Najgorszy soundtrack użytkowników forum

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Najgorszy soundtrack użytkowników forum

#76 Post autor: Wawrzyniec » ndz sie 26, 2012 15:35 pm

Paweł Stroiński pisze:Moje ulubione score'y Williamsa mogą też być dość nietypowe (np. Black Sunday, odsyłam do recenzji).
Ale podobnie jak w przypadku "Memoirs of a Geisha" maksymalna ocenę poskąpiłeś. :wink: :P
lis23 pisze:Heh, gusta są na prawdę różne, skoro tutaj wśród najgorszych prac pojawiają się takie dzieła, jak " Home Alone ", " A.I " czy " Hook " ....
Wiesz, cały ten wątek stał się strasznie hipsterski. "Najgorsze soundtracki hm? Wiem, wszyscy lubią i cenią Johna Williamsa, to my pod prąd mainstreamu, będziemy twierdzić inaczej". :P
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#77 Post autor: hp_gof » ndz sie 26, 2012 16:01 pm

Ja się przy okazji zastanawiam jaki jest najgorszy soundtrack Desplata z kilku ostatnich lat i w sumie ciężko mi wybrać, ale mam wrażenie że byłaby to jakaś praca europejska, a nawet francuska, ba! nawet tegoroczna: De rouille et d'os. Masakra. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#78 Post autor: Bucholc Krok » ndz sie 26, 2012 20:07 pm

Słyszałem próbki z "The Ghost Writer" i nie powiem, żeby zachęciły. ;) Ale to tylko próbki..
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

hp_gof

#79 Post autor: hp_gof » ndz sie 26, 2012 20:19 pm

Nigdy nie słuchałeś Ghost Writera?! :shock:
Tylko błagam, nie próbuj wymieniać tego tytułu w tym temacie, bo to już będzie trolling :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#80 Post autor: Wawrzyniec » ndz sie 26, 2012 20:23 pm

hp_gof pisze:Tylko błagam, nie próbuj wymieniać tego tytułu w tym temacie, bo to już będzie trolling :D
Bo wymienienie "Home Alone" już trollingiem nie jest. :)

To miał być temat o najgorszych soundtrackach, a przemienił w "Nie lubię tego soundtracka, tego bardzo cenionego kompozytora" :)

Wymienianie "Ghost Writera" wśród najgorszych jest tak samo nie na miejscu jak "Home Alone". Dość!

Obrazek
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#81 Post autor: hp_gof » ndz sie 26, 2012 20:37 pm

Tylko wiesz, generalnie ten temat jest trudny do zrealizowania, bo jeśli coś uważamy za 'najgorszy soundtrack', to go nie słuchamy, nie wracamy do niego, czyli kończymy z nim przygodę bardzo szybko, czasem po jednym przesłuchaniu albo po przesłuchaniu kilku utworów. Czyli tak naprawdę tego score'u nie znamy, a jak go nie znamy, to nie powinniśmy oceniać. Dodatkowo wg jakich kryteriów powinniśmy taki score oceniać? Chyba większość z nas nie ma do tego ani wykształcenia, ani terminologii, ani odpowiednich narzędzi. Poza tym, co wnosi taki temat? Nic konstruktywnego. Jak wskazujemy najlepsze soundtracki wszech czasów, to możemy coś komuś polecić, ktoś to przesłucha i zyska wspaniałe wrażenia. A ten temat nawołuje do unikania niektórych prac? No ale przez to możemy kogoś pozbawić szansy poznania scoru, który może iluś tam osobom się nie podoba, a tej jednej - kto wie? Wiele osób narzeka na czwartych Piratów, ale niektórych kawałków dobrze się słucha - tych meksykańskich zwłaszcza. Nie oznacza to, że muszę kupować płytę czy będę wracać do niej w przyszłości codziennie, ale dobrze jest poznać niektóre utwory. Ja wymieniłem tutaj Dziewczynę z tatuażem, ale tak naprawdę jej nie przesłuchałem, a może komuś się spodoba? Może ma jakąś wartość artystyczną? Nie wiem. Nie znam się na tym typie muzyki. Wymieniłem Rust & Bone Desplata, ale tej ścieżki też zbyt dokładnie nie przesłuchałem, wymieniłem ją tylko dlatego, że jest mało słuchalna i pierwsza mi przyszła do głowy. Więc zasadność istnienia wątku jest dla mnie co najmniej niezrozumiała. A wątek z Williamsem jest ciekawy, bo większość osób chyba zgadza się z tym, żeby pomimo uznania jego niepodważalnych zasług wymienić prace słabe. Może Home Alone nie jest najlepszym przykładem, ale surowa acz konstruktywna ocena twórczości Williamsa pod kątem tego tematu zamiast wymieniania tych samych marnych kompozytorów co zawsze i zamiast nieustannego wynoszenia Williamsa na ołtarze jest dalece ciekawsza :) Fanboje nie mają się co obrażać. Ja sam jestem ciekaw, które prace Desplata uważacie za koszmarne i sam mam parę pomysłów na odpowiedź na to pytanie. Ale Wawrzyniec-purysta powie mi, że jestem niedorozwiniętym fanbojem, bo prawdziwy fanboj czci swego idola i dzieła jego rąk bez umiaru ;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#82 Post autor: Bucholc Krok » ndz sie 26, 2012 21:05 pm

hp_gof pisze:Nigdy nie słuchałeś Ghost Writera?! :shock:
Tak jak pisałem - próbki, które słyszałem zaraz po ich umieszczeniu na stronie Varese, jakoś mnie nie zachęciły.
Tylko błagam, nie próbuj wymieniać tego tytułu w tym temacie, bo to już będzie trolling :D
Wydaje mi się, że każdy może wymienić tytuł, jaki mu się podoba. :)
Wawrzyniec pisze:Wymienianie "Ghost Writera" wśród najgorszych jest tak samo nie na miejscu jak "Home Alone". Dość!
A kto wymienia :?: Fanatycy zbyt szybko spanikowali. :D
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#83 Post autor: DanielosVK » ndz sie 26, 2012 22:09 pm

Ja. :P Ale jak już pisałem, nie dlatego, że uważam tę muzykę za złą, tylko dlatego, że jej zwyczajnie nie cierpię.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#84 Post autor: Bucholc Krok » pn sie 27, 2012 18:01 pm

Mnie muzyka z tych próbek wydała się jakaś taka prosta. Jakby klecił ją w kilka minut. :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#85 Post autor: Koper » pn sie 27, 2012 18:09 pm

:roll:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#86 Post autor: Adam » pn sie 27, 2012 18:17 pm

a co się dziwić jak się tylko w archeologii robi? :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#87 Post autor: Bucholc Krok » pn sie 27, 2012 18:25 pm

Dla Ciebie wszystko co nie z tego/zeszłego roku to już archeologia. :)

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#88 Post autor: kiedyśgrześ » pn sie 27, 2012 18:43 pm

Dokładnie, całkiem świeżutki Carpenter... sprzed 30-tu lat to dla Adama wykopalisko :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Pawel P.
Metallica
Kontakt:

#89 Post autor: Pawel P. » pn sie 27, 2012 21:33 pm

Czas cyganów - Goran Bregovic

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#90 Post autor: Adam » pn sie 27, 2012 21:52 pm

kiedyśgrześ pisze:Dokładnie, całkiem świeżutki Carpenter... sprzed 30-tu lat to dla Adama wykopalisko :P
o takich rzeczach się nie wypowiadam bo nie słucham, to nie moje klimaty.
Pawel P. pisze:Czas cyganów - Goran Bregovic
uważaj żeby bana nie było za rasizm ;-) :mrgreen: ale score to ścierwo straszne, jak i 95% muzy tego grajka.
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ