HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

#916 Post autor: Templar » śr sie 01, 2012 22:20 pm

DanielosVK pisze:Nie. Na terenie Stanów by wystarczyło. Albo chociaż gdzieś w jakimś realistycznym zasięgu. :P
To jaki ten realistyczny zasięg jest? Bo skoro Maroko, leżące tuż za oceanem jest za daleko to wychodzi na to, że tylko USA, ale to, że w BB po kilku latach wraca z Chin to już jest cacy :P

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#917 Post autor: kiedyśgrześ » śr sie 01, 2012 22:21 pm

w Afganistanie, nadawało by to postaci Banea nowej jakości (mógłby być talibem), a opowieści realizmu i dodatkowo powinien mówić z saudyjskim akcentem bla bla bla :)

Ps. pierwszy błąd: wyprowadzenie akcji z fikcyjnego miasta w realny świat WTF :!:
Ostatnio zmieniony śr sie 01, 2012 22:23 pm przez kiedyśgrześ, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#918 Post autor: Wawrzyniec » śr sie 01, 2012 22:23 pm

Nie piszesz, tylko się czepiasz. :P Bez urazy Danielos, lubię Cię i szanuję, ale nie wyobrażam sobie np. oglądania z Tobą "Gwiezdnych wojen": "Jak można cząstkę laserową zamienić na miecz?" "Skąd się wzięły dźwięki w kosmosie?" "Jakim cudem oni robią takie akrobacje w kosmosie?" "Jak facet po takich oparzeniach mógł przeżyć?" itd. :P :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#919 Post autor: Templar » śr sie 01, 2012 22:24 pm

DanielosVK pisze:Co ma powrót w BB do rzeczy? Ja tu o TDKR piszę. :P
Bo to jest ta sama sytuacja, jakby Nolan przekopiował 1:1 scenę jak Alfred ląduje po niego to już by było cacy, no może zamiast Alfreda kogoś innego dać, ewentualnie rozmowa, w której mu wybacza :P

Templar

#920 Post autor: Templar » śr sie 01, 2012 22:26 pm

Wawrzyniec pisze:Nie piszesz, tylko się czepiasz. :P Bez urazy Danielos, lubię Cię i szanuję, ale nie wyobrażam sobie np. oglądania z Tobą "Gwiezdnych wojen": "Jak można cząstkę laserową zamienić na miecz?" "Skąd się wzięły dźwięki w kosmosie?" "Jakim cudem oni robią takie akrobacje w kosmosie?" "Jak facet po takich oparzeniach mógł przeżyć?" itd. :P :wink:
Jak można było zapierdalać przez pół Śródziemia i to przez tyle godzin, jak wystarczyło polecieć na ptakach i w 20 minut zakończyć tę historię? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#921 Post autor: Wawrzyniec » śr sie 01, 2012 22:31 pm

Templar pisze:Jak można było zapierdalać przez pół Śródziemia i to przez tyle godzin, jak wystarczyło polecieć na ptakach i w 20 minut zakończyć tę historię? :mrgreen:
Przed chwilą o tym wspomniałem:
ak samo można się czepiać, dlaczego "Władca Pierścieni" jest taki długi, skoro główni bohaterowie mogli wsiąść na ptaki, polecieć na nich do Mordoru i wrzucić pierścień do wulkanu.
:mrgreen:

Ale można pójść dalej. Znajomy mojej kuzynki na medycynie pisał pracę, w której naukowo tłumaczył, dlaczego smoki nie mogłyby żyć, przykłady, że same by się zapalały itd.

Rety mamy do czynienia z filmem o gościu co przebiera się za nietoperza, a prowadzimy analizę, jakbyśmy sami znaleźli się w Maroku i nie wiedzieli jak wrócić. Zresztą co za problem idzie się do ambasady i oni może jakoś pomagają, czy też muszę pomóc.

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#922 Post autor: DanielosVK » śr sie 01, 2012 22:33 pm

Wawrzyniec pisze:Nie piszesz, tylko się czepiasz. :P Bez urazy Danielos, lubię Cię i szanuję, ale nie wyobrażam sobie np. oglądania z Tobą "Gwiezdnych wojen": "Jak można cząstkę laserową zamienić na miecz?" "Skąd się wzięły dźwięki w kosmosie?" "Jakim cudem oni robią takie akrobacje w kosmosie?" "Jak facet po takich oparzeniach mógł przeżyć?" itd. :P :wink:
Nie czepiam się, tylko stwierdzam fakt. Scenariusz ma luki. A film, mimo to, nadal uważam za dobry. Porównanie do Gwiezdnych Wojen wg mnie nietrafione, bo to już jest całkiem inna kategoria filmowa, a wyżej wymienione niedociągnięcia nie mają wpływu na logiczność fabuły, a kwestie dotyczące świata filmu, osadzonego przecież w science-fiction.
Templar pisze:
DanielosVK pisze:Co ma powrót w BB do rzeczy? Ja tu o TDKR piszę. :P
Bo to jest ta sama sytuacja, jakby Nolan przekopiował 1:1 scenę jak Alfred ląduje po niego to już by było cacy, no może zamiast Alfreda kogoś innego dać, ewentualnie rozmowa, w której mu wybacza :P
Ciekawe, skąd by się tam nagle wziął?
Templar pisze:
Jak można było zapierdalać przez pół Śródziemia i to przez tyle godzin, jak wystarczyło polecieć na ptakach i w 20 minut zakończyć tę historię? :mrgreen:
Jeśli Ty byś wysłał spontanicznie i oficjalnie ptaszki z Pierścieniem wprost na uzbrojony po zęby Mordor (nad którym grasują do tego różne powietrzne bestie), narażając się na maksymalnie na dostanie się Pierścienia w ręce Saurona to masz strasznie kiepski zmysł taktyczny. ;)
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#923 Post autor: kiedyśgrześ » śr sie 01, 2012 22:35 pm

Wawrzyniec pisze:Rety mamy do czynienia z filmem o gościu co przebiera się za nietoperza, a prowadzimy analizę, jakbyśmy sami znaleźli się w Maroku i nie wiedzieli jak wrócić. Zresztą co za problem idzie się do ambasady i oni może jakoś pomagają, czy też muszę pomóc.
Sedno Wawrzyniec, fikcyjny świat trzeba kupić, świtu skonstruowanego przez Nolana kupić się nie da :P

Bartonowi przez pierwsze 5 minut Batmana udała się ekspozycja, przedstawienie miejsca, które Nolanowi nie udała się przez trzy filmy :P
Ostatnio zmieniony śr sie 01, 2012 22:37 pm przez kiedyśgrześ, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Templar

#924 Post autor: Templar » śr sie 01, 2012 22:36 pm

A na film.org.pl, są też prawdy objawione do innych filmów, jest też TDK:

http://www.film.org.pl/50_prawd_objawionych.html

i takie coś można zrobić do każdego filmu.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#925 Post autor: Wawrzyniec » śr sie 01, 2012 22:37 pm

Ja kupiłem i to w IMAX. I chyba jeszcze parę razy kupię, łącznie z muzyką. 8)

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#926 Post autor: kiedyśgrześ » śr sie 01, 2012 22:38 pm

Wawrzyniec pisze:Ja kupiłem i to w IMAX. I chyba jeszcze parę razy kupię, łącznie z muzyką. 8)
Bo się godzisz na bylejakość :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#927 Post autor: Wawrzyniec » śr sie 01, 2012 22:39 pm

Tylko nie mówcie, że ta cała dyskusja wyszła z "Prawd Objawionych" na KMFie? Toż tego jest mnóstwo i do innych filmów, łącznie z sagą "Alien". Ale zawsze wspominanie jest, że nie ma to na celu wyśmiewanie danego filmu i jest bardziej taka satyra.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#928 Post autor: Wawrzyniec » śr sie 01, 2012 22:39 pm

kiedyśgrześ pisze:
Wawrzyniec pisze:Ja kupiłem i to w IMAX. I chyba jeszcze parę razy kupię, łącznie z muzyką. 8)
Bo się godzisz na bylejakość :P
Wypraszam sobie. Na bylejakość nigdy się nie godziłem i godzić nie będę. Ale już na poważniej Panowie, to każdy film można tak rozłożyć na czynniki pierwsze. Tylko sensu i przyjemności w tym nie widzę żadnej. :?

Templar

#929 Post autor: Templar » śr sie 01, 2012 22:51 pm

A jak tam Warzek muzyka, słuchałeś już samego soundtracku?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#930 Post autor: Wawrzyniec » śr sie 01, 2012 22:53 pm

Oj, tak. 8) Niedługo się wypowiem więcej, ale najpierw muszę pewne soundtrackowe obowiązki wypełnić.

ODPOWIEDZ