ARNOLD SCHWARZENEGGER MOVIE SOUNDTRACKS

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.

Megakult Arnold Schwarzenegger Movie Score

Commando - James Horner
5
23%
Conan the Barbarian - Basil Poledouris
9
41%
Conan the Destroyer - Basil Poledouris
0
Brak głosów
Last Action Hero - Michael Kamen
0
Brak głosów
Predator - Alan Silvestri
3
14%
The Running Man - Harold Faltermeyer
0
Brak głosów
Terminator - Brad Fiedel
0
Brak głosów
Terminator 2: Judgment Day - Brad Fiedel
3
14%
Total Recall - Jerry Goldsmth
1
5%
True Lies - Brad Fiedel
1
5%

Liczba głosów: 22

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

Re: ARNOLD SCHWARZENEGGER MOVIE SOUNDTRACKS

#136 Post autor: Paweł Stroiński » pt lut 01, 2013 15:56 pm

The Last Man Standing czy jak to, ten film nowy ze Schwarzeneggerem.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#137 Post autor: Adam » pt lut 01, 2013 15:58 pm

ale jak można oglądać jakies ruskie cam'y w 240 czy 320p?.......... <załamka>

Obrazek

Obrazek
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#138 Post autor: Wawrzyniec » pt lut 01, 2013 19:25 pm

Paweł Stroiński pisze:The Last Man Standing czy jak to, ten film nowy ze Schwarzeneggerem.
Chyba "The Last Stand".

Po polsku "Likwidator". :roll:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#139 Post autor: kiedyśgrześ » pt lut 01, 2013 20:25 pm

Oczywiście, że chodzi o Likwidatora, jak tylko skończę Anatomię Upadku to biorę się za to ruskie cameo, dzisiaj mam wieczór rosyjski :P
Obrazek

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#140 Post autor: kiedyśgrześ » sob lut 02, 2013 15:29 pm

Miałem coś napisać po seansie, ale mi się nie chce, niech za podsumowanie posłuży ten plakat

Obrazek

mniej więcej oddaje pełnię wrażeń :P

co do muzy to ziew, kilka fajnych akordów w action scorze i wszystko, zupełny brak light motywiki, a wiele przejaskrawionych scen aż się o to prosi i do tego to cholerstwo na smyczki w kluczowych scenach WTF :!:
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#141 Post autor: Wawrzyniec » sob lut 02, 2013 15:37 pm

To trochę zawiedziony jestem. :? Gdyż myślałem, że jak Mogwai to da jakiś fajny gitarowy score pasujący do miejsca akcji filmu.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#142 Post autor: kiedyśgrześ » sob lut 02, 2013 19:25 pm

Wawrzyniec pisze:To trochę zawiedziony jestem. :? Gdyż myślałem, że jak Mogwai to da jakiś fajny gitarowy score pasujący do miejsca akcji filmu.
gitary to tam przy końcu słychać, ale wtedy człowiek już jest zmęczony cała tą niezdecydowaną konwencją i ma to w d, ten film to w sumie chyba współczesny western miał być, zaczyna to się fajnie, jak Szczęki: "rekin", ekspozycja miasteczka, lokalny szeryf itp. ale cały trzeci akt ssie, o tyle to dziwne, że we współczesnych filmach zazwyczaj tylko ta część filmu wyrabia :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#143 Post autor: Wawrzyniec » sob mar 02, 2013 17:26 pm

OK, obiecałem historię to ją opowiadam. Ale ostrzegam, że jest to opowieść tak smutna, że radzę mieć chusteczki w pogotowiu: Oto historia "Crusaders" :!: :!: :!:

Wszystko zaczęło się podczas kręcenia "Total Recall". Arnuld oprócz mięśni ciała postanowił poćwiczyć nad mięśniami mózgu. I dlatego też dużo czytał. W tym i pewien scenariusz jaki otrzymał o Krzyżowcach. Arnuld zainteresował się projektem i sporo dyskutował o nim z Paulem Verhoevenem. Pierwszy scenariusz napisał Walson Green jeden ze współscenarzystów "The Wild Bunch". Verhoeven dał ten scenariusz współscenarzyście "Total Recall" Gary'emu Goldmanowi do poprawki. Goldman zajął się tym i tak powstał jeden z najbardziej przesiąkniętych testosteronem scenariusz ever! Tylko najsilniejsi, najmężniejsi mieli siłę, aby przerzucać w nim strony. Mówiono, że ten scenariusz to "Odpowiedź Paula Verhoevena na "Lawrence From Arabia" i "Alexander Nevski"".
Oczywiście Arnuld miał zagrać główną rolę rycerza Hagena. W scenariuszu wprost miało się mnożyć od przemocy, nagości, seksu, gwałtów i jeszcze więcej przemocy. Jednym słowem, wszystko to o czym wrażliwy na sztukę widz marzy. Do tego jako smaczna polewa miały jeszcze dojść elementy antychrześcijańskie, antyarabskie i antysemickie. Po prostu scenariusz "palce lizać".

Był mega zajebisty scenariusz i naprawdę w 1993 roku w Hiszpanii rozpoczęły się pierwsze zdjęcia. Film miał kosztować wtedy około 100 milionów dolarów, a po za Arnoldem i jego mięśniami w filmie mieli się pojawić Jennifer Connelly , John Torturo i Christopher MacDonald. Produkcją zajęła się firma/studio Carolco... Pewnie sobie teraz myślicie Carolco, początek lat 90tych? I niestety słusznie analizujecie fakty. To to samo studio od "Cutthroat Island", jednej z największych finansowych klap w historii kinematografii :shock: :!:
I niestety wraz z bankructwem wytwórni Carolco cały ambitny projekt "Crusaders" poszedł się jebać w pizdu! :!: :!: :!: :!:

Legenda o scenariuszu "Crusaders" jednak żyje po dziś dzień i dalej się mówi, że to jednej z najlepszych niezrealizowanych scenariuszy w historii! Co się z nim stało? Są różne wersje: Niektórzy mówią, że dalej czeka w ukryciu na realizację i że podobno nawet myślano, aby rolę Arnolda zagrał The Rock. Na razie jednak scenariusz Greena i Goldmana jest bezpiecznie ukryty w tajemniczym miejscu. Oto jedyne zdjęcie, kiedy ostatnio widziano ten scenariusz:

Obrazek

Wiem, co sobie myślicie? "Ech Wawrzek, Wawrzek znowu koloryzuje?" "Wawrzek znowu chce zwrócić na siebie uwagę" "Ech Wawrzek, zero profesjonalizmu, poziom podstawówki". Oj, tak ale dobra relacja wymaga pewnego oparcia się o fakty. I tak się składa, że jeżeli mi nie wierzycie, to tutaj odsyłam do źródła:

http://www.flixist.com/from-hell-paul-v ... 7103.phtml

I tak pomyślcie sobie skoro to film Verhoevena to za muzykę odpowiadałby albo Basil Poledouris, albo Jerry Goldsmith. Epicki film o krucjatach z Arnoldem w roli głównej z muzyką Basila albo Jerry'ego!
Tak,teraz możecie zacząć płakać... :wink:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#144 Post autor: Wojteł » sob mar 02, 2013 17:34 pm

No nie, i do tego wszystkiego cycki Jennifer Connelly miałyby okazję do jednego więcej ekranowego zabłyśnięcia :( I misterny plan w pizdu wylądował :(
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#145 Post autor: Koper » sob mar 02, 2013 20:06 pm

No cóż, akurat Arnold w tym projekcie byłby najmniej potrzebny, ale, jeśli to Wawrzek napisał jest w 100% prawdziwe, to znając chociażby "Flesh+Blood" wypada żałować, że Verhoeven tego obrazu nie nakręcił. Już nawet mniejsza o soundtrack, choć wiadomo, że Basil albo Jerry mogliby tu nieźle przykozaczyć, ale cóż to mógłby być za film. 8)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#146 Post autor: Adam » sob mar 02, 2013 20:06 pm

Obrazek
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#147 Post autor: Wawrzyniec » sob mar 02, 2013 20:20 pm

Koper pisze:ale, jeśli to Wawrzek napisał jest w 100% prawdziwe
Oczywiście, że jest, inaczej bym nie pisał, gdyby nie było prawdą. Toż nawet podałem źródło, co byście się nie czepiali formalności. Z drugiej strony ani Schwarzenegger, ani Verhoeven mi tego osobiście nie powiedzieli, więc oczywiście tracę wszelką wiarygodność i rację, aby móc mówić, że taki projekt jak "Crusaders" istniał. :roll:

Możecie mi wierzyć, albo nie i tak projekt poszedł do kosza, a ani Arnie by się teraz nie nadał, dwójka wspomnianych kompozytorów przeszła do wieczności i nie wiadomo czy sam Verheoven jeszcze by chciał.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#148 Post autor: Wojteł » sob mar 02, 2013 20:21 pm

Ale Jennifer dalej niezła sztuka :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#149 Post autor: Koper » sob mar 02, 2013 20:25 pm

Wawrzyniec pisze:i nie wiadomo czy sam Verheoven jeszcze by chciał.
Może i by chciał, ale jak wracał do Holandii, to mówił, że ma już zdecydowanie dość Hollywood, zatem nie należy oczekiwać by chciał tam jeszcze cokolwiek kręcić. A taki film to tylko on...
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#150 Post autor: Wojteł » sob mar 02, 2013 20:27 pm

Chciałby, chciałby, bo jak ruszyły prace nad nowym Conanem z Arnoldem, to powiedział, że bardzo chętnie by to reżyserował

ODPOWIEDZ