Michael Giacchino

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: Michael Giacchino

#211 Post autor: Mystery » pt sty 25, 2013 19:54 pm

No i dziwne będzie, że Star Wars, będzie brzmieć jak Star Trek i vice versa :wink: Choć Dan Wallin będzie miał w 2015 88 lat więc może pójdzie na tak upragnioną przez wielu emeryturę :wink:
Ostatnio zmieniony pt sty 25, 2013 19:59 pm przez Mystery, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#212 Post autor: Wawrzyniec » pt sty 25, 2013 19:58 pm

Ghostek pisze:Po pierwsze...
Twórca Star Treka zabierający się za Star Wars? To nie przejdzie bez wojny fanbojów. ;)
Oj, tak. Będzie się działo. :shock:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#213 Post autor: Mystery » pt sty 25, 2013 20:18 pm

Wawrzyniec pisze:
Ghostek pisze:Po pierwsze...
Twórca Star Treka zabierający się za Star Wars? To nie przejdzie bez wojny fanbojów. ;)
Oj, tak. Będzie się działo. :shock:
Może być całkiem odwrotnie, już na forach widać pewną wstrzemięźliwość i konsensus i fani wzorem Abramsa pokażą, że jednak da się pewne rzeczy pogodzić i pójdą do kin, fani Gwiezdnych Wojen wybiorą się na Into Darkness, by zobaczyć co ich może czekać w SW, a nowe Star Warsy sprawdzą Trekkies, by zobaczyć co twórca Star Treka przygotował w Star Wars, a solidaryzować ich będzie miłość bądź nienawiść do samego Abramsa i żadnej wojny się nie spodziewam, bo głupio atakować coś co dotyczy również i ciebie :wink:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#214 Post autor: Wojteł » pt sty 25, 2013 20:24 pm

Mystery pisze:Może być całkiem odwrotnie, już na forach widać pewną wstrzemięźliwość i konsensus i fani wzorem Abramsa pokażą, że jednak da się pewne rzeczy pogodzić i pójdą do kin, fani Gwiezdnych Wojen wybiorą się na Into Darkness, by zobaczyć co ich może czekać w SW, a nowe Star Warsy sprawdzą Trekkies, by zobaczyć co twórca Star Treka przygotował w Star Wars
Marketingowy strzał w 10
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#215 Post autor: Koper » pt sty 25, 2013 20:25 pm

JJ spartolił Star Treka, teraz zmaści Star Warsy. Jeszcze niech nowe Terminatory nakręci i wszędzie te odblaski, rozbłyski i iluminacje. :P
Kto temu gościowi daje takie projekty jak on w życiu naprawdę, ale tak naprawdę dobrego filmu nie zrobił ? :P Przeciętniutkie MI:III wyglądające jak produkcja TV, Star Trek w wersji a la Justin Bieber, no i bazujący głównie na sentymentach solidny Super 8. Dajcie spokój z tym reżyserem. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#216 Post autor: Wojteł » pt sty 25, 2013 20:27 pm

i tak dobrze, że to nie jakiś McG :)
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#217 Post autor: lis23 » pt sty 25, 2013 22:03 pm

Nie wiem, czy chcę żeby to Giacchino zajął się muzyką do Star Wars ....
lubię Jego muzykę ale to już nie jest Ten Giacchino z filmów Pixara, Jego ostatnie projekty ( " Ghost Protocol " i " John Carter " ) są dosyć średnie - dopóki karty w grze to ja cały czas mam nadzieję na Williamsa, przynajmniej w pierwszym ( siódmym ;) ) filmie. :P
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#218 Post autor: Wawrzyniec » pt sty 25, 2013 23:14 pm

Na 99,9% nie będzie już Williamsa. Nie jest z tym projektem związany ani Spielberg, ani Lucas, więc i Williamsa nie będzie. Na 94% będzie Giacchino.

Awatar użytkownika
Krelian
Ghostwriter znanego twórcy

#219 Post autor: Krelian » pt sty 25, 2013 23:29 pm

oj tam nie jest związany Spielberg czy Lucas ale za to jest Kathleen Kennedy, a to ta sama mafia

Templar

#220 Post autor: Templar » pt sty 25, 2013 23:30 pm

Williams i tak się skończył :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#221 Post autor: Mystery » sob sty 26, 2013 11:21 am

lis23 pisze:Nie wiem, czy chcę żeby to Giacchino zajął się muzyką do Star Wars ....
lubię Jego muzykę ale to już nie jest Ten Giacchino z filmów Pixara, Jego ostatnie projekty ( " Ghost Protocol " i " John Carter " ) są dosyć średnie - dopóki karty w grze to ja cały czas mam nadzieję na Williamsa, przynajmniej w pierwszym ( siódmym ;) ) filmie. :P
Williams może być tu góra konsultantem, jak przy Star Tours 2. A jak przy średnim Carterze, Star Warsy będą co najmniej dobre to jestem spokojny i myślę się, że Ghost Protocol i John Carter to zaczątek wstrzelania się w świetną formę na najbliższe lata, bo jak zauważył Spielberg przy "Super 8", każda następna jego praca jest lepsza od poprzedniej i myślę, że może mieć tu rację, a o tym przekonamy się przy Into Darkness.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#222 Post autor: Wawrzyniec » sob sty 26, 2013 14:12 pm

Giacchino to najlepszy kompozytorski wybór. Sorry fanfaro Desplata :wink: Tym bardziej, że sam Giacchino dalej ma lekkie problemy z naprawdę dobrymi tematami, tak tutaj będzie miał ich całą masę i będzie mógł je dzięki swoim zdolnościom, fajnie aranżować.

O widzę, że Mystery już nawet przez avatar zabrał się za wspieranie J.J. Abramsa. :wink:

Mefisto

#223 Post autor: Mefisto » sob sty 26, 2013 14:44 pm

Mystery, Ty zły robociku, Ty :P

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#224 Post autor: lis23 » sob sty 26, 2013 15:06 pm

Mystery pisze: Williams może być tu góra konsultantem, jak przy Star Tours 2. A jak przy średnim Carterze, Star Warsy będą co najmniej dobre to jestem spokojny i myślę się, że Ghost Protocol i John Carter to zaczątek wstrzelania się w świetną formę na najbliższe lata, bo jak zauważył Spielberg przy "Super 8", każda następna jego praca jest lepsza od poprzedniej i myślę, że może mieć tu rację, a o tym przekonamy się przy Into Darkness.
Tyle, że Star Wars to nie jest pierwszy lepszy projekt, to jedno z dzieł życia Williamsa i myślę, że dopóki maestro będzie się czuł na siłach, nie odpuści Swojej sagi, a przynajmniej tego pierwszego ( siódmego ) filmu.
Cóż, pożyjemy, zobaczymy.
Ostatnio zmieniony ndz sty 27, 2013 01:22 am przez lis23, łącznie zmieniany 2 razy.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#225 Post autor: Wawrzyniec » sob sty 26, 2013 15:24 pm

Wiesz skoro już nie ma samego ojca na pokładzie, to i sądzę, że i drugiego rodzica jakim jest John Williams też nie będzie.

ODPOWIEDZ