Hans Zimmer - Inception (2010)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.

JAKĄ OCENĘ DAJESZ HANSOWI ZA TEN SCORE?

1/5
1
3%
2/5
3
8%
3/5
10
28%
4/5
16
44%
5/5 (litości ;-)
6
17%

Liczba głosów: 36

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#76 Post autor: Marek Łach » wt lut 02, 2010 19:37 pm

Chodziła chyba plotka, że Człowiek-Zagadka mógłby być takim współczesnym hakerem (z odchyłami oczywiście). Więc chyba da się zrobić.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#77 Post autor: Wawrzyniec » wt lut 02, 2010 19:44 pm

Plotki to już nawet chodziły co do obsady tego filmu. Nie wiem ile w tym jest prawdy, że to sam Michael Caine jest roznosił :) :wink:
Rzeczywiście chyba na upartego to da się wszystko urealnić, ale ja najwidoczniej gustuję jednak w bardziej nierealnych rzeczach. Kino ma być według mnie też swoistą ucieczką od szarzyzny i problemów tego świata, ma być możliwością przeniesienia się w inne miejsca, światy itd. Dlatego też pewnie chłonę takie filmy jak "Star Wars", czy teraz właśnie "Avatar" jak gąbka :)
"Inception" w każdym razie nie zapowiada się tak "normalnie" co mnie cieszy :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#78 Post autor: Koper » wt lut 02, 2010 19:55 pm

Ej, Wawrzyniec, a kiedy ja napisałem, że chcę realistycznego Batmana? Pisałem o moich ulubionych wersjach. "Batman Dead End" Collori i "The Animated Series". :) Obie właśnie na maxa komiksowe. :)
A TDK miał niby być inny, realistyczny, ale właśnie do końca nie jest, stąd wypominam niekonsekwencję.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#79 Post autor: Wawrzyniec » wt lut 02, 2010 20:50 pm

A, gdyż jak zaczynacie te konwersacje to czasami się gubię i myślałem, że Ty wyliczając te przykłady braku "realizmu" się jego po prostu domagasz :) A to przepraszam :)
Pisząc o serii animowanej to masz na myśli, tę z początku lat 90tych tak? Też ją lubiłem, leciały chyba odcinki na TVP2 albo w sobotę, albo w niedzielę rano? :)
A więc widać, że Człowieka Zagadkę dałoby się zrobić realnego. Kobię Kot i Pingwina, kto wie? Ale np. Freeze i Trujący Bluszcz już odpadają.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#80 Post autor: Koper » wt lut 02, 2010 23:14 pm

Wawrzyniec pisze:A, gdyż jak zaczynacie te konwersacje to czasami się gubię i myślałem, że Ty wyliczając te przykłady braku "realizmu" się jego po prostu domagasz :) A to przepraszam :)
Pisząc o serii animowanej to masz na myśli, tę z początku lat 90tych tak? Też ją lubiłem, leciały chyba odcinki na TVP2 albo w sobotę, albo w niedzielę rano? :)
A więc widać, że Człowieka Zagadkę dałoby się zrobić realnego. Kobię Kot i Pingwina, kto wie? Ale np. Freeze i Trujący Bluszcz już odpadają.
Tak, ten. Dałem linka do jego czołówki przecież.
A tak a propos, może ktoś wie. Była tam taka postać... jakiś niepozorny księgowy z rozdwojeniem jaźni. Gdy dorwał taką śmieszną drewnianą lalkę brzuchomówcy stawał się gangsterem... w uproszczeniu. :) W każdym razie czy ktoś się orientuje co to za postać?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#81 Post autor: Wawrzyniec » śr lut 03, 2010 16:51 pm

Koper pisze:A tak a propos, może ktoś wie. Była tam taka postać... jakiś niepozorny księgowy z rozdwojeniem jaźni. Gdy dorwał taką śmieszną drewnianą lalkę brzuchomówcy stawał się gangsterem... w uproszczeniu. :) W każdym razie czy ktoś się orientuje co to za postać?
Rety nie pamiętam tej postaci :? Pojawiała się ona w paru odcinkach?
Ja pamiętam, że ciekawą postacią było takie "coś" co potrafiło przyjmować dowolną postać. Z tego co pamiętam to był to chyba jakiś aktor po wypadku, który wsmarowywał sobie taką specjalną maść, aby swoje blizny zakrywać. I nie wiem już czemu, ale goście z firmy produkującej tę maść wlali mu ją siłami do ust i to tak sporo i wtedy on sie zamienił w to "coś", ale też nie pamiętam jak się nazywał :?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#82 Post autor: Koper » śr lut 03, 2010 18:28 pm

Trzeba będzie sobie pościągać ten serial chyba. ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#83 Post autor: Koper » pt mar 05, 2010 19:06 pm

dziekan pisze:TUTAJ WAWRZYNIEC ZROBIŁ OFFTOPA :lol:
Straszne :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#84 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 05, 2010 19:18 pm

Jako, że do premiery filmu jak i score'u jeszcze trochę czasu, to tak odeszliśmy od tematu, za co najmocniej przepraszam i poprawę obiecuję.
Teraz to w sumie i tak nie ma co tutaj dyskutować, gdyż i tak już wszystko wiadomo. A ja też nie chcę nikogo zamęczać moimi monotonnymi tekstami, w których i tak będę twierdził, że to będzie świetny score. Zwłaszcza, że na 90% to nie będzie dobra muzyka, czyli mi się spodoba i w sumie będąc szczery, jeżeli ta muzyka, która na pewno wedle panujących norm będzie słaba, tylko mi się spodoba, to ja będę zadowolony i nic więcej nie będę wymagał. :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#85 Post autor: Koper » pt mar 05, 2010 19:57 pm

Wy obydwaj jeszcze tylko prezydenta zapomnieliście przeprosić. :P Przepraszacze się znaleźli. :P

Awatar użytkownika
ewelina
Michał Lorenc

#86 Post autor: ewelina » pt mar 05, 2010 20:24 pm

A może moją skromna osobę ktoś przeprosi za coś :wink: ?Np za to,że pisze Ewelina napisał.Albo za to,że oddycha itd

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#87 Post autor: Koper » pt mar 05, 2010 23:23 pm

ewelina pisze:A może moją skromna osobę ktoś przeprosi za coś :wink: ?Np za to,że pisze Ewelina napisał.Albo za to,że oddycha itd
W imieniu swoim, nieporadnego admina forum Filmmusic.pl ;) oraz całej redakcji przepraszam za coś :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#88 Post autor: Wawrzyniec » sob mar 06, 2010 00:34 am

dziekan pisze:Incepcja jako film zapowiada sie intrygująco tym bardziej,że fabuła jest ponoc nawet aktorom calkowicie obca :wink:

Zwiastun troche zalatuje Matrixem,ale mimo wszystko robi wrażenie i ciekawy jestem co z tego wyniknie...
Według mnie to zalatuję trochę bardziej "Papriką" niż "Matrixem", ale to oczywiście tylko moje zdanie. Przy jakby co to wiadomo, że na razie oceniam ten film tylko po oglądnięciu zwiastuna, dobrego nawiasem mówiąc.
Co nie zmienia faktu, że film zapowiada się ciekawie i jestem jego ciekam, o muzyce nie muszę pisać :wink: Jeśli można to według mnie będzie to dobry score, przy czym zaznaczam, że jest to wyłącznie moja osamotniona i nienarzucana opinia. Dlatego też jakby ktoś poczuł się urażony, że narzucam mu oczekiwać ten score, albo też go polubić i nie krytykować to najmocniej przepraszam za nieporozumienie.
Ale też jeśli można to pozwolę sobie pełen optymizmu, ciekawości i napięcia oczekiwać tej muzyki :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#89 Post autor: Koper » sob mar 06, 2010 02:12 am

Oby to nie było zbyt podobne do Batmana, bo ja nie chcę oglądając filmu, przez muzykę mieć wrażenie, że to kolejny film o mrocznym rycerzu. Wiadomo, że muzyka będzie raczej ambientowa i ponura, ale niech będzie oryginalna. A sam film liczę, że będzie dobry. Co Nolan, to zawsze Nolan. :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#90 Post autor: Wawrzyniec » sob mar 06, 2010 11:14 am

Ja jestem na 90% przekonany, że i tak większość z szanowanych tutaj przeze mnie osób ta muzyka się nie spodoba. Patrząc, że to jest film Nolana to należy się spodziewać jakiej muzyki on od kompozytora oczekuje. Dlatego też na żadne "Peacemakery" "Crimson Tidy" nie ma co liczyć. Rzeczywiście należy się spodziewać czegoś a la "The Dark Knight". Co mi nie przeszkadza, gdyż ja akurat tradycyjnie zaliczam się do tej mniejszości, którzy tę muzykę lubią. "Batman Begins" nie przepadam, ale "The Dark Knight" jak najbardziej.
Zobaczymy co to będzie. Z tego co wiem to na pewno przy tym scorze aktywny będzie Martin Tillman, mam nadzieję, że znowu coś ciekawego na wiolonczeli wykombinuje :)

ODPOWIEDZ