EPIC FAIL! :D (honorowy patronat: lis23)

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Re: EPIC FAIL! :D

#1381 Post autor: Bucholc Krok » sob lip 28, 2012 07:58 am

Mefisto pisze:To się nazywa hipokrytyzm w pewnym sensie, bo załóżmy, że wiele lat do niego chodziłeś, lubiłeś go, on ci pomagał. I nagle okazuje się, że był pedofilem - co to dla ciebie zmienia, poza tym, że koleś robi źle w życiu prywatnym? Ano nic, nadal jest ekspertem, dobrym psychologiem, etc.

To się nazywa akceptacja zła. :) Co z tego, że mi nie zaszkodził? Jak jakiś sąsiad złodziej obrabia mieszkania w mojej klatce, tylko nie moje, to mam być obojętny?
Tak samo i ta kobita jest dalej sportowcem, który zakwalifikował się na olimpiadę. A poza tym porównujesz faktycznie przestępstwo, które boli całe życie, do głupiego wpisiku, który ledwie kwalifikuje się do miana rasistowskiego. Tyle.
Niczego nie porównuję. To był tylko przykład na to, że oficjalne zachowanie nie musi mieć cokolwiek wspólnego z prawdą, a jak się chce ją poznać to trzeba pogrzebać głębiej.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Mefisto

#1382 Post autor: Mefisto » sob lip 28, 2012 14:31 pm

Bucholc Krok pisze:To się nazywa akceptacja zła. :)
To nie jest akceptacja zła, bo nie musisz go akceptować - jego czyn po prostu nie zmienia faktu, że pozostaje tym, kim był wcześniej, a więc lekarzem, ekspertem, etc.
Jak jakiś sąsiad złodziej obrabia mieszkania w mojej klatce, tylko nie moje, to mam być obojętny?
Nie, powinieneś go zgłosić na policję. Ale czy to nagle sprawi, że wcześniejsze x-lat, które was łączyło (zakładając, iż był to dobry sąsiad, a nie jakiś tam koleś z widzenia) nagle zamienia się w bańkę mydlaną. Nie.
To był tylko przykład na to, że oficjalne zachowanie nie musi mieć cokolwiek wspólnego z prawdą, a jak się chce ją poznać to trzeba pogrzebać głębiej.
Czyli wg Ciebie lustracja każdego powinna trwać 24 h - brawo!

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#1383 Post autor: kiedyśgrześ » sob lip 28, 2012 15:19 pm

Mefisto ma na plecach wytatuowane: Relatywizm Moralny Rulez :P Bardzo modne w tych dniach :P
Obrazek

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#1384 Post autor: DanielosVK » sob lip 28, 2012 16:00 pm

A Ty jesteś ostatnio znawcą mody, widać. Bardzo modne ostatnimi czasy. ;)
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1385 Post autor: Koper » sob lip 28, 2012 18:15 pm

Bucholc Krok pisze:Były głośne dwa "dzieła religijne" - Chrystus z jajami i Krzyż w moczu (no i jeszcze zdaje się Papież przywalony meteorem, czyli 3). Już dokładnie nie pamiętam, które było rodzimej produkcji. Tak czy siak tłumaczenie było, jak podałem. O głupie tłumaczenie tu chodzi, a nie o same instalacje.
Bucholc, znowu coś kręcisz jak typowy kaczysta. Nie wiesz, nie znasz się, nie orientujesz, ale Ci się nie podoba. To nie był Chrystus z jajami tylko zdjęcie genitaliów rozłożone na formę krzyża (na którym nie było żadnego Jezusa ani nikogo innego ukrzyżowanego, nawet Spartakusa :P ) połączone z filmikiem trenującego na siłowni gościa. Napisali o tym w Wyborczej i powiedzieli w TVN i po tych materiałach nagle banda dewotów, która na wystawie nie była nawet, pozwała autorkę do sądu. Pozostałe dwie "religijne" prace nie były dziełami Polaków. Był też "obrazoburczy" plakat filmu "Skandalista Larry Flint. Ciekawe czemu nie wspomniałeś o karykaturach przedstawiających Mahometa (była głośna sprawa swego czasu) a i pewnie znalazłyby się jakieś dzieła sztuki kontrowersyjne dla Żydów czy Buddystów. A South Park Ci nie przeszkadza? Tam Jezus prowadzi talk show, a walkę z Szatanem miał w jednym odcinku toczyć na ringu (zdaje się, że Szatan się podłożył). A co z "Boratem"?
A co do tłumaczenia to nie wiem - może Pani Nieznalska patrzyła na świat przez różowe okulary i jej się wydawało, że ludzie są na tyle rozważni by nie pałać świętym gniewem, bo gdzieś ktoś podobno coś kontrowersyjnego zrobił z religijnym symbolem.
Bucholc Krok pisze:Dobrze wiemy, że tak to nie działa i nie będzie działać, a efekt jest obliczony na media i obrońców. Ale nawet gdyby nikt nie reagował to byśmy mieli coraz "ambitniejsze" produkcje i ciekawe do czego by to doprowadziło. Może performens "śmierć na żywo". Bo przecież sztuka musi wywoływać emocje, jeśli Chrystus "jajcarz" nie wywołuje to trzeba zrobić coś mocniejszego. Może ukrzyżowanie live podziała. Ale to by się też kiedyś znudziło i znowu nikt by nie reagował.
Przecież jacyś fanatycy religijnie się biczują czy krzyżują w Trzecim Świecie. Śmierć na żywo - jakiś debil-artysta głodził psa jako performance. Także trochę się spóźniłeś z tym przewidywaniem co to złego się jeszcze może zdarzyć.
Bucholc Krok pisze:Wydaje mi się, że samo mniemanie, iż jest się przedstawicielem nowej religii nie daje podstaw do występowania o obrazę uczuć religijnych. Ale jest demokracja i ponoć można pozywac do sądu kogo się chce i o co się chce.

A dlaczego jedna religia ma być lepsza od innych jeśli o uczucia wyznawców chodzi? O ile wiem, nie jesteśmy państwem religijnym, choć pewnie chcieliby aby Polska była taką katolicką wersją Iranu.
Bucholc Krok pisze:Czyli opowiadanie dowcipów o paleniu Żydów też nie musi oznaczać antysemityzmu? W takim razie co, tylko głupotę?

Oczywiście, że nie oznacza antysemityzmu. A niektóre dowcipy o Oświęcimiu są śmieszne, nawet jeśli jadą po bandzie. Tak samo jak śmieszne pewnie są niektóre dowcipy opowiadane zagranicą o Polakach.
Bucholc Krok pisze:Rasistowski? :) Zapodaj.
Górale chyba nie stanowią innej rasy, więc trudno by uznać, że mogą obrażać jakąś rasę i być dowcipem rasistowskim. Ale pewnie wiele z nich, przez niektórych Górali mogłoby zostać uznane za obraźliwe, bo przedstawiające ich grupę etniczną w negatywnym świetle, drwiące z ich przywar, zwyczajów czy historii.
Bucholc Krok pisze:Nie wiem, nie oglądam Igrzysk, bo mi obraz w telewizorze wysiadł.
Jak zwykle. Nie wiesz, ale będziesz się mądrzył i pouczał kto ma w nich występ;ować, a kto nie.
Bucholc Krok pisze:A ona była pijana lub pod wpływem narkotyków, gdy to pisała?
A może była? To już po pijaku nie można na twitterze pisać?
Bucholc Krok pisze:Jednym głupim wpisem spieprzyła całą robotę. Pretensje może mieć do siebie.
Raczej do takich mistrzów politycznej poprawności, jak Ty. :P
Bucholc Krok pisze:Jacy jesteśmy naprawdę nie wychodzi z występów przed kamerą czy mikrofonem, ale z bardziej prywatnych sytuacji. Co mnie obchodzi, że jakiś "pan" psycholog był uważany za autorytet i zapraszany w roli eksperta do różnych programów (i nawet go lubiłem!), skoro okazał się być pedofilem?
Jak dla Ciebie głupi tekst na twitterze jest moralnie równoznaczny z seksualnym wykorzystywaniem małych dzieci a nieudane dzieło sztuki w mało roztropny sposób korzystające z religijnego symbolu jest równoznaczne z morderstwem (co może wynikać z jednego z wcześniejszych cytatów) to myślę, że pozostaje Ci już tylko wsłuchać się w głos zarodków, jak ministrowi Gowinowi, odebrać swoją legitymację członkowską w PiS no a dyskusji dalszej tutaj chyba nie ma co prowadzić.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1386 Post autor: Bucholc Krok » sob lip 28, 2012 20:09 pm

Mefisto pisze:To nie jest akceptacja zła, bo nie musisz go akceptować - jego czyn po prostu nie zmienia faktu, że pozostaje tym, kim był wcześniej, a więc lekarzem, ekspertem, etc.
Pozostaje lekarzem? Może w sensie technicznym, bo nie traci wiedzy, ale pedofilstwo go po prostu przekreśla. To tak jakby chirurg podczas operacji specjalnie uszkadzał jakieś organy. I ktoś taki miałby cały czas być lekarzem :?: Chodziłbyś dalej ze swoimi dziećmi do "lekarza" pedofila?
Nie, powinieneś go zgłosić na policję. Ale czy to nagle sprawi, że wcześniejsze x-lat, które was łączyło (zakładając, iż był to dobry sąsiad, a nie jakiś tam koleś z widzenia) nagle zamienia się w bańkę mydlaną. Nie.
Zmienia, ponieważ ta "dobrosąsiedzkość" była kitem. Miałbym się prawo czuć oszukany. Gdybym wiedział, że jest zlodziejem w ogóle nie nawiązywałbym (podtrzymywał) znajomości z kimś takim.
Czyli wg Ciebie lustracja każdego powinna trwać 24 h - brawo!
Czyli podczas Igrzysk mieli przeglądać jej "CV"? Jak przychodzi gość do restauracji i sra komuś do talerza to go wyrzucają, a nie zastanawiają się, kto on jest. Bo jak jest "dobry" to niech se sra, co nam tam.
Koper pisze:Ciekawe czemu nie wspomniałeś o karykaturach przedstawiających Mahometa
Były autorstwa Nieznalskiej? :o
A co do tłumaczenia to nie wiem - może Pani Nieznalska patrzyła na świat przez różowe okulary i jej się wydawało, że ludzie są na tyle rozważni by nie pałać świętym gniewem, bo gdzieś ktoś podobno coś kontrowersyjnego zrobił z religijnym symbolem.
Nie ktoś, tylko ona.
Przecież jacyś fanatycy religijnie się biczują czy krzyżują w Trzecim Świecie.

Nie słyszałem, żeby uważali się za artystów.
A dlaczego jedna religia ma być lepsza od innych jeśli o uczucia wyznawców chodzi?

Najpierw musi być ta religia.
Oczywiście, że nie oznacza antysemityzmu. A niektóre dowcipy o Oświęcimiu są śmieszne, nawet jeśli jadą po bandzie.
Żadnego śmiesznego jeszcze nie słyszałem.
Górale chyba nie stanowią innej rasy, więc trudno by uznać, że mogą obrażać jakąś rasę i być dowcipem rasistowskim.
Szkoda. :mrgreen:
Ale pewnie wiele z nich, przez niektórych Górali mogłoby zostać uznane za obraźliwe, bo przedstawiające ich grupę etniczną w negatywnym świetle, drwiące z ich przywar, zwyczajów czy historii.
To niech idą do sądu. Mają prawo.
Jak zwykle. Nie wiesz, ale będziesz się mądrzył i pouczał kto ma w nich występ;ować, a kto nie.
Przecież chodzi o Twittera, a nie o jej występy, więc nie wiem po co te głupawe uwagi. Drugi dzień dyskusji i już się zaczyna "koprzenie". :?
A może była? To już po pijaku nie można na twitterze pisać?
Jeśli pojechała na Igrzyska pić to ok. Wporzo. Świetna dziewczyna. Ciekawe czy gdyby podnosiła ciężary to byś tak samo się angażował w jej obronę. :D
Jak dla Ciebie głupi tekst na twitterze jest moralnie równoznaczny z seksualnym wykorzystywaniem małych dzieci (..).
Już było.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Mefisto

#1387 Post autor: Mefisto » sob lip 28, 2012 20:26 pm

Bucholc Krok pisze:Pozostaje lekarzem? Może w sensie technicznym, bo nie traci wiedzy, ale pedofilstwo go po prostu przekreśla. To tak jakby chirurg podczas operacji specjalnie uszkadzał jakieś organy. I ktoś taki miałby cały czas być lekarzem :?: Chodziłbyś dalej ze swoimi dziećmi do "lekarza" pedofila?
Coś Ci się pomieszało, bo nie mówiliśmy ani o dzieciach, ani o lekarzu, tylko o Tobie i psychologu.
Zmienia, ponieważ ta "dobrosąsiedzkość" była kitem. Miałbym się prawo czuć oszukany. Gdybym wiedział, że jest zlodziejem w ogóle nie nawiązywałbym (podtrzymywał) znajomości z kimś takim.
Ale nie wiedziałeś i utrzymywałeś, a on Ci na przykład życie uratował - i co wtedy?
Czyli podczas Igrzysk mieli przeglądać jej "CV"? Jak przychodzi gość do restauracji i sra komuś do talerza to go wyrzucają, a nie zastanawiają się, kto on jest. Bo jak jest "dobry" to niech se sra, co nam tam.
Twoje porównania są tak zajebiste, że aż dupa cierpnie. Porównaj ją od razu do Hitlera, tak będzie najlepiej. :roll:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1388 Post autor: Bucholc Krok » sob lip 28, 2012 20:43 pm

Mefisto pisze:Ale nie wiedziałeś i utrzymywałeś, a on Ci na przykład życie uratował - i co wtedy?
Mianowicie, w którym momencie? Że się do mnie nie włamał i mnie przy okazji nie "stuknął"? Szczęściaż ze mnie. Nie ma co. Otworzyłeś mi oczy. Teraz jak na to patrzę to dałbym na mszę za niego.
Twoje porównania są tak zajebiste, że aż dupa cierpnie. Porównaj ją od razu do Hitlera, tak będzie najlepiej. :roll:
Jeśli Ci dupa cierpnie to nie musisz czytać/odpowiadać. Nie zamierzam mieć procesów o uszczerbek.

Mefisto

#1389 Post autor: Mefisto » sob lip 28, 2012 20:45 pm

Bucholc Krok pisze: Mianowicie, w którym momencie?
Obrazek

tryb przypuszczający chyba w szkole olałeś

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1390 Post autor: Bucholc Krok » sob lip 28, 2012 21:31 pm

To chyba oczywiste, że wprowadzenie elementu wdzięczności, zwłaszcza takiego kalibru, spowoduje zmianę mojego nastawienia do tego sąsiada i bardziej pobłażliwe traktowanie wspomnianego procederu. I zapewne dlatego to zrobiłeś. Może nawet bym się do niego przyłączył... a w razie wpadki wziął całą winę na siebie, coby spłacić dług.. nie wiem. Nie zmienia to jednak faktu, że bez "uratowania życia" ocena sąsiada pozostaje jaka była, a dalsza dyskusja o tym przykładzie nie ma sensu.

Templar

#1391 Post autor: Templar » sob lip 28, 2012 23:19 pm

Niemcy pozdrawiają z IO:

http://www.youtube.com/watch?v=8CMKaqH7MH8

Trudno oduczyć się starych nawyków :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1392 Post autor: Adam » sob lip 28, 2012 23:20 pm

to było epickie :)
#FUCKVINYL

Templar

#1393 Post autor: Templar » sob lip 28, 2012 23:21 pm

"Tyle śniegu najebało" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1394 Post autor: Adam » sob lip 28, 2012 23:45 pm

w ogóle żenuła że nasz kraj na trybunach oficjalnie reprezentowała tylko ta pronoska lala.

@Koper - ceremonia otwarcia jest na necie na wielu stronach, wpisz w gogle. na YT są fejki ale niekjtóre przekierowują do streamów na innych stronach.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1395 Post autor: Koper » ndz lip 29, 2012 23:03 pm

Wracając do tematu to niezłym epic failem był występ naszej supertenisistki, numeru 2 światowego rankingu na igrzyskach :mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

ODPOWIEDZ