FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

Re: 5. Festiwal Muzyki Filmowej - Kraków - 24 - 26 Maj 2012

#541 Post autor: Tomek » ndz maja 13, 2012 20:48 pm

1. Czyli muzyki z AVP nie będzie? Może i dobrze, w końcu AVP to "bękart" tej sagi ;-)
2. Frida, Wywiad, Tytus, Batman F - to wszystko? Mam nadzieję, że jednak nie...
Wawrzyniec pisze:Ale niby co :? Nie rozumiem. I sorry Tomek, ale mieszkać w Berlinie i nie chodzić po knajpach to jak pojechać na Lazurowe Wybrzeże i nie być ani razu na plaży. :) I bywałem w najróżniejszych knajpach i jak muzyka była za głośno, czy klimatyzacja, albo ogrzewanie za mocno włączone to zwracałem na to uwagę i zwykle obsługa najmocniej przepraszała i obiecywała coś z tym zrobić. A ta warszawska knajpa to było coś dziwnego, gdyż z jednej strony lokal był w stylu antykwariatu, z książkami do czytania, elegancko urządzony, wszystko OK, a z drugiej strony muzyka to jakiś Master Blaster i to tak głośna, że aby rozmawiać ze znajomymi trzeba było się wydzierać. Więc kulturalnie się zapytałem, po czym właściciel wyleciał do mnie z mordą, że "co to jest?!" "co za bezczelność", "jak się nie podoba to idź gdzie indziej" i na "wypierdalaj!" się skończyło, ale oczywiście najpierw miałem jeszcze zapłacić.
Ale skoro to normalnie to rzeczywiście jestem jakiś nieżyciowy. :)
Wawrzek, nie wiem, ja tam w warszawskich czy berlińskich knajpach nie bywam, ale w tych co bywam, jestem bankowo pewien, że jakbym coś takiego powiedział, to reakcja jaka Cię spotkała by mnie wcale nie zdziwiła ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Arthur
Nominacja do odkrycia roku

#542 Post autor: Arthur » ndz maja 13, 2012 21:37 pm

Wawrzyniec pisze:Więc kulturalnie się zapytałem, po czym właściciel wyleciał do mnie z mordą, że "co to jest?!" "co za bezczelność", "jak się nie podoba to idź gdzie indziej" i na "wypierdalaj!" się skończyło, ale oczywiście najpierw miałem jeszcze zapłacić.
Ale skoro to normalnie to rzeczywiście jestem jakiś nieżyciowy. :)
Nie nieżyciowy, to zwyczajna kultura wybranego narodu :)

Czy jest ktoś z Warszawy kto odebrałby mi bilet z siedziby eventimu w Warszawie?
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Templar

#543 Post autor: Templar » ndz maja 13, 2012 21:42 pm

Wie ktoś, czy w tych punktach w Krakowie mają jeszcze karnety na wszystkie koncerty albo chociaż bilety na piątkowy koncert?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#544 Post autor: Wawrzyniec » ndz maja 13, 2012 21:45 pm

Templar pisze:
Wawrzyniec pisze:A ta warszawska knajpa to było coś dziwnego, gdyż z jednej strony lokal był w stylu antykwariatu, z książkami do czytania, elegancko urządzony, wszystko OK, a z drugiej strony muzyka to jakiś Master Blaster i to tak głośna, że aby rozmawiać ze znajomymi trzeba było się wydzierać. Więc kulturalnie się zapytałem, po czym właściciel wyleciał do mnie z mordą, że "co to jest?!" "co za bezczelność", "jak się nie podoba to idź gdzie indziej" i na "wypierdalaj!" się skończyło, ale oczywiście najpierw miałem jeszcze zapłacić.
Antykwariat Cafe na Żurawiej?
Sorry, przeoczyłem tego posta. Tak, tak to dokładnie to miejsce w którym mam bana. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#545 Post autor: Templar » ndz maja 13, 2012 21:49 pm

Wawrzyniec pisze:Sorry, przeoczyłem tego posta. Tak, tak to dokładnie to miejsce w którym mam bana. :)
No to nie jesteś jedynym, który miał problem z właścicielem, wystarczy poczytać opinie w necie, ktoś zamówił piwo z sokiem to mu kazano "wypierdalać", bo tu takich rzeczy nie podają, albo na pytanie jakie piwo by polecił to odpowiada "że go to denerwuje" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#546 Post autor: Wawrzyniec » ndz maja 13, 2012 21:59 pm

A to już wiele tłumaczy. :P Ale naturalnie dla wielu to Wawrzek - Człowiek Zło jest winny całemu zajściu, gdyż gdyby się głupio nie spytał to by nic się nie stało. :P Mam nadzieję, że mimo wszystko parę osób zaryzykuje ze mną wypad do jakiejś knajpy? :wink:

Templar

#547 Post autor: Templar » ndz maja 13, 2012 22:02 pm

Wawrzyniec pisze:Ale naturalnie dla wielu to Wawrzek - Człowiek Zło jest winny całemu zajściu
Widocznie żyją jeszcze w czasach PRL :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#548 Post autor: Wawrzyniec » ndz maja 13, 2012 22:11 pm

To były czasy, wtedy właściciel to był Panem i Władcą. :P

A co do tego Antykwariatu na Żurawiej to sam sobie teraz czytam opisy i najbardziej podoba mi się ten, w którym zachwala się klimat, wystrój i wszystko inne, a wpis kończy się zdaniem: NIE ROZMAWIAĆ Z BARMANEM! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Arthur

#549 Post autor: Arthur » ndz maja 13, 2012 22:15 pm

Widzisz Wawrzek z tymi polakami coś jest nie tak, właśnie pytając o drugi bilet który dziewczyna miała na sprzedaż(pierwszy zarezerwowałem i uzgodniłem odbiór) pisze ze juz wszystkie sprzedała, włącznie z "moim"
Polacy- ręce opadają...
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Templar

#550 Post autor: Templar » ndz maja 13, 2012 22:35 pm

Następnym razem jak będziesz w Wawie to daj mi znać, można na bilarda i piwko pójść do Hula Kuli 8)

Awatar użytkownika
Arthur

#551 Post autor: Arthur » ndz maja 13, 2012 22:40 pm

Poznan i Warszawa oferuje goscinnosc i towarzystwo co z Krakowem gnoje jedne?

Mefisto

#552 Post autor: Mefisto » pn maja 14, 2012 01:47 am

Wawrzyniec pisze:Mam nadzieję, że mimo wszystko parę osób zaryzykuje ze mną wypad do jakiejś knajpy? :wink:
następnym razem jak będziesz, to daj znać - chętnie wybiorę się do tego Antykwariat Cafe :)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#553 Post autor: Althazan » pn maja 14, 2012 08:11 am

Cholera, tak to jest jak się jest na urlopie przy rozpoczęciu sprzedaży biletów... :evil:

Wie ktoś, gdzie jeszcze można kupić bilet na piątkowy koncert? Albo ma ktoś jeden extra? :roll:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#554 Post autor: Adam » pn maja 14, 2012 08:13 am

Tomek pisze:2. Frida, Wywiad, Tytus, Batman F - to wszystko? Mam nadzieję, że jednak nie...
wszystko. tak jak pisałem wcześniej, Goldenthal chciał zrobić sobie mroczny koncert.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#555 Post autor: swordfish » pn maja 14, 2012 11:04 am

Templar pisze:
swordfish pisze:Dlatego pytam się o dobre programy poświęcone muzyce filmowej na MUX-1 i na MUX-2.
No to tam nic nie ma i raczej nie będzie, bo z tych co starali się o miejsce w MUX-1 to nikt takich rzeczy nie puszczał, a pewnie Ci
sami będą starać się ponownie o miejsce jak TVP zwolni MUX-1.

Rzeczywiście. Jedyna sensowna propozycja jaka startowała w konkursie to była Kino Polska Nostalgia. Czytałem, że miał to być kanał muzyczny od Kino Polska. Już przez chwilę myślałem, że przez cały dzień będą puszczać m.in. muzykę wielkich kompozytorów na literę K (Kilar, Kazanecki, Kurylewicz, Kuźniak, Korzyński, Kaczmarek). A w prezentacji przedstawili, że skupią się głównie na polskiej muzyce rozrywkowej lat 70. i 80. XX wieku, a więc leciałaby Maryla, Beata, Urszula, Anna, Halina, Natalia przez cały dzień.

A telewizyjna Dwójka nic nie da z festiwalu w prime-timie?

ODPOWIEDZ