W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » czw cze 28, 2012 08:57 am
Althazan pisze:I to bym rozumiał. A tutaj kilku tytułów W OGÓLE nie dostałem.
Może tu był jakiś nakład typu 500-1000 sztuk, a dodatkowo jeśli zespół/artysta znany to i poszło. Albo się też nie chrzanili z rozdrabnianiem (bo i po co tracić czas na odrębne zamówienia?) i sprzedali, ile kto chciał.
Ostatnią wydali Doyla "Rise of the Planet of the Apes".
Potem anulowali:
Desplat - "Largo Winch II"
Gregson-Williams - "Cowboys & Aliens"
Beltrami - "Krzyk 4"
No to chyba jedynie Desplata szkoda, choć nie wiem, żadnej nie słyszałem.

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
-
muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
autor: muaddib_dw » czw cze 28, 2012 09:59 am
Takie Let Me In Giacchino z geneona było może z miesiąc i ni ma

-
Althazan
- + Georges Delerue +
autor: Althazan » czw cze 28, 2012 10:51 am
muaddib_dw pisze:Takie Let Me In Giacchino z geneona było może z miesiąc i ni ma

Trudno się dziwić, skoro ostatniej wydanej - Rise of the Planet of the Apes - też już nie ma. Tak generalnie to chyba żadnej już nie ma...

-
Althazan
- + Georges Delerue +
autor: Althazan » czw cze 28, 2012 12:57 pm
nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Zaraz tam nie ma, na japońskim amazonie wszystko jest, tylko te ceny, zwalające z nóg

OK, nie ma w normalnej cenie / u dystrybutora. Teraz lepiej?

-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » czw cze 28, 2012 13:05 pm
nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Zaraz tam nie ma, na japońskim amazonie wszystko jest, tylko te ceny, zwalające z nóg

Zależy które tytuły. Np. Land of the Lost jest za 2300, Amelia za 2400, a normalnie płaciło się 2500. Oczywiście nie wiem, w jakim stanie i czy w ogóle do nas wysyłają.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
-
nadszyszkownik Kilkujadek
- Nominowany do Emmy
autor: nadszyszkownik Kilkujadek » czw cze 28, 2012 13:07 pm
Wsio poniał

Tak już będąc przy temacie 'japończyków', to zamawialiście coś z japońskiego amazona, tudzież z ichniego bazaru? Mają trochę Beltramiego, którego bym chętnie zakupił.
-
Althazan
- + Georges Delerue +
autor: Althazan » czw cze 28, 2012 13:37 pm
nadszyszkownik Kilkujadek pisze:zamawialiście coś z japońskiego amazona, tudzież z ichniego bazaru?
Ze dwa razy. Niestety sukces połowiczny - raz przysłali w innym stanie niż opisany (miała być nówka, a była płyta otwarta bez OBI), a druga była OK.
Bucholc Krok pisze:Zależy które tytuły. Np. Land of the Lost jest za 2300, Amelia za 2400, a normalnie płaciło się 2500. Oczywiście nie wiem, w jakim stanie i czy w ogóle do nas wysyłają.
Amazon japoński za 3000 jenów wyśle (ekspres międzynarodowy), a czemu nie?

-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » czw cze 28, 2012 14:21 pm
nadszyszkownik Kilkujadek pisze:zamawialiście coś z japońskiego amazona,
Głównie, gdy jeszcze wysyłali airmailem. Wówczas czasem się udawało bez cła. Od czasu wprowadzenia przesyłek kurierskich interes kompletnie przestał się opłacać. Dobrze, że jest CDJ i parę innych źródeł.

A płyty były ok., ino czasem pudełka były popękane. Z ichniego marketu chciałem raz zamówić w ciemno, bo mnie przypiliło, ale się okazało, że do nas nie chcieli wysłać. Pręt im w oko..
Althazan pisze:Amazon japoński za 3000 jenów wyśle (ekspres międzynarodowy), a czemu nie?

Chyba zależy jeszcze, kto wysyła? Że ktoś jest "fulfild" chyba nie znaczy automatycznie, iż płyta jest w skepie?
-
Althazan
- + Georges Delerue +
autor: Althazan » czw cze 28, 2012 14:32 pm
Bucholc Krok pisze:Chyba zależy jeszcze, kto wysyła? Że ktoś jest "fulfild" chyba nie znaczy automatycznie, iż płyta jest w skepie?
Wtedy to nie wiadomo, czy w ogóle wyślą, bo to oznacza, że nie sprzedaje amazon, tylko użycza swojego magazynu

-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » czw cze 28, 2012 14:58 pm
E, bez przesady. Zamówienie jest oficjalnie złożone, forsa poszła za pośrednictwem Amazonu, dowód wysyłki musi być.. Korespondencja też idzie za pośrednictwem Amazonu w razie ewentualnych sporów.

-
- Nominowany do Emmy
autor: nadszyszkownik Kilkujadek » czw cze 28, 2012 15:05 pm
Właśnie chciałem zamówić parę tytułów i chujnia z patatajnią. Z marketu do Polski nie wysyłają, a tyle Beltramiego tam jest

O 3000 za wysyłkę z Amazona, przez grzeczność nie wspomnę. Jak się nie ma zaprzyjaźnionego Japończyka, to wiele tam się nie zwojuje, a szkoda.
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » czw cze 28, 2012 15:09 pm
A nie lepiej poprosić Althazana?

Z Amazonu to naprawdę ostateczność. W ogóle po co Ci japończyki?

-
- Nominowany do Emmy
autor: nadszyszkownik Kilkujadek » czw cze 28, 2012 15:18 pm
Oj , pytanie, bo chciałem swoją kolekcje wzbogacić

Przecież niektóre tytuły Beltramiego, na ichnim bazarze, są prawie za darmo

Na Ebay za taką cenę raczej nie dostanę. Był jeden typ, który tam sprzedawał za 'dobre' pieniądze, ale mieliśmy mała utarczkę słowną i wylądowałem na jego 'czarnej liście' . Ludziom na forum, nie chcę głowy zawracać, bo każdy ma swoje sprawy.
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » czw cze 28, 2012 15:25 pm
nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Oj , pytanie, bo chciałem swoją kolekcje wzbogacić

Przecież niektóre tytuły Beltramiego, na ichnim bazarze, są prawie za darmo

Ale kwestia czy płyta jest nowa/używana, czy ma obi i w jakim stanie itp. Chyba, że jest Ci wszystko jedno.
Na Ebay za taką cenę raczej nie dostanę. Był jeden typ, który tam sprzedawał za 'dobre' pieniądze, ale mieliśmy mała utarczkę słowną i wylądowałem na jego 'czarnej liście'.
Ciekawe, a co go uraziło?