Gdzie i jak kupować?

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

Re: Gdzie i jak kupować?

#616 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » czw cze 28, 2012 15:53 pm

Bucholc Krok pisze:
Ale kwestia czy płyta jest nowa/używana, czy ma obi i w jakim stanie itp. Chyba, że jest Ci wszystko jedno. :)

Płyty były nowe , ale co tam, będę polował i pomału skompletuję, to co mnie interesuje.

Bucholc Krok pisze:Ciekawe, a co go uraziło? :)
Nic wielkiego, w złości, napisałem, żeby pocałował się w swoją żółtą dupę. On wszystko zaczął, co oczywiście mnie nie usprawiedliwia :wink:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#617 Post autor: Bucholc Krok » czw cze 28, 2012 20:45 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Płyty były nowe , ale co tam, będę polował i pomału skompletuję, to co mnie interesuje.
Jak będziesz to robił pomału to już mogą nie być tanie. ;)
Nic wielkiego, w złości, napisałem, żeby pocałował się w swoją żółtą dupę. On wszystko zaczął, co oczywiście mnie nie usprawiedliwia :wink:
A myślałem, że Japończycy są tacy grzeczni i spokojni. :)

Dostałeś list od gościa z Percepto?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#618 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » czw cze 28, 2012 23:27 pm

Bucholc Krok pisze:
Jak będziesz to robił pomału to już mogą nie być tanie. ;)
Trudno, innej możliwości nie mam, jak tylko czatowanie na okazję.
Bucholc Krok pisze:A myślałem, że Japończycy są tacy grzeczni i spokojni. :)

Dostałeś list od gościa z Percepto?
To źle myślałeś, ale jak to w życiu bywa wszystko zależy od człowieka, a nie od tego skąd pochodzi :)
Co do gościa od Percepto, to niestety cisza. Pogodziłem się już z tym, że mam oryginalne wydanie, nagrane na cd-r, ot taki kolekcjonerski dziwoląg :wink:

Templar

#619 Post autor: Templar » pt cze 29, 2012 11:01 am

Dziwna sprawa, dostałem 2 maile z Amazonu "Return Received for Order XXX" i "Refund on order XXX", no i niby według nich zwróciłem im Johna Cartera, którego kupiłem w marcu i który leży u mnie w szafce (sprawdziłem dla pewności jeszcze raz i nadal tam jest :mrgreen: ). No i Amazon zwrócił mi na konto koszt płyty minus prowizja 2$, sprawdziłem konto i rzeczywiście wpłynęło mi na konto ~30zł. Jakiś bajzel mają w tym Amazonie, zwracają kasę za nic :P

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#620 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » pt cze 29, 2012 11:46 am

Widzę, że bajzel tam mają, na całego :) Jeżeli sumienie nie pozwala Tobie spać, odeślij im kasę albo , co wydaje się sensowniejsze, przeznacz tą forsę na szczytny cel :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#621 Post autor: Bucholc Krok » pt cze 29, 2012 12:47 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Co do gościa od Percepto, to niestety cisza. Pogodziłem się już z tym, że mam oryginalne wydanie, nagrane na cd-r, ot taki kolekcjonerski dziwoląg :wink:
Póki gość żyje, póty nadzieja, że odpisze. :)
Templar pisze:No i Amazon zwrócił mi na konto koszt płyty minus prowizja 2$, sprawdziłem konto i rzeczywiście wpłynęło mi na konto ~30zł. Jakiś bajzel mają w tym Amazonie, zwracają kasę za nic :P
Jaka prowizja? Za co? Powinni też zwrócić koszty odsyłki. Jeśli nie zwrócili to się upomnij ;) Chyba, że to jakaś nowa polityka Amazonu i dostałeś prezent urodznowy. :) W CDJ dają darmowe punkty (czyli w sumie forsę) na początku miesiąca, w którym masz urodziny.
Templar pisze:Jakiś bajzel mają w tym Amazonie, zwracają kasę za nic :P
Na konto PayPala oddali? To mogą cofnąć w razie czego?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#622 Post autor: Althazan » pt cze 29, 2012 13:01 pm

Bucholc Krok pisze:Na konto PayPala oddali? To mogą cofnąć w razie czego?
Amazon nie używa paypala (paypal to sprawka eBaya) :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#623 Post autor: Bucholc Krok » pt cze 29, 2012 13:14 pm

No to ciekawe, jak by mogli odzyskać forsę po wykryciu pomyłki. Praktycznie mogą obciążyć kartę. Już kilka razy mi się zdarzało, że sklepy "interweniowały", po mejlu, więc tu nie ma przeszkód - mogą obciążyć bez mejla. Templar musiałby być czujny i w razie blokady dzwonić do banku. :)

Mefisto

#624 Post autor: Mefisto » pt cze 29, 2012 15:42 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Właśnie chciałem zamówić parę tytułów i chujnia z patatajnią. Z marketu do Polski nie wysyłają, a tyle Beltramiego tam jest
Zawsze warto spytać bezpośrednio sprzedawcy - niektórzy się zgadzają, choć oczywiście za wysyłkę wychodzi wtedy znacznie więcej, niż przez amazon.

Templar

#625 Post autor: Templar » pt cze 29, 2012 15:53 pm

Kasę zwrócili jako zwrot na kartę, no tylko jest teraz problem, gdybym chciał im zwrócić, to będą chcieli te 8$ z kawałkiem, a po przeliczeniu wyjdzie mi więcej niż dostałem, czyli jeszcze stracę, tak samo jak oni się skapną i nagle postanowią znowu obciążyć moją kartę. Zastanawiam się co zrobić, napisać do nich i wyjaśnić i oddać im część z tych 8$, olać to i jak pobiorą kasę to wtedy napisać do nich, że straciłem (no chyba, że kurs nagle cudownie spadnie :P), albo opcja trzecia, zastrzec kartę i wyrobić se nową, u mnie w mBanku jest to darmowe i wtedy nie mają jak pobrać :mrgreen: Choć jakbym chciał zamówić coś to znowu muszę podać dane nowej karty, ewentualnie dane karty prepaidowej mogę dać :P

Mefisto

#626 Post autor: Mefisto » pt cze 29, 2012 15:59 pm

Ale masz problem - dostałeś 8$ i wielkie mi halo :P
Jak się upomną, to oddasz, a jak nie, to nie - proste.

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#627 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » pt cze 29, 2012 16:12 pm

Mefisto pisze:
Zawsze warto spytać bezpośrednio sprzedawcy - niektórzy się zgadzają, choć oczywiście za wysyłkę wychodzi wtedy znacznie więcej, niż przez amazon.
Już to przerabiałem. Mało kto odpowiada, a jak już znajdzie się chętny to jest problem z płatnością. PayPal wymaga adresu email , a tego sprzedający nie może podać, bo Amazon blokuje taką informację. Zostaje więc uważnie śledzić ebaya i alledroga, z nadzieją, że kiedyś, ktoś wystawi interesujące mnie 'japońce', za ludzkie pieniądze :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#628 Post autor: Bucholc Krok » pt cze 29, 2012 16:24 pm

Mefisto pisze:Zawsze warto spytać bezpośrednio sprzedawcy - niektórzy się zgadzają, choć oczywiście za wysyłkę wychodzi wtedy znacznie więcej, niż przez amazon.
Ale nie przez japoński, bo oni wysyłają tylko kurierem, więc jeszcze cło/vat dochodzi. Co to za interes?
Templar pisze:Choć jakbym chciał zamówić coś to znowu muszę podać dane nowej karty, ewentualnie dane karty prepaidowej mogę dać :P
Mogą Cię wciągnąć na czarną listę i nie wyślą na ten sam adres.
nadszyszkownik Kilkujadek pisze:PayPal wymaga adresu email , a tego sprzedający nie może podać, bo Amazon blokuje taką informację.
Numer skype'a albo adresy forów też blokuje?
Zostaje więc uważnie śledzić ebaya i alledroga, z nadzieją, że kiedyś, ktoś wystawi interesujące mnie 'japońce', za ludzkie pieniądze :)
Może Unikat coś ma. Ale też jest mało komunikatywny. :D

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#629 Post autor: Althazan » pt cze 29, 2012 21:30 pm

Bucholc Krok pisze:Numer skype'a albo adresy forów też blokuje?
Skype'a nie wiem, ale każdego linka wycinają. Ale oczywiście da się to obejść, bo to przecież maszyna, którą ktoś zaprogramował :mrgreen: Tylko w przypadku mało rozgarniętych obcokrajowców to słabo działa, bo oni nawet czasem przekleić linka nie potrafią... :P

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#630 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » pt cze 29, 2012 21:36 pm

Święta prawda, raz na takiego 'typa' trafiłem i po wymianie kilkunastu wiadomości, poddałem się :)

ODPOWIEDZ