Howard Shore - Hobbit

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: Howard Shore - Hobbit

#286 Post autor: hp_gof » czw lip 26, 2012 23:42 pm

A właśnie, trolle też będą w Hobbicie? :mrgreen:

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#287 Post autor: DanielosVK » czw lip 26, 2012 23:43 pm

No ba. I liczę, że akcja z trollami zostanie opatrzona świetną muzyką. 8)
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#288 Post autor: Wawrzyniec » czw lip 26, 2012 23:45 pm

hp_gof pisze:Wychodzi na to, że smoka zobaczymy za dwa lata dopiero hehe.
Dlatego, co byśmy długo nie czekali, na pocieszenie daję Wam smoka z Wiedźmina:

Obrazek

http://www.youtube.com/watch?v=jg6bz4x8Rvo
hp_gof pisze:Ja cały czas nie rozumiem fenomenu Władcy Pierścieni tak samo jak Williamsa - fajne tematy a między nimi nuuuda.
Let the discussion begin! :mrgreen:
Po tym co napisałeś, to chyba nie discussion, ale exevution. :mrgreen: :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#289 Post autor: Wojteł » pt lip 27, 2012 01:57 am

Wycisnąc trzy filmy z książki mającej 200 stron? Takie rzeczy tylko w hollywoodzie. Zresztą to była książka adresowana do dzieci, a zrobią z tego jakąś epicką przygodę. Przyjemnie mi się to czytało, bo nie miało takiego trudnego stylu jak władca, ale myślę, że materiału tam jest za mało na dwa filmy, nie mówiąc o trzech.
Adam pisze:ano, teraz np. empiki, saturny i inne takie zawalone grą o tron z tymi okładkami z teaserowych plakatów z hbo :? najładniejsza są okładki ręcznie malowane z obrazami.
Akurat Pieśń Lodu i Ognia Martina ma okropne okładki, więc tutaj akurat cieszę się z tych filmowych.

A Wawrzek zaś mi smaka narobił na porządną ekranizację Wiedźmina. Może sami taką nakręcimy? Jak zaczniemy teraz odkładać pieniądze, to za jakieś 30 lat powinno nam wystarczyć na jedną część :mrgreen:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#290 Post autor: Wawrzyniec » pt lip 27, 2012 02:12 am

Wojtek pisze:A Wawrzek zaś mi smaka narobił na porządną ekranizację Wiedźmina. Może sami taką nakręcimy? Jak zaczniemy teraz odkładać pieniądze, to za jakieś 30 lat powinno nam wystarczyć na jedną część :mrgreen:
O tak, bardzo chętnie :D Goście od "Iron Sky" przez 6 lat kręcili swój film, to czemu my mielibyśmy być gorsi. Templar chyba informatykę czy coś w tym stylu studiuje to będzie za efekty specjalne odpowiadał. Ja chcę reżyserię i scenariusz możemy razem skrobnąć, zaś Koper zajmie się cyckami. Gdyż jak jest "Wiedźmin" to muszę być cycki, dużo cycków. :P
Ale lepiej film, czy serial? Wiecie jak film krwawy to otrzymujemy R i małe zyski. Znowu "Wiedźmin" w PG-13 mi się nie widzi. A więc lepiej serial jak "Gra o Tron" z fekaliami, wulgaryzmami i dużą ilością cycków na odcinek, co ja gadam na minutę. :P
Teraz to Wojtek mi narobił smaka z tym Wiedźminem. :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#291 Post autor: Wojteł » pt lip 27, 2012 02:18 am

Opowiadania walimy jako Serial (odcinek na jedno), a pięciotomową sagę wiedźmińską jako filmy :mrgreen:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#292 Post autor: DanielosVK » pt lip 27, 2012 17:35 pm

Materiału jest maximum na 1,5 filmu, ale Jackson zamierzał dodać też różne wątki uzupełniające z dodatków do WP, czy Silmarillionu, więc jestem w stanie te 2 filmy zrozumieć. Ale 3 to już nieporozumienie.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

hp_gof

#293 Post autor: hp_gof » pt lip 27, 2012 17:56 pm

Wiesz, z ilości materiału wersji rozszerzonych LOTRa też można by zrobić o jeden film więcej. Cztery krótsze filmy. Pomijam kwestię kompozycji, chodzi tylko o ilość materiału. Tutaj też się da tak zrobić (choć trochę na siłę) - nigdy nie wiesz, ile materiału do tej pory nakręcił Jackson i nie wiesz ile musi jeszcze nakręcić. Jeżeli każdy film będzie sensowną jednostką, to się nie czepiam, chociaż czekać 3 lata na rozwiązanie opowiastki, którą dałoby się zmieścić w jednym nawet filmie to troszeczkę przesada. No ale i tak nie mamy na to wpływu.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#294 Post autor: lis23 » pt lip 27, 2012 18:05 pm

Z " Władcy Pierścieni " powinno powstać sześć filmów ( sześć ksiąg ), ponieważ WP NIE JEST żadną trylogią, tylko tak został wydany.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

hp_gof

#295 Post autor: hp_gof » pt lip 27, 2012 18:09 pm

Mogłaby powstać z tego dowolna liczba filmów, mógłby powstać nawet serial. Zdecydowano się na optymalną liczbę, zgodną z przyjętym podziałem wydawcy na 3 części.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#296 Post autor: Wawrzyniec » pt lip 27, 2012 18:36 pm

"Insygnia Śmierci" też podzielono na dwie części, przez co pierwsza część była o biwakowaniu, a druga za szybko się skończyła. Świetnie niech robią "Hobbita" trzy częściowego, ale po tym jak przy "Władcy Pierścieni" oglądałem 9 godzinny spacer, to nie wiem czy będę miał ochotę znowu coś takiego oglądać.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#297 Post autor: lis23 » pt lip 27, 2012 20:38 pm

Tylko 9?, ja mam prawie 11 godzin :P
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

hp_gof

#298 Post autor: hp_gof » pt lip 27, 2012 20:53 pm

Dokładnie, rozszerzony Władca to niecałe 11 godzin. W przypadku Hobbita może to być męczące. A Potter został dobrze podzielony, tylko lamy nie zrobiły porządnej bitwy na poziomie epickości Władcy, tylko gadaninę poprzetykaną montażami bitewnymi, dając w efekcie najkrótszy film z serii.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#299 Post autor: Wawrzyniec » pt lip 27, 2012 23:42 pm

11 godzin filmu :shock: Jesteście szaleni! - powiedział Wawrzyniec, który swego czasu oglądnął wszystkie 6 części Gwiezdnych wojen pod rząd. :mrgreen:

Templar

#300 Post autor: Templar » pt lip 27, 2012 23:48 pm

LOTR tylko w wersji rozszerzonej, innej nie oglądam :P I tak poza tym pośmiałem się z tego, że przez 3 części idą z tym pierścieniem to jednak tak serio LOTR to jedna z najlepszych ekranizacji, i w ogóle jedna z najlepszych trylogii, oglądam regularnie wszystkie trzy części w wersji rozszerzonej i nigdy się nie nudzę, wszystko jest tu świetnie zrealizowane, aktorzy świetnie dobrani, cudowna muzyka, no po prostu dla mnie Jackson stworzył geniusz i ma u mnie duży kredyt zaufania, także niech robi ile se chce tych części Hobbita, obejrzy się i się wtedy oceni, może będzie kolejny geniusz? :P

ODPOWIEDZ