Tron Legacy - Daft Punk

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: Tron Legacy - Daft Punk

#466 Post autor: Templar » pt gru 07, 2012 22:59 pm

A dla mnie Cruise to akurat duży plus tego filmu, świetny aktor 8)

A co do M83, Kosinski w czasie tworzenia scenariusza słuchał ich cały czas i uznał, że będą idealnie nadawali się do jego filmu, także myślę, że będzie dobrze :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#467 Post autor: Adam » sob gru 08, 2012 07:36 am

Tomek pisze:PS. Można się cieszyć, ale przeszkadza mi jedna rzecz - Cruise. Raz, to co prezentuje ze sobą jako osoba, 2 - wychuchany 50-latek, który ponownie będzie udawać 20-latka.
problem w tym że on NIE musi udawać 20-latka bo nim dalej jest :shock:
Ileż można i ile to będzie jeszcze trwało lat? To stanowi o jego sztuczności - w jakim filmie się nie pojawi - gra tą samą osobę.
oj tam, agentem z MI tu nie będzie, Lestatem też nie ;-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#468 Post autor: Wawrzyniec » sob gru 08, 2012 13:02 pm

Czy M83 pasuje do takiego filmu? Na razie jeszcze nie ma trailera.(Pojawi się przed "Hobbitem" jak i wszystkie inne trailery świata). Ale czy Daft Punk też nam pasował? Zresztą nie zapominajmy, że "Tron: Legacy" został specjalnie przygotowany, aby brzmiał filmowo. Więc co do "Oblivionu" nie mam wątpliwości. Będzie ciekawie, a czyż w sumie nie tego część z nas chce, szczególnie ta zarzucająca, że muzyka filmowa zaczyna się dławić własnym ogonem? :wink:
Tomek pisze:PS. Można się cieszyć, ale przeszkadza mi jedna rzecz - Cruise. Raz, to co prezentuje ze sobą jako osoba
Naprawdę oglądając filmy z Tomem Cruisem, mówisz: "O nie to ten Scjentolog!" i rzucasz colą w ekran? Ja się staram te rzeczy oddzielać. Zwłaszcza, że Tom Cruise zagrał w wielu dobrych i świetnych filmach. I np.takie M:I 4 mi się bardzo dobrze oglądało. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#469 Post autor: Mystery » sob gru 08, 2012 15:26 pm

Wawrzyniec pisze:Naprawdę oglądając filmy z Tomem Cruisem, mówisz: "O nie to ten Scjentolog!" i rzucasz colą w ekran? Ja się staram te rzeczy oddzielać. Zwłaszcza, że Tom Cruise zagrał w wielu dobrych i świetnych filmach. I np.takie M:I 4 mi się bardzo dobrze oglądało. :)
Tak, tym bardziej, że po M:I 4 Cruise jest teraz na fali, kuje żelazo póki gorące i ma wiele ciekawych projektów.

A co do tego, że Cruise gra cały czas to samo, kilka ostatnich jego ról :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#470 Post autor: Mystery » sob gru 08, 2012 16:33 pm

Templar pisze:Oblivion to jeden z bardziej oczekiwanych przeze mnie filmów w przyszłym roku, znowu szykuje się audiowizualna uczta jak w TRONie 8) A pierwszy zwiastun ma już być puszczany przed Hobbitem za tydzień :)
W internecie już jest zwiastun:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... gdpnLy2eaY#!

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#471 Post autor: Koper » sob gru 08, 2012 16:39 pm

Scjentolodzy już nakręcili jeden film o podobnej tematyce. Tylko tam Travolta grał. :mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#472 Post autor: kiedyśgrześ » sob gru 08, 2012 16:49 pm

ultra nieciekawy ten trailer i Tom znowu gra to samo :mrgreen: a plotkowało się o powrocie Lesa Grossmana :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#473 Post autor: Wawrzyniec » sob gru 08, 2012 16:51 pm

Założyłem osobny temat:

viewtopic.php?f=1&t=2815
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#474 Post autor: kiedyśgrześ » czw gru 13, 2012 11:11 am

No to jest dopiero bajer, można spokojnie spieniężyć kolekcję filmówki i samemu zostać Daft Punkiem.... za jedyne 1000 PLN sądząc po cenach na Allegro, już wiem co mi się marzy na przyszłą gwiazdkę :P

http://www.youtube.com/watch?v=xUWQc02fE2M

http://www.youtube.com/watch?v=2h52Xu4H3fM
Obrazek

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#475 Post autor: kiedyśgrześ » sob gru 15, 2012 09:46 am

Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#476 Post autor: Mystery » sob gru 15, 2012 09:59 am

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#477 Post autor: kiedyśgrześ » sob gru 15, 2012 10:05 am

The filmmaker notes that Daft Punk created plenty of tracks that Kosinski didn’t use in Legacy, so they’ve already got a leg-up on the music for the sequel:

“Remember, there are a lot of tracks that they created that I still have that I wasn’t able to fit into TRON: Legacy. So we’ve already got a head start on some great tracks for the future, which I’m really excited about. Like I said, they would be my first call.”
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :P
Obrazek

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#478 Post autor: kiedyśgrześ » sob gru 15, 2012 10:14 am

...My gold record was delivered to me on the Oblivion set; it was in my trailer one day. Disney sent it over, Sean Bailey sent it with a very nice note that it sold whatever gold is, that must be a million copies I guess? And it was the highest selling soundtrack since the last Star Wars, The Revenge of the Sith. So that’s the highest soundtrack in seven years, or whatever that is. Like I said, that was a really wonderful thing; it was everything we wanted it to be.
Obrazek

Templar

#479 Post autor: Templar » sob gru 15, 2012 14:26 pm

A teraz podczas powtórek w skokach narciarskich leci cały czas "End of Line" DP :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#480 Post autor: Koper » sob gru 15, 2012 14:48 pm

To badziewstwo co leci przt powtórce trójki najlepszych to z "Tronu" jest? :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

ODPOWIEDZ