A tak na serio, to RIP Alan Silvestri
ALAN SILVESTRI - FLIGHT (2012)
- Wojteł
- John Williams
Re: ALAN SILVESTRI - FLIGHT (2012)
Silvetr zmiażdzył!
Geniusz i score roku!
Może i film mu się nie dał wykazać i Zemeckis go zepchnął do roli siedmioplanowej tapety, ale zazwyczaj dla kumpla Alan się bardziej starał. W Forreście też miał do czynienia z filmem zdominowanym przez piosenki, a jaką muzę walnął!
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
przesadzacie. tej muzy jest <15 minut i to jest komplit i nie można po czymś takim mówić że się skończył.. przecież on tu nie miał nic do napisania. rozumiałem ten zabieg "bez muzyki" przy Cast Away, ale tutaj mamy zupełnie inny film - katastroficzny po części - i tematykę. tutaj też nawalą piosenek? czy będzie bez muzy w ogóle? dziwne.
NO CD = NO SALE
Ale to było dawno temu.Wojtek pisze:W Forreście też miał do czynienia z filmem zdominowanym przez piosenki, a jaką muzę walnął!
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Przesadzacie, z tym porównywaniem. "Forrest Gump" to opus magnum Zemeckisa i Silvestriego i żaden film i żaden ich score już do tego poziomu nie dorówna.
A po za tym ile to kompozytorów komponowało takie sobie tapetki pod filmy. Nie dramatyzujmy.
A po za tym ile to kompozytorów komponowało takie sobie tapetki pod filmy. Nie dramatyzujmy.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
poza tym ludzie, w Forreście było godzinę scoru heloł, a nie 10 minut jak tu!!Kaonashi pisze:Ale to było dawno temu.Wojtek pisze:W Forreście też miał do czynienia z filmem zdominowanym przez piosenki, a jaką muzę walnął!
Ostatnio zmieniony sob lis 03, 2012 18:44 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
NO CD = NO SALE
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Przesłuchałem kilka tracków i wyłączyłem. Ale smęty. 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wojteł
- John Williams
Z tym Opus Magnum Silvestra to bym nie szarżował, bo miał jeszcze BTTF.
Oczywiście, nie można przesądzać taką tapetką, że się skończył, ale on ostatni pisze takie tapetki do komedii, blockbusterów, teraz zaczął dla Zemeckisa - obawiam się, że mu to weszło w nawyk. Póki co, Alan prezentuje biedną formę, może go jeszcze Zemeckis rozrusza, problem w tym, że on sam też wyżyny kariery ma za sobą
Oczywiście, nie można przesądzać taką tapetką, że się skończył, ale on ostatni pisze takie tapetki do komedii, blockbusterów, teraz zaczął dla Zemeckisa - obawiam się, że mu to weszło w nawyk. Póki co, Alan prezentuje biedną formę, może go jeszcze Zemeckis rozrusza, problem w tym, że on sam też wyżyny kariery ma za sobą
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
przecież przy Flight sam nie wpadł na to żeby zrobić 10 min muzy, no ludzie ogarnijcie się
dostał takie polecenie węc pretensje do Zemekisa miejmy.
NO CD = NO SALE
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ale o to, że się skończył, to pretensje możemy mieć już tylko do Alana. 
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale jednak "Forrest Gump" to prawdziwe dzieło i jeden z ważniejszych filmów w historii i jeden z moich ulubionych. W każdym calu perfekcyjne i wielkie kino! A score też jest piękny i nawet czasami tak mi jest trochę żal Silvestriego, że przy Oscarach przegrał z Zimmerem.Wojtek pisze:Z tym Opus Magnum Silvestra to bym nie szarżował, bo miał jeszcze BTTF.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ty się weź ogarnij - przecież tu nie chodzi o to czy tego jest 10 minut, 15 czy 150, tylko że to nijakie smęty.Adam pisze:przecież przy Flight sam nie wpadł na to żeby zrobić 10 min muzy, no ludzie ogarnijcie siędostał takie polecenie węc pretensje do Zemekisa miejmy.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
dupa tam. ja w ogóle nie oceniam tej pracy bo to bzdura nie score. Zemekis jest idiotą że do takiego filmu se zażyczył 10 minut scoru.DanielosVK pisze:Ale o to, że się skończył, to pretensje możemy mieć już tylko do Alana.
NO CD = NO SALE
SoundWorks Collection: The Sound Of Flight (1080p) - http://vimeo.com/52926080
bez Silvestra ino z Zemeckisem samym.
bez Silvestra ino z Zemeckisem samym.
NO CD = NO SALE
-
Mefisto
Przesłuchałem te 20 minut i nie stwierdziłem żadnej muzyki...