Howard Shore - Hobbit
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Re: Howard Shore - Hobbit
No ba. I liczę, że akcja z trollami zostanie opatrzona świetną muzyką. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dlatego, co byśmy długo nie czekali, na pocieszenie daję Wam smoka z Wiedźmina:hp_gof pisze:Wychodzi na to, że smoka zobaczymy za dwa lata dopiero hehe.

http://www.youtube.com/watch?v=jg6bz4x8Rvo
Po tym co napisałeś, to chyba nie discussion, ale exevution.hp_gof pisze:Ja cały czas nie rozumiem fenomenu Władcy Pierścieni tak samo jak Williamsa - fajne tematy a między nimi nuuuda.
Let the discussion begin!

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
Wycisnąc trzy filmy z książki mającej 200 stron? Takie rzeczy tylko w hollywoodzie. Zresztą to była książka adresowana do dzieci, a zrobią z tego jakąś epicką przygodę. Przyjemnie mi się to czytało, bo nie miało takiego trudnego stylu jak władca, ale myślę, że materiału tam jest za mało na dwa filmy, nie mówiąc o trzech.
A Wawrzek zaś mi smaka narobił na porządną ekranizację Wiedźmina. Może sami taką nakręcimy? Jak zaczniemy teraz odkładać pieniądze, to za jakieś 30 lat powinno nam wystarczyć na jedną część
Akurat Pieśń Lodu i Ognia Martina ma okropne okładki, więc tutaj akurat cieszę się z tych filmowych.Adam pisze:ano, teraz np. empiki, saturny i inne takie zawalone grą o tron z tymi okładkami z teaserowych plakatów z hbonajładniejsza są okładki ręcznie malowane z obrazami.
A Wawrzek zaś mi smaka narobił na porządną ekranizację Wiedźmina. Może sami taką nakręcimy? Jak zaczniemy teraz odkładać pieniądze, to za jakieś 30 lat powinno nam wystarczyć na jedną część

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O tak, bardzo chętnieWojtek pisze:A Wawrzek zaś mi smaka narobił na porządną ekranizację Wiedźmina. Może sami taką nakręcimy? Jak zaczniemy teraz odkładać pieniądze, to za jakieś 30 lat powinno nam wystarczyć na jedną część

Ale lepiej film, czy serial? Wiecie jak film krwawy to otrzymujemy R i małe zyski. Znowu "Wiedźmin" w PG-13 mi się nie widzi. A więc lepiej serial jak "Gra o Tron" z fekaliami, wulgaryzmami i dużą ilością cycków na odcinek, co ja gadam na minutę.

Teraz to Wojtek mi narobił smaka z tym Wiedźminem.

- Wojteł
- John Williams
Opowiadania walimy jako Serial (odcinek na jedno), a pięciotomową sagę wiedźmińską jako filmy 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Materiału jest maximum na 1,5 filmu, ale Jackson zamierzał dodać też różne wątki uzupełniające z dodatków do WP, czy Silmarillionu, więc jestem w stanie te 2 filmy zrozumieć. Ale 3 to już nieporozumienie.
Fe.
Wiesz, z ilości materiału wersji rozszerzonych LOTRa też można by zrobić o jeden film więcej. Cztery krótsze filmy. Pomijam kwestię kompozycji, chodzi tylko o ilość materiału. Tutaj też się da tak zrobić (choć trochę na siłę) - nigdy nie wiesz, ile materiału do tej pory nakręcił Jackson i nie wiesz ile musi jeszcze nakręcić. Jeżeli każdy film będzie sensowną jednostką, to się nie czepiam, chociaż czekać 3 lata na rozwiązanie opowiastki, którą dałoby się zmieścić w jednym nawet filmie to troszeczkę przesada. No ale i tak nie mamy na to wpływu.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Z " Władcy Pierścieni " powinno powstać sześć filmów ( sześć ksiąg ), ponieważ WP NIE JEST żadną trylogią, tylko tak został wydany.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Mogłaby powstać z tego dowolna liczba filmów, mógłby powstać nawet serial. Zdecydowano się na optymalną liczbę, zgodną z przyjętym podziałem wydawcy na 3 części.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
"Insygnia Śmierci" też podzielono na dwie części, przez co pierwsza część była o biwakowaniu, a druga za szybko się skończyła. Świetnie niech robią "Hobbita" trzy częściowego, ale po tym jak przy "Władcy Pierścieni" oglądałem 9 godzinny spacer, to nie wiem czy będę miał ochotę znowu coś takiego oglądać.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Tylko 9?, ja mam prawie 11 godzin 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Dokładnie, rozszerzony Władca to niecałe 11 godzin. W przypadku Hobbita może to być męczące. A Potter został dobrze podzielony, tylko lamy nie zrobiły porządnej bitwy na poziomie epickości Władcy, tylko gadaninę poprzetykaną montażami bitewnymi, dając w efekcie najkrótszy film z serii.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
11 godzin filmu
Jesteście szaleni! - powiedział Wawrzyniec, który swego czasu oglądnął wszystkie 6 części Gwiezdnych wojen pod rząd. 

LOTR tylko w wersji rozszerzonej, innej nie oglądam
I tak poza tym pośmiałem się z tego, że przez 3 części idą z tym pierścieniem to jednak tak serio LOTR to jedna z najlepszych ekranizacji, i w ogóle jedna z najlepszych trylogii, oglądam regularnie wszystkie trzy części w wersji rozszerzonej i nigdy się nie nudzę, wszystko jest tu świetnie zrealizowane, aktorzy świetnie dobrani, cudowna muzyka, no po prostu dla mnie Jackson stworzył geniusz i ma u mnie duży kredyt zaufania, także niech robi ile se chce tych części Hobbita, obejrzy się i się wtedy oceni, może będzie kolejny geniusz?