Japońskie (azjatyckie) wydawnictwa

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#106 Post autor: Althazan » wt lut 16, 2010 11:07 am

Adam Krysiński pisze:drogo to płyty skośnych mają partacze.. tak mi się wydaje jak na te ceny patrzam.. ?
Bo jak im jakiś podatek walną od czasu do czasu (w końcu import z Japonii do USA jest clony) - to dają wyżej na zapas... No i wysyłają pewnie EMS-em, a to drogie dziadostwo...

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#107 Post autor: Bucholc Krok » wt lut 16, 2010 11:08 am

Althazan pisze:A kiedyś kupiłem, bo zrobili promocję free wysyłki na cały świat. :)
No to się udało.. może dlatego nie było cła.. :)
Adam Krysiński pisze:drogo to płyty skośnych mają partacze.. tak mi się wydaje jak na te ceny patrzam.. ?
Moim zdaniem mają tanie.. szczególnie jeśli się uwzględni podatek, który płacą..
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#108 Post autor: Bucholc Krok » śr lut 17, 2010 10:11 am

Althazan pisze:[Yesasia]Kupowałem chyba tylko raz, bo są drodzy...
Widzę, że Avatara japońskiego mają za jakieś 29$ (koreański za 16$). Czyli znowu nie tak drogo. Ciekawe ile faktycznie wychodzi.

A co do tej darmowej wysyłki to sprawdziłem kilka tytułów i akurat mają dopisek "This item is eligible for Free International Shipping". Ciekawe jak to faktycznie wychodzi, bo może mają jakieś ograniczenia jak np. Amazon.com
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#109 Post autor: Adam » śr lut 17, 2010 13:15 pm

Bucholc Krok pisze:"This item is eligible for Free International Shipping".
Tam chyba jest ta opcja jak się zamówi na raz w sumie za ileś kasy...
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#110 Post autor: Bucholc Krok » śr lut 17, 2010 13:35 pm

Wystarczy wrzucić 1 produkt, który ma tę opcję (który się łapie na darmową wysyłkę). Przy droższych płytach, które oczywiście też tam są, i tak wychodzi, że za tę wysyłkę się płaci. :) Najważniejsze, żeby podatku nie było..

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#111 Post autor: Adam » czw lut 18, 2010 16:32 pm

Bucholc Krok pisze:Najważniejsze, żeby podatku nie było..
Bucholcowi to nie grozi ;-) On zawsze ma ;-):P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#112 Post autor: Bucholc Krok » czw lut 18, 2010 16:43 pm

I powiedz teraz nam wszystkim, co to ma, k***a, do rzeczy? :) Jak chcesz sobie pogadać to znajdź jakiegoś czata. Może na forum Bajerful? :lol:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#113 Post autor: Adam » czw lut 18, 2010 16:45 pm

ale Ciebie tam nie będzie :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#114 Post autor: Bucholc Krok » czw lut 18, 2010 16:48 pm

Znajdziesz innego do dyskusji. A może i jakieś łatwe panny będą? :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#115 Post autor: Adam » czw lut 18, 2010 16:49 pm

Bucholc ich się nie szuka na forach :lol: i coś się tak tego uczepił? :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Początkujący orkiestrator
Kontakt:

#116 Post autor: Łukasz Waligórski » wt lut 23, 2010 14:28 pm

@#%%$&@#@*@#$@#@ :x

No i do tego doszło że za najnowszą dostawę musiałem cło zapłacić. I to dostałem zaproszenie do urzędu celnego w Poznaniu, żeby się wytłumaczyć co kupiłem, za ile i czemu nie mam faktury :shock: 2 godziny użerania się z urzędnikami...

Przyczyny tego że tym razem dostałem cło, mogą być dwie:
1) Tym razem zamówiłem 4 płyty a nie jak poprzednio 3, więc wzrosła masa przesyłki
2) Tym razem nie wysyłałem EMS tylko Airmail

Po zapłaceniu cła koszt jednej płyty wyszedł jakieś 100zł... więc w sumie jakiejś tragedii nie ma... ale mimo wszystko. :?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#117 Post autor: Adam » wt lut 23, 2010 14:34 pm

:( tak to bywa. celnicy mendy.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#118 Post autor: Bucholc Krok » wt lut 23, 2010 14:39 pm

Łukasz Waligórski pisze:No i do tego doszło że za najnowszą dostawę musiałem cło zapłacić.
Zamówienie było z CDJapan?
I to dostałem zaproszenie do urzędu celnego w Poznaniu, żeby się wytłumaczyć co kupiłem, za ile i czemu nie mam faktury :shock: 2 godziny użerania się z urzędnikami...
Pierwszy raz i już osobiście do urzędu? :)
Przyczyny tego że tym razem dostałem cło, mogą być dwie:
1) Tym razem zamówiłem 4 płyty a nie jak poprzednio 3, więc wzrosła masa przesyłki
2) Tym razem nie wysyłałem EMS tylko Airmail
Ale ten EMS to wysyłka ekspresowa, chyba? Mnie kasowali zawsze przy ekspresach właśnie. Prędzej liczba płyt wchodzi w rachubę IMO.

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#119 Post autor: Althazan » wt lut 23, 2010 21:10 pm

Łukasz Waligórski pisze:@#%%$&@#@*@#$@#@ :x

No i do tego doszło że za najnowszą dostawę musiałem cło zapłacić.
Jakbym był złośliwy to bym napisał: A nie mówiłem...? ;)
Każdy kiedyś płaci... Na pewno wartość przesyłki była większa, więc się przyczepili. EMS/airmail nie ma tu nic do rzeczy. Po prostu 2-3 płyty przechodzą, więcej - to już loteria...

Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Początkujący orkiestrator
Kontakt:

#120 Post autor: Łukasz Waligórski » wt lut 23, 2010 21:17 pm

Tak, to było zamówienie z cdjapan. Też się domyślam, że to kwestia masy przesyłki... widać za ciężka była i zwróciła uwagę.

Problem polegał z oceną wartości przesyłki. Celnicy chcieli ode mnie jakieś faktury potwierdzające ceny płyt. Nie wystarczyło im to co było napisane na pudełku w jenach... Ja myślałem że faktura jest w pudełku, okazało się że nie było. I wtedy zaczęła się dyskusja, załatwianie kopii zamówienia, skany potwierdzeń zapłaty... itp, itd.

Ostatecznie przyszło mi zapłacić 22% podatku i 3,5 cła. W sumie jak sobie policzyłem to okazało się że musiałem dopłacić to co zaoszczędziłem na rezygnacji z EMS...

ODPOWIEDZ