Oskary, oskary

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#331 Post autor: Koper » pn lut 08, 2010 19:24 pm

Ale to nie Turas a pół-Irańczyk. Że też go wpuścili do USA. Sprawdził ktoś jego ewentualne powiązania z Al-Kaidą? ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#332 Post autor: Adam » pn lut 08, 2010 19:27 pm

taa a ten pół-irańczyk jeszcze był wcześniej ponoć chirurgiem :lol: pewnie takim jak ostatnio ten pseudo ginekolog słynny już na nasz kraj ;-) Więc trzeba było fach zmienić i spieprzać do LA przed polizajami w srebrno-zielonych porszakach ;-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#333 Post autor: Wawrzyniec » wt lut 09, 2010 02:57 am

Adam Krysiński pisze:powiem tak - jaki nauczyciel taki uczeń :lol: ;-):P Tylko Wawrzyniec, wiesz, nie spinaj się juz znów ;-)
E spokojnie, Badelta lubię kilka prac i twierdzę, że jest to uzdolniony kompozytor, ale też bez przesady, żebym się tutaj zaraz złościł.
Więc trzeba było fach zmienić i spieprzać do LA przed polizajami w srebrno-zielonych porszakach
No niestety wedle dyrektywy Unijnej wszystkie radiowozy policyjne na terenie całej Unii powinny mieć jednakowe, lub podobne barwy. I tak też niestety coraz więcej radiowozów jest niebiesko białych/srebnych :( Jest jeszcze parę zielonych, ale już coraz mniej, a szkoda, gdyż podobały mi się te barwy :(
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#334 Post autor: Adam » wt lut 09, 2010 08:15 am

Wawrzyniec pisze:
Więc trzeba było fach zmienić i spieprzać do LA przed polizajami w srebrno-zielonych porszakach
No niestety wedle dyrektywy Unijnej wszystkie radiowozy policyjne na terenie całej Unii powinny mieć jednakowe, lub podobne barwy. I tak też niestety coraz więcej radiowozów jest niebiesko białych/srebnych :( Jest jeszcze parę zielonych, ale już coraz mniej, a szkoda, gdyż podobały mi się te barwy :(
Gassz, Ty każdy dowcip musisz zanalizować w sensie formalno prawnym..? :) To wypacza istotę joke'a :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#335 Post autor: Adam » czw lut 11, 2010 12:54 pm

Wawrzyniec prosił, więc ofiara została wypełniona..
Moje myślenie na temat oskarów w tym roku :

"wg mnie kandydatów jest 3 - Avatar, Up i Hurt Locker. Hurt locker dostanie jesli przyjmą załaożenia te co w poprzednich latach - czyli Gustavy, Rahmany itd.. Avatar jesli przyjmą zasadę titanika sprzed 15 lat.. A Up, jesli przyjmą zasadę że dajemy bo wszyscy dawali. Nie chce mi się wierzyć by Hansu czy Desplat się tutaj liczyli."
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#336 Post autor: Wawrzyniec » czw lut 11, 2010 13:05 pm

Hansa to ja też nie wierzę. I jak już pisałem, skoro nie otrzymał Oscara za "The Thin Red Line" i "Gladiatora" to tym bardziej nie chciałbym, aby otrzymał za "Sherlocka Holmesa". Zresztą już się boję to też się na forum zacznie dziać po takim werdykcie... Chociaż stanowisko Adama jest kuszące :P :wink:

Desplat jak już pisałem dostanie dopiero za rok za "Tree of Life".

"Hurt Locker" to dla mnie w ogóle będzie zaskoczenie jak dostanie. I w ogóle zaskoczniem jest nominacja, skoro niby za muzykę odpowiadają dwie osoby.

Walka się toczyć będzie według mnie między "Up" i "Avatarem" i to "Up dostanie statuetkę. Mimo, że wolałbym "Avatara" i to nie tylko ze względu na babuchową recenzję, ale po prostu bardzo lubię tę muzykę :)

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#337 Post autor: Marek Łach » wt lut 16, 2010 12:07 pm

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#338 Post autor: Mystery » wt lut 16, 2010 12:34 pm

Fajna focia :) Nie widzę Mo'Nique i Desplata, więc wszystkich na pewno tu nie ma. Giacc z Hansem, a Horner obok Oscara, bardzo wymowne :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#339 Post autor: Bucholc Krok » czw lut 18, 2010 20:38 pm

Kiedy te Oscary w ogóle przyznają? Jeszcze trochę offtopiku nas czeka.. ;)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#340 Post autor: Wawrzyniec » czw lut 18, 2010 20:39 pm

7.03.2010

Mefisto

#341 Post autor: Mefisto » pt lut 19, 2010 01:27 am

a jakie są w ogóle nominacje?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#342 Post autor: Bucholc Krok » pt lut 19, 2010 07:54 am

Mystery Man pisze:No i mamy Oscarowe nominacje:

Alexandre Desplat - Fantastic Mr. Fox
Hans Zimmer - Sherlock Homes
James Horner - Avatar
Marco Beltrami, Buck Sanders - The Hurt Locker
Michael Giacchino - Up
Strona 14-ta. Chyba ostatni post. :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#343 Post autor: Wawrzyniec » pt lut 19, 2010 11:42 am

To bardzo miło z Twojej strony Bucholc, że odpowiedziałeś Mefisto, ale według mnie chyba nie było potrzeby. Przecież to na pewno był jeden z tym "coolskich" tekstów Mefisto, jakimi nas często raczy i aby nie było ja te teksty bardzo lubię 8) :wink:
Ale i tak dziękuję, gdyż teraz wreszcie ten temat stoi na właściwym gruncie :)

Mefisto

#344 Post autor: Mefisto » pt lut 19, 2010 14:09 pm

no dobra, masz mnie :) ale i tak chciałem powrócić do tematu :D
a co do tych nominacji - trzymam kciuki za Foxa, gdyż to po prostu najlepsza, najświeższa i najfajniejsza muzyka z nominowanych

bladerunner

#345 Post autor: bladerunner » pt lut 19, 2010 14:23 pm

Jak Wygra Sherlock to chłopaki Wisicie mi butelkę Whisky :D

ODPOWIEDZ