Abraham Lincoln: Vampire Hunter - Henry Jackman
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Abraham Lincoln: Vampire Hunter - Henry Jackman
Tego taki pewien nie jestem. A w ogóle to gdzie Adam? 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
W szoku jest, ze nas spotkał na FMF i jeszcze nie ochłonął. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tracklista z długością utworów:
1. Childhood Tragedy (0:53)
2. Vampires (3:05)
3. What Do You Hate? (1:15)
4. Power Comes From Truth (2:28)
5. You Are Full Of Surprises (1:15)
6. Mary Todd (1:55)
7. The Horse Stampede (3:14)
8. Henry Sturgess (0:54)
9. Adam (1:27)
10. Rescue Mission (1:14)
11. Inauguration (1:52)
12. All Slave To Something (2:48)
13. Emancipation (0:44)
14. Haunted By The Past (2:59)
15. Battle At Gettysburg (0:49)
16. Forging Silver (1:39)
17. 80 Miles (1:51)
18. The Burning Bridge (3:40)
19. Not The Only Railroad (1:37)
20. The Gettysburg Address (2:21)
21. Late To The Theater (1:59)
22. The Rampant Hunter (5:30)
Trochę zawód. Nie dość, że "Adam" ma tylko 1:27 długości, to jeszcze "Battle At Gettysburg" nie trwa nawet całej minuty. Zaledwie 45 minuty muzyki. Zobaczymy, posłuchamy co to będzie.
1. Childhood Tragedy (0:53)
2. Vampires (3:05)
3. What Do You Hate? (1:15)
4. Power Comes From Truth (2:28)
5. You Are Full Of Surprises (1:15)
6. Mary Todd (1:55)
7. The Horse Stampede (3:14)
8. Henry Sturgess (0:54)
9. Adam (1:27)
10. Rescue Mission (1:14)
11. Inauguration (1:52)
12. All Slave To Something (2:48)
13. Emancipation (0:44)
14. Haunted By The Past (2:59)
15. Battle At Gettysburg (0:49)
16. Forging Silver (1:39)
17. 80 Miles (1:51)
18. The Burning Bridge (3:40)
19. Not The Only Railroad (1:37)
20. The Gettysburg Address (2:21)
21. Late To The Theater (1:59)
22. The Rampant Hunter (5:30)
Trochę zawód. Nie dość, że "Adam" ma tylko 1:27 długości, to jeszcze "Battle At Gettysburg" nie trwa nawet całej minuty. Zaledwie 45 minuty muzyki. Zobaczymy, posłuchamy co to będzie.
i dobrze że takie krótkie, szybciej męki przy słuchaniu się skończą..
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Naprawdę tak jesteś źle nastawiony do Jackmana?
Ja wręcz przeciwnie. Gdyż wiadomo do trzech razy sztuka i po "Titanach" i "Battleship" przyszła pora na kolejne wielkie oczekiwania. 

dla mnie muzyka tego kolesia jest bezpłciowa i bezjajeczna. wolę Jabło i Djawadiego - bo oni albo zrobią totalną kupę, albo zrobią świetny kawałek, albo płyta będzie taka że zechce się jej słuchać, albo wcale nie. a u tego jest obojętność i nie ma żądnych zaskoczeń czy to neg czy poz 

#FUCKVINYL
wyleciało drugim uchem w trakcie meczu.. ot znów bezjajeczna muza choć ciut lepsza niz ostatni MoL.
#FUCKVINYL
dokładnie ale nie chciałem być za bardzo hipserski
bo by było że przesadzam 

#FUCKVINYL
Nieciekawa muzyka, 2 dłuższe i porządniejsze utwory akcji, końcowy kawałek i tyle, ledwo na 2 wystarcza. Dark Shadows to przy tym DraculaAdam pisze:dokładnie ale nie chciałem być za bardzo hipserskibo by było że przesadzam

jakbym ja tak napisał to by się hardy rzuciły że filmu nie oglądałem i nie mogę oceniać

#FUCKVINYL
E tam, to Wawrzyniec znowu narobił niepotrzebnego szumu 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Najmocniej przepraszam.

Mystery Man pisze:E tam, to Wawrzyniec znowu narobił niepotrzebnego szumu
A który już raz? Wawrzyniec ma cały czas totalnie mylne wrażenie, że klony Zimmera to poziom/klasa Zimmera. Stąd to zupełnie niepotrzebne fanbojskie podejście ilekroć wyjdzie/wychodzi nowy score Jackmana, Djawadiego, Jabłońskiego, Zanellego, Balfów i całej tej reszty beztalentnej bandy. Nawet Zimmer w słabej formie jest przeważnie lepszy niż to co oni prezentują. Nawet siedzący sobie we Francji Badelt ma więcej talentu niż oni wszyscy razem wzięci. A po opinii Mystery'ego nawet tego nie tykam. Dość już gównianych filmów o wampirach i gównianych ścieżek do nichWawrzyniec pisze:Najmocniej przepraszam.![]()

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Wiesz, sprawa tutaj jest, Tomku, dość skomplikowana. Na przykład wszyscy się czepiają Hansa za Djawadiego. Owszem, to on go wepchnął do kilku projektów, które wyszły strasznie (Iron Man i Clash of the Titans, mówiąc dokładnie, zwłaszcza w tym drugim przypadku mówiono o tym dość nieoględnie), a do RCP wciągnął go niejaki... Klaus Badelt, który miał go zgarnąć prosto z uczelni, po tym jak Djawadi skończył... studia kompozycyjne.
Co do talentu chłopców z RCP, tak naprawdę nic nie wiadomo. Z własnych obserwacji (dosłownie, rozmowa toczyła się na moich oczach) wiem, że Zimmer szuka do RCP kompozytorów samodzielnych i praktycznie w tej rozmowie, która toczyła się na sesji, praktycznie ustalono, że studio w Remote Control otworzy Benjamin Wallfisch, tak ten orkiestrator Marianellego i sam kompozytor. Klasy Wallfischowi nikt nie odmówi (ja nie słyszałem, prawdę mówiąc, jego samodzielnych score'ów, może ktoś inny się wypowie, jakie to jest, ale Hans był wprost zachwycony The Escapist), a jednak, jeśli wstąpił do RCP, można się spodziewać ścieżek na poziomie, nie przymierzając, wymienionych score'ów Djawadiego. Dlaczego? Bo w dużej mierze tego chcą producenci. Chłopcy z RCP są traktowani jako Zimmer-lite (finansowo).
Ja na przykład wciąż wierzę w Atli Orvarssona i w Lorne'a Balfe'a. Podobno wbrew pozorom Jackman też ma duży talent. Ja się tutaj osobiście nie wypowiadam, bo nie słyszałem jego animacji, ani jego X-Menów.
Co do talentu chłopców z RCP, tak naprawdę nic nie wiadomo. Z własnych obserwacji (dosłownie, rozmowa toczyła się na moich oczach) wiem, że Zimmer szuka do RCP kompozytorów samodzielnych i praktycznie w tej rozmowie, która toczyła się na sesji, praktycznie ustalono, że studio w Remote Control otworzy Benjamin Wallfisch, tak ten orkiestrator Marianellego i sam kompozytor. Klasy Wallfischowi nikt nie odmówi (ja nie słyszałem, prawdę mówiąc, jego samodzielnych score'ów, może ktoś inny się wypowie, jakie to jest, ale Hans był wprost zachwycony The Escapist), a jednak, jeśli wstąpił do RCP, można się spodziewać ścieżek na poziomie, nie przymierzając, wymienionych score'ów Djawadiego. Dlaczego? Bo w dużej mierze tego chcą producenci. Chłopcy z RCP są traktowani jako Zimmer-lite (finansowo).
Ja na przykład wciąż wierzę w Atli Orvarssona i w Lorne'a Balfe'a. Podobno wbrew pozorom Jackman też ma duży talent. Ja się tutaj osobiście nie wypowiadam, bo nie słyszałem jego animacji, ani jego X-Menów.