Gdzie i jak kupować?

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Re: Gdzie i jak kupować?

#601 Post autor: Bucholc Krok » czw cze 28, 2012 08:57 am

Althazan pisze:I to bym rozumiał. A tutaj kilku tytułów W OGÓLE nie dostałem. :shock:
Może tu był jakiś nakład typu 500-1000 sztuk, a dodatkowo jeśli zespół/artysta znany to i poszło. Albo się też nie chrzanili z rozdrabnianiem (bo i po co tracić czas na odrębne zamówienia?) i sprzedali, ile kto chciał.
Ostatnią wydali Doyla "Rise of the Planet of the Apes".
Potem anulowali:
Desplat - "Largo Winch II"
Gregson-Williams - "Cowboys & Aliens"
Beltrami - "Krzyk 4"
No to chyba jedynie Desplata szkoda, choć nie wiem, żadnej nie słyszałem. :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#602 Post autor: muaddib_dw » czw cze 28, 2012 09:59 am

Takie Let Me In Giacchino z geneona było może z miesiąc i ni ma :cry:

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#603 Post autor: Althazan » czw cze 28, 2012 10:51 am

muaddib_dw pisze:Takie Let Me In Giacchino z geneona było może z miesiąc i ni ma :cry:
Trudno się dziwić, skoro ostatniej wydanej - Rise of the Planet of the Apes - też już nie ma. Tak generalnie to chyba żadnej już nie ma... ;)

Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

#604 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » czw cze 28, 2012 11:05 am

Zaraz tam nie ma, na japońskim amazonie wszystko jest, tylko te ceny, zwalające z nóg :)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#605 Post autor: Althazan » czw cze 28, 2012 12:57 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Zaraz tam nie ma, na japońskim amazonie wszystko jest, tylko te ceny, zwalające z nóg :)
OK, nie ma w normalnej cenie / u dystrybutora. Teraz lepiej? ;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#606 Post autor: Bucholc Krok » czw cze 28, 2012 13:05 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Zaraz tam nie ma, na japońskim amazonie wszystko jest, tylko te ceny, zwalające z nóg :)
Zależy które tytuły. Np. Land of the Lost jest za 2300, Amelia za 2400, a normalnie płaciło się 2500. Oczywiście nie wiem, w jakim stanie i czy w ogóle do nas wysyłają.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#607 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » czw cze 28, 2012 13:07 pm

Wsio poniał :wink: Tak już będąc przy temacie 'japończyków', to zamawialiście coś z japońskiego amazona, tudzież z ichniego bazaru? Mają trochę Beltramiego, którego bym chętnie zakupił.

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#608 Post autor: Althazan » czw cze 28, 2012 13:37 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:zamawialiście coś z japońskiego amazona, tudzież z ichniego bazaru?
Ze dwa razy. Niestety sukces połowiczny - raz przysłali w innym stanie niż opisany (miała być nówka, a była płyta otwarta bez OBI), a druga była OK.
Bucholc Krok pisze:Zależy które tytuły. Np. Land of the Lost jest za 2300, Amelia za 2400, a normalnie płaciło się 2500. Oczywiście nie wiem, w jakim stanie i czy w ogóle do nas wysyłają.
Amazon japoński za 3000 jenów wyśle (ekspres międzynarodowy), a czemu nie? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#609 Post autor: Bucholc Krok » czw cze 28, 2012 14:21 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:zamawialiście coś z japońskiego amazona,
Głównie, gdy jeszcze wysyłali airmailem. Wówczas czasem się udawało bez cła. Od czasu wprowadzenia przesyłek kurierskich interes kompletnie przestał się opłacać. Dobrze, że jest CDJ i parę innych źródeł. :wink: A płyty były ok., ino czasem pudełka były popękane. Z ichniego marketu chciałem raz zamówić w ciemno, bo mnie przypiliło, ale się okazało, że do nas nie chcieli wysłać. Pręt im w oko.. :roll:
Althazan pisze:Amazon japoński za 3000 jenów wyśle (ekspres międzynarodowy), a czemu nie? :mrgreen:
Chyba zależy jeszcze, kto wysyła? Że ktoś jest "fulfild" chyba nie znaczy automatycznie, iż płyta jest w skepie?

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#610 Post autor: Althazan » czw cze 28, 2012 14:32 pm

Bucholc Krok pisze:Chyba zależy jeszcze, kto wysyła? Że ktoś jest "fulfild" chyba nie znaczy automatycznie, iż płyta jest w skepie?
Wtedy to nie wiadomo, czy w ogóle wyślą, bo to oznacza, że nie sprzedaje amazon, tylko użycza swojego magazynu :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#611 Post autor: Bucholc Krok » czw cze 28, 2012 14:58 pm

E, bez przesady. Zamówienie jest oficjalnie złożone, forsa poszła za pośrednictwem Amazonu, dowód wysyłki musi być.. Korespondencja też idzie za pośrednictwem Amazonu w razie ewentualnych sporów. :)

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#612 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » czw cze 28, 2012 15:05 pm

Właśnie chciałem zamówić parę tytułów i chujnia z patatajnią. Z marketu do Polski nie wysyłają, a tyle Beltramiego tam jest :) O 3000 za wysyłkę z Amazona, przez grzeczność nie wspomnę. Jak się nie ma zaprzyjaźnionego Japończyka, to wiele tam się nie zwojuje, a szkoda.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#613 Post autor: Bucholc Krok » czw cze 28, 2012 15:09 pm

A nie lepiej poprosić Althazana? :wink: Z Amazonu to naprawdę ostateczność. W ogóle po co Ci japończyki? :)

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#614 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » czw cze 28, 2012 15:18 pm

Oj , pytanie, bo chciałem swoją kolekcje wzbogacić :wink: Przecież niektóre tytuły Beltramiego, na ichnim bazarze, są prawie za darmo :) Na Ebay za taką cenę raczej nie dostanę. Był jeden typ, który tam sprzedawał za 'dobre' pieniądze, ale mieliśmy mała utarczkę słowną i wylądowałem na jego 'czarnej liście' . Ludziom na forum, nie chcę głowy zawracać, bo każdy ma swoje sprawy.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#615 Post autor: Bucholc Krok » czw cze 28, 2012 15:25 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Oj , pytanie, bo chciałem swoją kolekcje wzbogacić :wink: Przecież niektóre tytuły Beltramiego, na ichnim bazarze, są prawie za darmo :)
Ale kwestia czy płyta jest nowa/używana, czy ma obi i w jakim stanie itp. Chyba, że jest Ci wszystko jedno. :)
Na Ebay za taką cenę raczej nie dostanę. Był jeden typ, który tam sprzedawał za 'dobre' pieniądze, ale mieliśmy mała utarczkę słowną i wylądowałem na jego 'czarnej liście'.

Ciekawe, a co go uraziło? :)

ODPOWIEDZ