowiadam. Ale ostrzegam, że jest to opowieść tak smutna, że radzę mieć chusteczki w pogotowiu: Oto historia "Crusaders"
Wszystko zaczęło się podczas kręcenia "Total Recall". Arnuld oprócz mięśni ciała postanowił poćwiczyć nad mięśniami mózgu. I dlatego też dużo czytał. W tym i pewien scenariusz jaki otrzymał o Krzyżowcach. Arnuld zainteresował się projektem i sporo dyskutował o nim z Paulem Verhoevenem. Pierwszy scenariusz napisał Walson Green jeden ze współscenarzystów "The Wild Bunch". Verhoeven dał ten scenariusz współscenarzyście "Total Recall" Gary'emu Goldmanowi do poprawki. Goldman zajął się tym i tak powstał jeden z najbardziej przesiąkniętych testosteronem scenariusz ever! Tylko najsilniejsi, najmężniejsi mieli siłę, aby przerzucać w nim strony. Mówiono, że ten scenariusz to "Odpowiedź Paula Verhoevena na "Lawrence From Arabia" i "Alexander Nevski"".
Oczywiście Arnuld miał zagrać główną rolę rycerza Hagena. W scenariuszu wprost miało się mnożyć od przemocy, nagości, seksu, gwałtów i jeszcze więcej przemocy. Jednym słowem, wszystko to o czym wrażliwy na sztukę widz marzy. Do tego jako smaczna polewa miały jeszcze dojść elementy antychrześcijańskie, antyarabskie i antysemickie. Po prostu scenariusz "palce lizać".
Był mega zajebisty scenariusz i naprawdę w 1993 roku w Hiszpanii rozpoczęły się pierwsze zdjęcia. Film miał kosztować wtedy około 100 milionów dolarów, a po za Arnoldem i jego mięśniami w filmie mieli się pojawić Jennifer Connelly , John Torturo i Christopher MacDonald. Produkcją zajęła się firma/studio Carolco... Pewnie sobie teraz myślicie Carolco, początek lat 90tych? I niestety słusznie analizujecie fakty. To to samo studio od "Cutthroat Island", jednej z największych finansowych klap w historii kinematografii
I niestety wraz z bankructwem wytwórni Carolco cały ambitny projekt "Crusaders" poszedł się jebać w pizdu!
Legenda o scenariuszu "Crusaders" jednak żyje po dziś dzień i dalej się mówi, że to jednej z najlepszych niezrealizowanych scenariuszy w historii! Co się z nim stało? Są różne wersje: Niektórzy mówią, że dalej czeka w ukryciu na realizację i że podobno nawet myślano, aby rolę Arnolda zagrał The Rock. Na razie jednak scenariusz Greena i Goldmana jest bezpiecznie ukryty w tajemniczym miejscu. Oto jedyne zdjęcie, kiedy ostatnio widziano ten scenariusz:

Wiem, co sobie myślicie? "Ech Wawrzek, Wawrzek znowu koloryzuje?" "Wawrzek znowu chce zwrócić na siebie uwagę" "Ech Wawrzek, zero profesjonalizmu, poziom podstawówki". Oj, tak ale dobra relacja wymaga pewnego oparcia się o fakty. I tak się składa, że jeżeli mi nie wierzycie, to tutaj odsyłam do źródła:
http://www.flixist.com/from-hell-paul-v ... 7103.phtml
I tak pomyślcie sobie skoro to film Verhoevena to za muzykę odpowiadałby albo Basil Poledouris, albo Jerry Goldsmith. Epicki film o krucjatach z Arnoldem w roli głównej z muzyką Basila albo Jerry'ego!
Tak,teraz możecie zacząć płakać...

Wszystko zaczęło się podczas kręcenia "Total Recall". Arnuld oprócz mięśni ciała postanowił poćwiczyć nad mięśniami mózgu. I dlatego też dużo czytał. W tym i pewien scenariusz jaki otrzymał o Krzyżowcach. Arnuld zainteresował się projektem i sporo dyskutował o nim z Paulem Verhoevenem. Pierwszy scenariusz napisał Walson Green jeden ze współscenarzystów "The Wild Bunch". Verhoeven dał ten scenariusz współscenarzyście "Total Recall" Gary'emu Goldmanowi do poprawki. Goldman zajął się tym i tak powstał jeden z najbardziej przesiąkniętych testosteronem scenariusz ever! Tylko najsilniejsi, najmężniejsi mieli siłę, aby przerzucać w nim strony. Mówiono, że ten scenariusz to "Odpowiedź Paula Verhoevena na "Lawrence From Arabia" i "Alexander Nevski"".
Oczywiście Arnuld miał zagrać główną rolę rycerza Hagena. W scenariuszu wprost miało się mnożyć od przemocy, nagości, seksu, gwałtów i jeszcze więcej przemocy. Jednym słowem, wszystko to o czym wrażliwy na sztukę widz marzy. Do tego jako smaczna polewa miały jeszcze dojść elementy antychrześcijańskie, antyarabskie i antysemickie. Po prostu scenariusz "palce lizać".
Był mega zajebisty scenariusz i naprawdę w 1993 roku w Hiszpanii rozpoczęły się pierwsze zdjęcia. Film miał kosztować wtedy około 100 milionów dolarów, a po za Arnoldem i jego mięśniami w filmie mieli się pojawić Jennifer Connelly , John Torturo i Christopher MacDonald. Produkcją zajęła się firma/studio Carolco... Pewnie sobie teraz myślicie Carolco, początek lat 90tych? I niestety słusznie analizujecie fakty. To to samo studio od "Cutthroat Island", jednej z największych finansowych klap w historii kinematografii

I niestety wraz z bankructwem wytwórni Carolco cały ambitny projekt "Crusaders" poszedł się jebać w pizdu!

Legenda o scenariuszu "Crusaders" jednak żyje po dziś dzień i dalej się mówi, że to jednej z najlepszych niezrealizowanych scenariuszy w historii! Co się z nim stało? Są różne wersje: Niektórzy mówią, że dalej czeka w ukryciu na realizację i że podobno nawet myślano, aby rolę Arnolda zagrał The Rock. Na razie jednak scenariusz Greena i Goldmana jest bezpiecznie ukryty w tajemniczym miejscu. Oto jedyne zdjęcie, kiedy ostatnio widziano ten scenariusz:

Wiem, co sobie myślicie? "Ech Wawrzek, Wawrzek znowu koloryzuje?" "Wawrzek znowu chce zwrócić na siebie uwagę" "Ech Wawrzek, zero profesjonalizmu, poziom podstawówki". Oj, tak ale dobra relacja wymaga pewnego oparcia się o fakty. I tak się składa, że jeżeli mi nie wierzycie, to tutaj odsyłam do źródła:
http://www.flixist.com/from-hell-paul-v ... 7103.phtml
I tak pomyślcie sobie skoro to film Verhoevena to za muzykę odpowiadałby albo Basil Poledouris, albo Jerry Goldsmith. Epicki film o krucjatach z Arnoldem w roli głównej z muzyką Basila albo Jerry'ego!
Tak,teraz możecie zacząć płakać...

- Wojteł
- John Williams
No nie, i do tego wszystkiego cycki Jennifer Connelly miałyby okazję do jednego więcej ekranowego zabłyśnięcia
I misterny plan w pizdu wylądował 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No cóż, akurat Arnold w tym projekcie byłby najmniej potrzebny, ale, jeśli to Wawrzek napisał jest w 100% prawdziwe, to znając chociażby "Flesh+Blood" wypada żałować, że Verhoeven tego obrazu nie nakręcił. Już nawet mniejsza o soundtrack, choć wiadomo, że Basil albo Jerry mogliby tu nieźle przykozaczyć, ale cóż to mógłby być za film. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Oczywiście, że jest, inaczej bym nie pisał, gdyby nie było prawdą. Toż nawet podałem źródło, co byście się nie czepiali formalności. Z drugiej strony ani Schwarzenegger, ani Verhoeven mi tego osobiście nie powiedzieli, więc oczywiście tracę wszelką wiarygodność i rację, aby móc mówić, że taki projekt jak "Crusaders" istniał.Koper pisze:ale, jeśli to Wawrzek napisał jest w 100% prawdziwe

Możecie mi wierzyć, albo nie i tak projekt poszedł do kosza, a ani Arnie by się teraz nie nadał, dwójka wspomnianych kompozytorów przeszła do wieczności i nie wiadomo czy sam Verheoven jeszcze by chciał.
- Wojteł
- John Williams
Ale Jennifer dalej niezła sztuka 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Może i by chciał, ale jak wracał do Holandii, to mówił, że ma już zdecydowanie dość Hollywood, zatem nie należy oczekiwać by chciał tam jeszcze cokolwiek kręcić. A taki film to tylko on...Wawrzyniec pisze:i nie wiadomo czy sam Verheoven jeszcze by chciał.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wojteł
- John Williams
Chciałby, chciałby, bo jak ruszyły prace nad nowym Conanem z Arnoldem, to powiedział, że bardzo chętnie by to reżyserował