Marcin Macuk - Moja Krew (DreamMusic - 26 Luty 2010)

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Początkujący orkiestrator
Kontakt:

#16 Post autor: Łukasz Waligórski » pn lut 15, 2010 20:02 pm

ok... jeśli to ma być jakaś głębsza koncepcja z takim niewyraźnym zdjęciem, dziwacznym hasłem i nazwiskami aktorów zamiast kompozytora na froncie to... to ja jej nie rozumiem. Czy to znaczy że płytki jestem, czy może jeszcze za mało wypiłem? :lol:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#17 Post autor: Adam » pn lut 15, 2010 20:08 pm

Pewnie i tak, ale lepiej poczekać do posłuchania, tak mi się wydaje. A i naszemu Hisaishiemu często się zdarzał brak nazwiska na okładce ;-);-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#18 Post autor: Bucholc Krok » pn lut 15, 2010 20:08 pm

Może specjalnie nie podawał, żeby nie zepsuć okładki? :D
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Kontakt:

#19 Post autor: Łukasz Waligórski » pn lut 15, 2010 20:29 pm

No fakt... na większości starszych wydań z Anime nie ma jego nazwiska. Ale te okładki mają swój urok, bo to najczęściej unikalne szkice Miyazakiego do danego filmu, a nie zwykłe kadry...

Nie przypominam sobie kiedy widziałem dobrą okładkę do polskiego soundtracku. Chyba Łukasz Remiś robił najlepsze :wink:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#20 Post autor: Bucholc Krok » pn lut 15, 2010 20:33 pm

Mnie się nawet podoba okładka do Bandyty, chociaż są na niej twarze, które niemal ją rozsadzają. :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#21 Post autor: Adam » pn lut 15, 2010 20:36 pm

Łukasz Waligórski pisze:Nie przypominam sobie kiedy widziałem dobrą okładkę do polskiego soundtracku. Chyba Łukasz Remiś robił najlepsze :wink:
O to trzeba spytać Miszcza Okładek w kraju - Bucholca :)

Ja uważam że ostatnio Rewers daje radę, wczesniej spoko były Tulipany czy MIchał Lorenc & DesOrient lub Kryminalnych... znalazło by się coś.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#22 Post autor: Bucholc Krok » pn lut 15, 2010 20:47 pm

Adam Krysiński pisze:O to trzeba spytać Miszcza Okładek w kraju - Bucholca :)
Ja przecież nie przygotowuję okładek. A skomentować może każdy.. jeśli ma swój gust, oczywiście.

Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Kontakt:

#23 Post autor: Łukasz Waligórski » pn lut 15, 2010 20:57 pm

Adam Krysiński pisze:Ja uważam że ostatnio Rewers daje radę
Swego czasu trafiłem nawet na stronę grafika robiącego okładki do płyt Pawlika.

http://tworze.com/grafik/plyty-10.php

Do mnie ta okładka nie przemawia. Zwraca uwagę i różni się od plakatów filmu - to się chwali bo widać że ktoś włożył w to trochę pracy. Ale kiedy patrzę na tę Jandę... zgroza. Poza tym każda postać na okładce oświetlona w inny sposób. No nie... nie trawię tego.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#24 Post autor: Adam » pn lut 15, 2010 21:04 pm

o właśnie, super jest też do Ławeczki, albo do 0_1_0.. uważam że spokojnie kilka tytułów by się wybrało. Są też takie covery mniej graficznie - bo zrobione ze zdjęć - np. super jest IMO okładka do Wszystko Co Kocham, z tego typu fotkowych coverów..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#25 Post autor: Wawrzyniec » pn lut 15, 2010 21:06 pm

O dobrze, że Łukaszowi okładka do "Rewers" się nie podoba, gdyż przynajmniej nie jestem sam w tej ocenie :) Zresztą ja już właśnie chciałem napisać post ze zdziwionym emotionkiem co do:
Ja uważam że ostatnio Rewers daje radę
ale trochę się przestraszyłem możliwej odpowiedzi Adama w stylu:
"Tak, gdyż gdyby było na tej okładce 'Music Composed By Hans Zimmer' to już by się Wawrzyńcowi podobało" :P :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#26 Post autor: Bucholc Krok » pn lut 15, 2010 21:20 pm

Mnie także okładka Rewersu się nie podoba.. :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#27 Post autor: Adam » wt lut 16, 2010 10:19 am

a czy Tobie jakaś okładka się kiedyś podobała? ;-);-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#28 Post autor: Bucholc Krok » wt lut 16, 2010 10:21 am

No przecież już wiele okładek "przerobiliśmy". Podoba mi się okładka Oceans na przykład.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#29 Post autor: Adam » śr mar 10, 2010 13:42 pm

#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#30 Post autor: Bucholc Krok » śr mar 10, 2010 16:30 pm

Są fajne kawałki, ale generalnie nie dla mnie..

ODPOWIEDZ