PREDATOR / ISLAND AT THE TOP OF THE WORLD -INTRADA- 03.2012

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

Re: PREDATOR / ISLAND AT THE TOP OF THE WORLD -INTRADA- 03.2

#91 Post autor: kiedyśgrześ » sob mar 10, 2012 21:29 pm

Althazan pisze:
kiedyśgrześ pisze:Może to SACD :mrgreen:
A słyszałeś takie Dire Straits na SHM-SACD? ;)
Nie, za to mam na ten przykład E.T. na SACD i nie wiem po co wydałem pieniądze, bardziej sobie wyobrażam tą przestrzeń niż ona tam jest, z drugiej strony Wojna Światów Wayne'a gra Ok! :) i dzięki za to SHM-SACD, właśnie sobie przeczytałam na wiki co to w ogóle jest :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#92 Post autor: Althazan » sob mar 10, 2012 21:38 pm

Posłuchałbyś takiej płyty:
http://www.cdjapan.co.jp/detailview.html?KEY=UIGY-9505
na naprawdę dobrym sprzęcie, to wiedziałbyś o czym piszę :mrgreen:

Nie jest to miejsce i wątek na omawianie sprzętu, ale jedno trzeba zaznaczyć - w przypadku odtwarzaczy SACD jest ogromna przepaść jakościowa między odtwarzaczami multi-format (które czytają praktycznie wszystko) a dedykowanymi odtwarzaczami CD/SACD dobrej klasy. Przykładowo dźwięk z płyty SACD z mojego odtwarzacza multiformatowego to dno totalne w stosunku do mojego średniej klasy odtwarzacza CD - nawet nie ma startu... Żeby to robić z głową, trzeba sporo środków, dlatego nie bawię się w SACD i mam dosłownie kilka płyt, kupionych w pionierskich czasach SACD. :P

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#93 Post autor: kiedyśgrześ » sob mar 10, 2012 21:57 pm

Ja też mam kilka płyt, mnie nie stać, od dla zabawy, kiedyś słuchałem na Philipsie, teraz Pioneer, którego nawet odpowiednio nie podłączyłem, tylko stereo :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#94 Post autor: Althazan » sob mar 10, 2012 21:59 pm

kiedyśgrześ pisze:Ja też mam kilka płyt, mnie nie stać, od dla zabawy, kiedyś słuchałem na Philipsie, teraz Pioneer, którego nawet odpowiednio nie podłączyłem, tylko stereo :)
U mnie też jest Pioneer, dlatego już go w ogóle nie używam jako źródła dźwięku... :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#95 Post autor: Adam » pt kwie 06, 2012 16:34 pm

cała poligrafia predzia jest w tym sraczkowo-wiśniowym kolorze jako tło :? wewnątrz ksiązeczki tekst jest w czarnych kwadracikach a dookoła też ten ohydny kolor i tak samo na tylnej.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#96 Post autor: kiedyśgrześ » wt kwie 17, 2012 09:43 am

No i co z tym syczeniem Predatora? Znikło? Materiał szeroko dostępny, dlatego pytam :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#97 Post autor: Adam » wt kwie 17, 2012 11:22 am

no proste że znikło :) ale i tak nie biorę tego - wystarczy mi pierwsza intrada. trzeba mieć dobry sprzęt żeby to syczenie wychwycić. u mnie tego nie słychać, choć wiem że jest.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#98 Post autor: swordfish » wt kwie 17, 2012 11:31 am

Adam pisze:no proste że znikło :) ale i tak nie biorę tego - wystarczy mi pierwsza intrada. trzeba mieć dobry sprzęt żeby to syczenie wychwycić. u mnie tego nie słychać, choć wiem że jest.
A w którym utworze?

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#99 Post autor: kiedyśgrześ » wt kwie 17, 2012 11:55 am

Jak ktoś szuka dziury w całym, to w każdym numerze w momentach ściszenia muzy słychać (jeśli taki moment jest :)), prawdopodobnie próg odcięcia algorytmu odszumiającego :) Adam nie usłyszał, bo Sound Blaster sam z sobie bardziej szumi :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#100 Post autor: Ghostek » śr paź 10, 2012 09:01 am

Przy ostatnim zamawianiu płyt powiedziałem sobie, "a choooj, sprawie se Predzia". Jakem pomyślał takem uczynił. Trochę się zdziwiłem, gdy słuchając te nowe wydanie usłyszałem więcej muzyki. Ostatni utwór został wzbogacony o szalone 40 sekund materiału wcześniej niepublikowanego. Dzięki temu mamy już prawdziwy "complete score" z Predzia. I po co było spinać poślady z tym limitem w 2011 roku? :P
Ostatnio zmieniony śr paź 10, 2012 09:02 am przez Ghostek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#101 Post autor: Adam » śr paź 10, 2012 09:02 am

Pred Megakult.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#102 Post autor: Tomek » śr paź 10, 2012 09:54 am

Ghostek pisze:I po co było spinać poślady z tym limitem w 2011 roku? :P
Ale nikt tu nie jest jasnowidzem, żeby przewidzieć, że po roku Intrada wyda go jako normalne wydanie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#103 Post autor: kiedyśgrześ » śr paź 10, 2012 11:05 am

Koszmarny design ma to wznowienie, chyba zrobili to specjalnie, w stosunku do limitu zgrali tylko kolorem, krojem czcionki i paginacją, a zrobił się koszmarek :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#104 Post autor: Bucholc Krok » śr paź 10, 2012 12:19 pm

Tomek pisze:Ale nikt tu nie jest jasnowidzem, żeby przewidzieć, że po roku Intrada wyda go jako normalne wydanie :)
Właściwie w dzisiejszych czasach trzeba się już liczyć z takimi numerami. Mało to było wznowień? Nie ma sensu się rzucać na towar.. rozpieprzyli rynek.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#105 Post autor: Tomek » śr paź 10, 2012 13:07 pm

Niby tak, "psuje" to przede wszystkim 'rynek' kolekcjonerski, jego elitarność...ale z drugiej strony...czy coś takiego jak muzyka z Predatora musi być i ma być na siłę elitarna/ciężko dostępna? Elitarny niech sobie będzie Fielding, Small czy jakiś mało znany Delerue czy Sarde (przykłady tylko - proszę się ich nie czepiać, chodzi mi o istotę zjawiska :) ). Poważny kolekcjoner/purysta soundtrackowy poszuka sobie pierwszego wydania Varese, ten który nie dba aż tak o szczegóły zadowoli się MAF-em Intrady ;-)

Dla mnie to optymalna sytuacja. Tak jak z Godzillą. Kto chciał, kupił sobie już wyd. LLL, kto nie zdążył/nie było go wcześniej np. stać, kupi sobie BSX. I wszyscy są zadowoleni. Najważniejsze, że eliminuje to kosmiczne, spekulanckie ceny.
Obrazek

ODPOWIEDZ