JAMES HORNER - BLACK GOLD / CRISTIADA
Re: JAMES HORNER - BLACK GOLD / FOR GREATER GLORY (CRISTIADA
Do posłuchania filmowa wersja napisów końcowych "Just Another Chapter Of History / Closing Credits"
http://w430.wrzuta.pl/audio/4O8yGKpuFoN/end_titles
http://w430.wrzuta.pl/audio/4O8yGKpuFoN/end_titles
Niezłe, a tak swoją drogą film się pojawił w domenie publicznej 

No niby skąd ten utwór?Niezłe, a tak swoją drogą film się pojawił w domenie publicznej

Co do kawałka powyżej to cóż, Braveheart/Four Feathers/Spiderwick/Zorro, ale muzyka wciąż ładna

Tak na przewijaniu to sporo będzie czteronutowca, kobiecych wokali i rzeczywiście chyba bez fortepianu. Liryka będzie wtórna (Four Feathers), ale mocno będzie dawać po emocjach, za to kolejny raz James pokaże jak się pisze epicką i dramatyczną muzykę akcji, how cool is that

http://www.youtube.com/watch?v=EnPi5cXl ... age#t=291s
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Heh, i już na początku utworu słychać fragment z " Braveheart " 
aż tak to nie przeszkadza w odbiorze ale drażni, że Horner często z tego korzysta
całość zapowiada się jednak ciekawie.

aż tak to nie przeszkadza w odbiorze ale drażni, że Horner często z tego korzysta
całość zapowiada się jednak ciekawie.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Reżyser chciał Bravehearta, to maHeh, i już na początku utworu słychać fragment z " Braveheart "

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Da się ten film obejrzeć? I w jakiej jakości go widziałeś?
Filmu jeszcze nie oglądałem, nie ma napisów, a nie wiem czy chcę się porywać na ten hiszpański akcent. Póki co jest ten DVDRip, ale pewnie niedługo będzie coś lepszegoPaweł Stroiński pisze:Da się ten film obejrzeć? I w jakiej jakości go widziałeś?
http://release24.pl/wpis/24635/%22For+G ... viD-GECKOS
Ps. Już dawno nie oglądałem filmu z muzą Hornera, bez uprzedniego zaznajomienia ze scorem, nie ma co, powinno być ciekawie

Sam film podobnie jak Black Gold (5% na RT) został przez krytyków kompletnie zmiażdżony (16% na RT), ale widzowie oceniają go dość przyzwoicie (6.5 na Imdb, tak samo jak Black Gold), toteż myślę, że jeśli chodzi o jakość nie ma co się zbytnio przejmować, bo pierwszy jest o arabach, a drugi o katolikach, oba powstały za stosunkowe duże pieniądze za granicą i USA zostały pokazane tam w negatywnym świetle, toteż odgórnie filmy te nie mają prawa się tam podobać. Przykre i krzywdzące, no ale kto to widział robić epickie filmy poza mackami Hollywood?
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
A jakiś link w stylu rapida albo czegoś tego pokroju? 

"Masz jedną nową wiadomość" 

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Kuźwa ludzie co wy z tym wybielanie Hornera, na dzień dobry brutalna kopia z Braveheart i tłumaczenie, że reżyser tak chciałMystery Man pisze:Reżyser chciał Bravehearta, to maHeh, i już na początku utworu słychać fragment z " Braveheart "

Wyobrażam już sobie gdyby inny kompozytor skopiował dosłownie cały fragment swojego dzieła z przeszłości dosyć już odległej, suchej nitki na nim byście nie zostawili.
toż pisałem sto razy że tu się najmniejsze zżynki wypomina wszystkim tylko nie Hansowi i Hornerowi 

NO CD = NO SALE
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Niepełnosprawnym, osobą starszym i kobietą w stanie błogosławionym się ustępuję, do której grupy by tu zaliczyć w/wAdam pisze:toż pisałem sto razy że tu się najmniejsze zżynki wypomina wszystkim tylko nie Hansowi i Hornerowi

Taki to już styl tego kompozytora i trzeba się z tym pogodzić, albo po prostu go nie słuchać. Przez 30 lat w każdej następnej pracy były naleciałości poprzednich i teraz tak dosadne wytykanie mu Bravehearta mija się z celem - karcenie Hornera za swoje plagiaty, to jak zarzucanie murzynowi, że jest czarnyWyobrażam już sobie gdyby inny kompozytor skopiował dosłownie cały fragment swojego dzieła z przeszłości dosyć już odległej, suchej nitki na nim byście nie zostawili.

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Mystery Man pisze:Taki to już styl tego kompozytora i trzeba się z tym pogodzić, albo po prostu go nie słuchać. Przez 30 lat w każdej następnej pracy były naleciałości poprzednich i teraz tak dosadne wytykanie mu Bravehearta mija się z celem - karcenie Hornera za swoje plagiaty, to jak zarzucanie murzynowi, że jest czarnyWyobrażam już sobie gdyby inny kompozytor skopiował dosłownie cały fragment swojego dzieła z przeszłości dosyć już odległej, suchej nitki na nim byście nie zostawili.

Nie w takim kinie. Te nowsze, nietypowe jak dla niego filmy Karate, Avatar, Spider, wymagają od niego innego świeższego podejścia do tematu. W epickim, dramatycznym, historycznym kinie w którym jest weteranem i ekspertem, idzie po sprawdzonych szablonach i utartych schematach i robi to czego się od niego wymaga, ma być epicko i emocjonalnie i tu James odnosi sukces, bo w obrazie muza gra w tak starym i dobrym stylu, jakby film powstał dobre kilkadziesiąt lat wstecz.muaddib_dw pisze:Racja. Kuźwa po całkiem świeżym Spider Manie po cichu jednak miałem nadzieję, że i tu się bardziej postara.