Mystery pisze:Sinister to takie eksperymentalne dziwadło. Do słuchania jest tu, bodajże tylko jeden instrumentalny utwór, fajny drugi kawałek, niosący z sobą udany temat przewodni tytułowy Sinister i jak kto lubi, końcowy remix, ale to już nie Young. Cała reszta to jeden wielki mix sfx. Pewien pomysł był i bez znajomości filmu nie neguje takiego konceptu, ale po co wydaje się takie scory bez muzyki to nie mam pojęcia.
Po obejrzeniu filmu, zachodziłem w głowę, gdzie ten elektroniczny mix sfx Younga z soundtracka pojawia się w filmie. Jak się okazuje w większości nigdzie, bo do filmu w najważniejszych scenach wykorzystano muzykę grup Ulver, Accurst, Aghast i innych i jak sprawdziłem na tubie rzeczywiście jest to ta muza która grała w tym obrazie - jaki klimat
Family Hanging Out '11 (Silence Teaches You How to Sing - Part I) – Ulver
BBQ '79 (Silence Teaches You How to Sing - Part II) – Ulver
Pool Party '66 (A Body of Water) – Judgehydrogen
Something in the Backyard (Enter the Hall of Ice) – Aghast
Sleepy Time '98 (Sacrifice) – Aghast
[Fragment #3 (Fragments of a Nightmare)] – Accurst
Enthral – Aghast
Lawn Work '86 [Fragment #9 (Fragments of a Nightmare)] – Accurst
Into the Attic (Waking Cthulhu) – Aghast Manor
The Kids Come Out [Fragment #1 (Fragments of a Nightmare)] – Accurst
House Painting '12 (Blood Swamp) – Sunn O))) & Boris
End Credits (Gyroscope) – Boards of Canada
Także wychodzi na to, że wkład Younga w ten film był znikomy, "popisał" się on jedynie takim image albumem, który jak się okazuje na szczęście w lwiej części muzyką filmową nie jest. Teraz oceny i recenzja Wawrzyńca nabierają jeszcze większych kontrowersji
Muza z napisów końcowych
http://www.youtube.com/watch?v=fbFgxucxVcM