A ta muzyka to nijak nie pasuje do tej sceny. Tak się nie powinno pisać muzyki filmowej!
THOMAS NEWMAN - 007 SKYFALL (2012) / ROCZNICA BOND-50
-
hp_gof
Re: THOMAS NEWMAN - 007 SKYFALL (LISTOPAD 2012) / NEWSY
Hahaha, tuż przed strzałem myślałem, że on zaraz powie "My name... is Bond, James Bond"
Ale dokończył inaczej i 'Q' go zabił hehehe 
A ta muzyka to nijak nie pasuje do tej sceny. Tak się nie powinno pisać muzyki filmowej!
hp_gof pisze:Hahaha, tuż przed strzałem myślałem, że on zaraz powie "My name... is Bond, James Bond"Ale dokończył inaczej i 'Q' go zabił hehehe
powiedz to Hansowi Z. (pseudonim "szukam brzmienia")
-
hp_gof
A to Hansu skomponował muzykę do tego filmu??? O kurka, serio, nie wiedziałem
No ale bez czystej złośliwości - to o czymś świadczy
No ale bez czystej złośliwości - to o czymś świadczy
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Nie, ale blisko. Ilan Eshkeri (były orkiestrator Kamena) parę razy pracował z Hansem i przez jakiś czas z Badeltem.
może i śmiesznie ale jest w tym jakiś pomysł - genialny młody nerd informatyk, choć ten pedalski sweterek mogli sobie darować... na plus że nie ma pryszczy i nie waży 200 kg - czyli że nie poszli w standardowy komediowy stereotyp młodego geniusza informatyka jaki znamy z amerykańskich filmów.Agent pisze:śmiesznie ten nowy Q wyglada
wczoraj na comic conie puszczono nową wersję zwiastuna zrobionego specjalnie na tą okazję (trwał aż 3:10) i jest w nim dialog między Q a Bondem jak się spotykają po raz pierwszy, i Q mówi: SPOILER: "jestem w stanie więcej zdziałać siedząc w piżamie przed kompem, niż ty w terenie przez cały rok".
Oraz przede wszystkim najważniejsza część fabuły która nie była znana:
SPOILER:
Na początku trailera jest scena, gdy M mówi że miała dysk z danymi zawierający nazwiska i lokalizacje wszystkich agentów MI6 na świecie i straciła ten dysk.
a z reszty: SPOILERY:
Jest dużo scen akcji, w tym jedna pokazująca Bonda walczącego z kimś na dachu pędzącego wagonu. Później ten sam wagon zostaje zniszczony przez ścigający go dźwig. Są również obecne Aston Martin, Walther PPK i Craig mówiący "Bond. James Bond".
NO CD = NO SALE
Warto dodać, że trailer będzie dołączony do kopii IMAX The Dark Knight RisesAdam pisze:może i śmiesznie ale jest w tym jakiś pomysł - genialny młody nerd informatyk, choć ten pedalski sweterek mogli sobie darować... na plus że nie ma pryszczy i nie waży 200 kg - czyli że nie poszli w standardowy komediowy stereotyp młodego geniusza informatyka jaki znamy z amerykańskich filmów.Agent pisze:śmiesznie ten nowy Q wyglada
wczoraj na comic conie puszczono nową wersję zwiastuna zrobionego specjalnie na tą okazję (trwał aż 3:10) i jest w nim dialog między Q a Bondem jak się spotykają po raz pierwszy, i Q mówi: SPOILER: "jestem w stanie więcej zdziałać siedząc w piżamie przed kompem, niż ty w terenie przez cały rok".
Oraz przede wszystkim najważniejsza część fabuły która nie była znana:
SPOILER:
Na początku trailera jest scena, gdy M mówi że miała dysk z danymi zawierający nazwiska i lokalizacje wszystkich agentów MI6 na świecie i straciła ten dysk.
a z reszty: SPOILERY:
Jest dużo scen akcji, w tym jedna pokazująca Bonda walczącego z kimś na dachu pędzącego wagonu. Później ten sam wagon zostaje zniszczony przez ścigający go dźwig. Są również obecne Aston Martin, Walther PPK i Craig mówiący "Bond. James Bond".
Także w przyszłym tygodniu już trailer będzie zapewne online (mimo, że nie jest to oficjalnie potwierdzone).
pytanie czy będzie w tym zapyziałym kraju zwanym polska
ja za tydzień będę w imaxie na batmanie i jak nie będzie tego bondowego trailera to mnie szlag trafi.
NO CD = NO SALE
do tego czasu to juz sobie obejrzysz trailer Skyfall w HD w domuAdam pisze:pytanie czy będzie w tym zapyziałym kraju zwanym polskaja za tydzień będę w imaxie na batmanie i jak nie będzie tego bondowego trailera to mnie szlag trafi.
nie jest to takie pewne bo takie ekskluzywne trailery nie zawsze są puszczane w sieć publiczną bo np imax może mieć wyłączność i mieć go tylko u siebie w kinach.
NO CD = NO SALE
-
hp_gof
Co w tym sweterku jest 'pedalskiego', przepraszam bardzo?Adam pisze:może i śmiesznie ale jest w tym jakiś pomysł - genialny młody nerd informatyk, choć ten pedalski sweterek mogli sobie darować... na plus że nie ma pryszczy i nie waży 200 kg - czyli że nie poszli w standardowy komediowy stereotyp młodego geniusza informatyka jaki znamy z amerykańskich filmów.Agent pisze:śmiesznie ten nowy Q wyglada
http://www.mi6-hq.com/news/index.php?it ... mi6&s=news
Właśnie odbywa się nagrywanie dialogów i dźwięków do Skyfall (tzw. audio pre-dub).
Wyjątek dla serii, że to właśnie w USA - kompleks Technicolora, należący do Paramounta (w przypadku poprzednich odcinków serii wszystko w Anglii nagrywali).
Jak skończą nagrywać pre-dub - wtedy w UK nastąpi zgranie całości z muzyką Newmana.
Także na przełomie sierpnia/września jakiś dokument powinien sie pojawić o muzyce do Skyfall (o ile nie jakieś sample)
Właśnie odbywa się nagrywanie dialogów i dźwięków do Skyfall (tzw. audio pre-dub).
Wyjątek dla serii, że to właśnie w USA - kompleks Technicolora, należący do Paramounta (w przypadku poprzednich odcinków serii wszystko w Anglii nagrywali).
Jak skończą nagrywać pre-dub - wtedy w UK nastąpi zgranie całości z muzyką Newmana.
Także na przełomie sierpnia/września jakiś dokument powinien sie pojawić o muzyce do Skyfall (o ile nie jakieś sample)
żeby były sample, musi być upubliczniona data i wytwórnia CD, no i musi być jakiś najwcześniej miech przed premierą płyty, bo wczesniej sampli nie ma.
NO CD = NO SALE
Videoblog o Aston Martinie DB5 
i fajna scenka ze Skyfall na początku filmiku z Bondem i M
przypomina mi się klimat Goldfingera
http://www.youtube.com/watch?v=usnDnEq7 ... r_embedded
i fajna scenka ze Skyfall na początku filmiku z Bondem i M
przypomina mi się klimat Goldfingera
http://www.youtube.com/watch?v=usnDnEq7 ... r_embedded
przed prometeuszem w imaxie wyświetlają u nas tylko dwa trailery - pełny, ostatni z batmana i bonda (ten teaserowy). reszta to reklamy niezwiązane z filmami.
NO CD = NO SALE