Christophe Beck - Percy Jackson i imitacje Pottera
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Już miałem coś odpowiedzieć, ale to skończyłoby się offtopem, więc ręki do tego nie przyłożę 
A co do tematyczności w williamsowych HP to owszem, świetna sprawa. Kto by 10 lat temu przypuszczał, że temat Hedwigi będzie jednym z najbardziej pamiętnych utworów dekady; a przecież Fawkes i Harry's Wondrous World to jeszcze lepsze dziełka. Szkoda, że pierwsze dwie ścieżki Johna są mimo to takie tapeciarskie...

A co do tematyczności w williamsowych HP to owszem, świetna sprawa. Kto by 10 lat temu przypuszczał, że temat Hedwigi będzie jednym z najbardziej pamiętnych utworów dekady; a przecież Fawkes i Harry's Wondrous World to jeszcze lepsze dziełka. Szkoda, że pierwsze dwie ścieżki Johna są mimo to takie tapeciarskie...
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Można jednak zrozumieć że ktoś ma szczególny stosunek do twórczości konkretnego kompozytora,w tym przypadku Williamsa ( którego i ja traktuję szczególnie gdyż jest on moim ulubionym kompozytorem ) - ja jednak oprócz Williamsa staram się też słuchać jak najwięcej innej,różnej muzyki,zasada jest prosta: nie ważne jest nazwisko kompozytora tylko to czy muzyka mi się podoba.A kto powiedział, że jest zła?? Uważam, że jest zupełnie niezła (zwłaszcza "Więzień Azkabanu"), ale nie podzielam megazachwytów Wawrzyńca nad nią, zwłaszcza, że są lepsze i bogatsze partytury w tym gatunku.
Jeżeli poprzez " tapeciarskie " rozumiemy czysto ilustracyjne to się z tym zgadzam - na szczęście " Więzień Azkabanu " jest już znacznym postępem w tej kwestii - zauważmy że w " Komnacie Tajemnic " są całe fragmenty powtórzone z " Kamienia Filozoficznego ",podobnie jak fragmenty z " Mrocznego Widma " w " Ataku Klonów "A co do tematyczności w williamsowych HP to owszem, świetna sprawa. Kto by 10 lat temu przypuszczał, że temat Hedwigi będzie jednym z najbardziej pamiętnych utworów dekady; a przecież Fawkes i Harry's Wondrous World to jeszcze lepsze dziełka. Szkoda, że pierwsze dwie ścieżki Johna są mimo to takie tapeciarskie...

Pozamiata to Arnold wszystkich Narnią.Marek Łach pisze:Poczekajcie do zimy, Desplat pozamiata![]()
Własnie, ciekawe jak tam deceptikony Wawrzyńca ze snów?Koper pisze:Posiadanie zbytniego pierdolca na jakimkolwiek punkcie nie jest pozytywne. Fanatyzm i zaślepienie zbyt wiele tragedii w historii ludzkości przyniosły.

#FUCKVINYL
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Happening - muzyka niezła, ale ja bym się tam nad nią przesadnie nie spuszczał. Poza tym problem w tym, że film był katastrofalny a kolejny obraz M.Nighta zdaje się móc być jeszcze gorszy.Marek Łach pisze:Ale za to The Happening muzycznie rewelacja, w filmach Hindusa cały czas JNH ma 100% skutecznościJeśli się o coś martwic, to prędzej o tę całą Nianię...