HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)
Re: HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)
ŁAŁ, jesteś bystry jak woda wiesz w czym
dlatego pisaliśmy że to jest to samo 
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja po prostu patrzyłem do książeczki. 
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Additional arrangements i additional music to kwestia czysto językowa, tak naprawdę jest to prawie to samo (bo w 90% additional music jest równe additional arrangements).
Djawadi jest w książeczce tylko dlatego, że Hans wykorzystał i wkleił do score'u coś (na zasadzie kopiuj-wklej), co Ramin zaaranżował/napisał do jedynki. Djawadi NIE pracował w ogóle nad TDKR.
Djawadi jest w książeczce tylko dlatego, że Hans wykorzystał i wkleił do score'u coś (na zasadzie kopiuj-wklej), co Ramin zaaranżował/napisał do jedynki. Djawadi NIE pracował w ogóle nad TDKR.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Akurat pierwsi Piraci, tu się zgodzę.
-
Templar
Ani trochę nie pasuje, z taką muzyką to wygląda to jak jakaś parodia.Agent pisze:pasuje idealnie![]()
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dziękuję Templar, Ty jedyny mnie tutaj chyba rozumiesz.
Oczywiście, że nie pasuje, pasuje muzyka Zimmera i koniec kropka.
Oczywiście, że nie pasuje, pasuje muzyka Zimmera i koniec kropka.
troche by sie instrumenty zmienilo, na mroczniejsze brzmienieTemplar pisze:Ani trochę nie pasuje, z taką muzyką to wygląda to jak jakaś parodia.Agent pisze:pasuje idealnie![]()
Zimmer(man) też dał radę
to moze do Star Wars czy Indiany Jonesa, tez niech zrobia remaki/rebooty i dadza same sfxy.....
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Jakie znowu sfxy. O ambiencie słyszał?
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
potocznie nazywam niektore elementy ze scorow Batmana Zimmera sfxami 
szczegolnie te momenty, ktorych brzmienie instrumentow zostalo przepuszczone przez....komputer........................................................................................................................................
nie musicie tak traktowac Hansa jak posaga jakiegos
spokojnie
jestem pewien, ze Zimmer zapodalby teraz jakis stosowny zarcik i rozluznil atmosfere 
jak ten z premiery The Dark Knight Rises w Londynie
na pytanie jakim projektem bedzie sie teraz zajmowal odpowiedzial...
-"taki nic nieznaczacy projekt jak Człowiek ze Stali. Nic takiego"
szczegolnie te momenty, ktorych brzmienie instrumentow zostalo przepuszczone przez....komputer........................................................................................................................................
nie musicie tak traktowac Hansa jak posaga jakiegos
jak ten z premiery The Dark Knight Rises w Londynie
na pytanie jakim projektem bedzie sie teraz zajmowal odpowiedzial...
-"taki nic nieznaczacy projekt jak Człowiek ze Stali. Nic takiego"
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2013 21:59 pm przez Agent, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma co sie klocic i przepychac o byle co, tylko dlatego, ze czasem najechalem na Twojego ulubionego kompozytora. Gdyby Cie to nie dotknelo to teraz bys sie na mnie tak nie wyzywal. No ale skoro Cie to ruszylo to w tych moich zartach, ktore nota bene dlugo myslalem aby staly sie sucharami, to wiem, ze troche w tym prawdy bylo jednak.Paweł Stroiński pisze:Mimo wszystko, dziekan był chyba bardziej inteligentny...
Niemniej, nic do Ciebie nie mam i apeluje w tematach o muzyce Zimmera o merytoryczna dyskusje. Masz wiedze taka "od kuchni", bywales u Zimmera na nagraniach, masz jakis tam z nim kontakt. Milo jest posluchac takich newsow/informacji od tej drugiej strony.
W wywiadach kilka miesiecy przed pojawieniem sie scoru do TDKR Zimmer wspominal, ze sluchal duzo Verdiego przed przystapieniem do tworzenia muzyki do zakonczenia filmowej Trylogii Batmana Nolana. W zwiazku z tym, powiedz mi Pawel, czy wyczuwasz w dostepnym materiale (chodzi mi zarowno o album jak i bonusowe tracki, a nawet recording session) pewnie inspiracje muzyka tego kompozytora? Jesli tak to naprowadz mnie mniej wiecej w jakich trackach. Chetnie przeslucham pod tym katem material do TDKR.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Praktycznie w ogóle nie znam muzyki Verdiego, ale nie wierzę, by w muzyce o tak ustalonym brzmieniu, Hans go cytował. Nie sądzę, by mówił o tym akurat w kontekście Batmana. Po prostu powiedział, że ostatnio dużo słuchał Verdiego i Allison Goldfrapp (bardzo fajna wokalistka i zespół taki trochę w stronę ambitnej elektroniki).
Bardziej poważnie liczyłbym się z taką wypowiedzią, gdyby Hans to mówił przed Gladiatorem, ale zdecydowanie nie przed którymkolwiek z Batmanów. Wyrwaną z kontekstu wypowiedź włożyłeś po prostu nie w ten kontekst, co trzeba, jak zresztą prawie całe to forum. Tę wypowiedź inne fora (często też mocno anty-Zimmerowkie) totalnie olały... i słusznie.
Bardziej poważnie liczyłbym się z taką wypowiedzią, gdyby Hans to mówił przed Gladiatorem, ale zdecydowanie nie przed którymkolwiek z Batmanów. Wyrwaną z kontekstu wypowiedź włożyłeś po prostu nie w ten kontekst, co trzeba, jak zresztą prawie całe to forum. Tę wypowiedź inne fora (często też mocno anty-Zimmerowkie) totalnie olały... i słusznie.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
No, OK, nie wszystkie fora
Kumpel z zagranicznego forum, na którym siedzę dużo i postuję więcej niż nawet tutaj, powiedział, że Hans ma świetny gust (gość uwielbia Goldfrapp).
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Po tym komiksowym seansie, naszły mnie pewne przemyślenia, które pewnie uznacie za nieprofesjonalne i niemerytoryczne wynurzenia fanboya, ale i tak się podzielę:
Otóż dokładnie analizując masę filmów o komiksowych bohaterach, które tak ostatnio regularnie wychodzą i soundtracki do nich, to naprawdę uważam, że Trylogia Mrocznego Rycerza Nolana/Zimmera bije wszystkie inne na łeb na szyję i to w każdym calu. Jakoś inne (chodzi mi głównie o te ostatnie 10 lat) są dla mnie jak batony, smaczne, fajnie takiego zjeść, ale po jakimś czasie nie myśli się o zjedzonym batonie.
Nie będę już pisał o emocjach, ale skoncentruję się na muzyce, gdzie według mnie też Zimmer wyróżnia się i jednak góruje nad innymi. Jakoś ciężko mi znaleźć jakiś superbohaterowy soundtrack, który wybijał się ponad poprawną oprawę? Muzyka do trylogii Mrocznego Rycerza, to jednak stworzenie odpowiedniego, specyficznego brzmienia od podstaw. To jest brzmienie, które aktualnie można utożsamić z tą serią. Poza tym i jestem świadom tego co piszę, bardzo mi się podoba, że jest to na swój sposób muzyka tematyczna. Szczególnie podoba mi się, że i antagoniści otrzymuję wreszcie jakieś konkretne tematy. I choć nie jest to wiadomo taka tematyka jak w "Gwiezdnych wojnach" Williamsa, gdyż to i tak inny styl, to jednak dla mnie muzycznie Trylogia Mrocznego Rycerza jest scorem tematycznym.
Wiadomo, że na tym forum nie znajdę wsparcia, ale naprawdę bardzo lubię muzykę do tej trylogii i wysoko cenię Zimmera za to jaką obrał drogę i jak w endefekcie zilustrował te filmy.
Pewnie nic nowego nie napisałem, co byście nie wiedzieli i się ode mnie nie domyślali, ale coś mnie po prostu naszło i musiałem, to jakoś z siebie wyrzucić.
Dziękuję za uwagę.
P.S.
MOJA OPINIA TYCZY SIĘ OSTATNICH LAT I NIE UWZGLĘDNIA SUPERMANA WILLIAMSA, CZY BATMANÓW ELFMANA
Otóż dokładnie analizując masę filmów o komiksowych bohaterach, które tak ostatnio regularnie wychodzą i soundtracki do nich, to naprawdę uważam, że Trylogia Mrocznego Rycerza Nolana/Zimmera bije wszystkie inne na łeb na szyję i to w każdym calu. Jakoś inne (chodzi mi głównie o te ostatnie 10 lat) są dla mnie jak batony, smaczne, fajnie takiego zjeść, ale po jakimś czasie nie myśli się o zjedzonym batonie.
Nie będę już pisał o emocjach, ale skoncentruję się na muzyce, gdzie według mnie też Zimmer wyróżnia się i jednak góruje nad innymi. Jakoś ciężko mi znaleźć jakiś superbohaterowy soundtrack, który wybijał się ponad poprawną oprawę? Muzyka do trylogii Mrocznego Rycerza, to jednak stworzenie odpowiedniego, specyficznego brzmienia od podstaw. To jest brzmienie, które aktualnie można utożsamić z tą serią. Poza tym i jestem świadom tego co piszę, bardzo mi się podoba, że jest to na swój sposób muzyka tematyczna. Szczególnie podoba mi się, że i antagoniści otrzymuję wreszcie jakieś konkretne tematy. I choć nie jest to wiadomo taka tematyka jak w "Gwiezdnych wojnach" Williamsa, gdyż to i tak inny styl, to jednak dla mnie muzycznie Trylogia Mrocznego Rycerza jest scorem tematycznym.
Wiadomo, że na tym forum nie znajdę wsparcia, ale naprawdę bardzo lubię muzykę do tej trylogii i wysoko cenię Zimmera za to jaką obrał drogę i jak w endefekcie zilustrował te filmy.
Pewnie nic nowego nie napisałem, co byście nie wiedzieli i się ode mnie nie domyślali, ale coś mnie po prostu naszło i musiałem, to jakoś z siebie wyrzucić.
Dziękuję za uwagę.
P.S.
MOJA OPINIA TYCZY SIĘ OSTATNICH LAT I NIE UWZGLĘDNIA SUPERMANA WILLIAMSA, CZY BATMANÓW ELFMANA
Ostatnio zmieniony śr maja 29, 2013 02:47 am przez Wawrzyniec, łącznie zmieniany 3 razy.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Czekaj, czekaj...
Twierdzisz, że Supermana Williamsa też bije na głowę?!
Twierdzisz, że Supermana Williamsa też bije na głowę?!
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Zapomniałem napisać ostatnich 10 lat i już złapią za słówko. Czy naprawdę dewizą tego forum jest szukanie podpunktów do możliwego tylko przyczepienia się?
OK poprawiam i zaznaczam wyraźnie, co by nikt inny nie próbował przeinaczać i nadinterpretować tego co napisałem.
OK poprawiam i zaznaczam wyraźnie, co by nikt inny nie próbował przeinaczać i nadinterpretować tego co napisałem.