Madagaskar 3 – Zimmer & Co.

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Madagaskar 3 – Zimmer & Co.

#46 Post autor: Wawrzyniec » ndz maja 13, 2012 20:03 pm

I jeszcze dział "Nowości Adama Krysińskiego". :P

Zresztą jak to ujął klasyk: "Nie mój cyrk nie moje małpy". :wink: Chociaż czy to dział pokoleniowy, to ja nie wiem. :? Ale niech tak będzie to sobie poprawię samopoczucie tym, że będę mimo swego wieku zaliczać się do młodego pokolenia. 8) :P

Po za tym ten podział już jest w wydaniach płytowych widać to najlepiej.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#47 Post autor: Tomek » ndz maja 13, 2012 20:08 pm

Np. ostatnio słuchałem "Very Long Engagement" Angelo Badalamentiego czy "Ararat" Mychaela Danny i zastanawiałem się nad założeniem tematu(ów), ale myślę sobie, po co? Wejdzie Adam zLOL-uje napisze, że suchar i będzie koniec dyskusji a jednocześnie założy nowe tematy o najnowszych pracach Ramina czy Briana i temat szybko zleci z forum jak się pojawił...

Albo podzielić forum na przedziały czasowe: golden age, silver age, lata 70, lata 80 itd...
Obrazek

Mefisto

#48 Post autor: Mefisto » ndz maja 13, 2012 20:12 pm

Ararat fajny, ale VLE faktycznie suchar :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#49 Post autor: Wawrzyniec » ndz maja 13, 2012 20:20 pm

A czy będzie się można starać o wizy z jednego forum na drugie? Ja mam nadzieję, że nie będzie problemu z przejściem z Wschodniego Forum na Zachodnie i odwrotnie? Gdyż ja jestem w nieciekawej sytuacji. Wiadomo Adam pewnie wyląduje w Nowościach i niby wszystko wskazuje, że i ja tam pasuję. Tylko z drugiej strony ja jestem fanboyem i Williamsa i Zimmera, a więc do obydwu forów pasuję i nie pasuję. Mystery np. słucha też starszej muzyki, ale uwielbia Giacchino, który niby do współczesności się zalicza.
Wiadomo to jest na razie, idea pomysł, ale chyba swoje obawy można wyrażać.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#50 Post autor: Tomek » ndz maja 13, 2012 20:38 pm

I widzisz Wawrzek, i już zaczynasz swoje pół-śmiechy, ironie i sarkazmy wprowadzać. Faktycznie, chyba nie ma szans na normalną dyskusję.
Obrazek

Templar

#51 Post autor: Templar » ndz maja 13, 2012 20:41 pm

No i tradycyjnie, po raz n-ty, Wawrzek jest wszystkiemu winny :P Człowiek-zło :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#52 Post autor: Wawrzyniec » ndz maja 13, 2012 20:53 pm

Po prostu jestem sceptyczny co do takich podziałów. Gdyż:

a) Nie zrobicie żadnej granicy i w sumie tak samo jak teraz, nawet jak ktoś napisze coś w danym dziale, to i tak będzie mogła się pojawić osoba z innego działu i napisać "LOL".

b) Taki podział jeszcze bardziej zaostrzy sytuację niż ją załagodzi. Gdyż teraz forumowicze będą się dzielili na tych od "Klasyków" i "Nowości" Forum A i Forum B. Toż to dolanie oliwy do ognia, która może doprowadzić, że potem zacznie się ubliżanie, na zasadzie kto do jakiej grupy należy. A przynależność będzie można było łatwo określić na zasadzie kto się gdzie częściej udziela.

c) Nie ukrywam, że takie poddziały stworzą coś na miarę biurokracji forumowej, w której każdy będzie się gubił i nie wiedział co gdzie pisać? Czy jeżeli w czasie dyskusji o nowości dojdzie do nawiązania do staroci to już trzeba będzie część dyskusji przenieść?

Ale dobrze niby otworzenie działu OFFTOP pomogło, podobnie jak grupa płytowa stała się taki mini forum w forum, więc może i ta idea ma coś w sobie. Nie będę więc pisał róbcie jak chcecie, gdyż to będzie brzmiało arogancko, więc po prostu napiszę: Pożyjemy zobaczymy. :)

Mefisto

#53 Post autor: Mefisto » ndz maja 13, 2012 20:56 pm

Templar pisze:No i tradycyjnie, po raz n-ty, Wawrzek jest wszystkiemu winny :P Człowiek-zło :mrgreen:
Taki forumowy Tusk :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#54 Post autor: Wawrzyniec » ndz maja 13, 2012 20:59 pm

Możesz jeszcze dodać, że obaj nie mówimy "R" i znamy niemiecki. :P Dobra, ale napisałem teraz bardzo grzecznie i bez ironii moje uwagi, które liczę także inni forumowicze podzielają.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#55 Post autor: Adam » pn maja 14, 2012 08:22 am

Tomek pisze:Wejdzie Adam zLOL-uje napisze, że suchar i będzie koniec dyskusji a jednocześnie założy nowe tematy o najnowszych pracach Ramina czy Briana i temat szybko zleci z forum jak się pojawił...
dobre :lol: po pierwsze nie pamiętam kiedy ostatnimi msc coś niby zlolowałem - muza filmowa przechodzi odrodzenie w hollywood, młoda gwardia się wybija i od 3 lat jestem pod wrażeniem, że tyle nowości mozna było kupić, a wcześniej prawie nic - stąd też pisuję o tym, co w dalszej częsci postu.. po drugie - nie moja wina że Hansu i Brajan (no i wyniki box office :mrgreen: ) na tym forum są najpopularniejsi.. toż ja sam ze sobą w tych tematach przecież nie gadam. nie zajmuje się archeologią i inteesują mnie tylko nowości okreslonych nazwisk oraz wydania płytowe i wznowienia. innych może interesować co innego - ich sprawa. hambitność mało kogo tutaj jednak interesuje, co pokazuje właśnie "popularność" (a konkretnie jej brak) temacików z jakimiś Marianellimi czy innymi plumpscorami (tylko jeden rodzynek Desplat ma dyspenzę od całego forum). Jakby ludzie masowo chcieli aż w takim stopniu o tym gadać, to by te tematy "nie zleciały", jak to ująłeś. Ale 90% forum jak widać woli pisać w innych tematach. Więc nie rozumiem do kogo pretensje, że ludzi interesują akurat takie i takie tematy, a nie inne :) Czy ja czy ktokolwiek inny komuś broni zakładać tematów? Nikt tu dyktatury nie robi. No czasem Maras, ale akurat mnie to nie dotyczy bo moich rzeczy nie wycina i nie wpisuje czerwonych zdań.. zrobić zatem dział nowości - to jest 5 sekund roboty w panelu, wszyscy będą szczęśliwi i nikomu nie będzie przeszkadzało że Brajan i Hansu (wcześniej tylko Hansu) są najpopularniejsi na forum i że "nie spadają". no i zawsze można przecież założyć temat o jakimś np wspomnianym wyżej sucharze VLE emeryta Badalamentiego (scorem odpowiednio skwitowanym przez Mefiego już :mrgreen: ), w czym problem? :) tylko trzeba też wziąć pod uwagę co napisał Templar i nie obrażać się na rzeczywistośc że ludzie nie chcą gadać o jakichś starociach Badalementiego i jemu podobnych :roll:
Templar pisze:I jeszcze dział Forever Alone - Tematy KiedyśGrzesia :P
:mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#56 Post autor: swordfish » pn maja 14, 2012 11:32 am

A po co dzielić na nowości i starocie? Emeryty dowiedzą się, że jest ktoś taki jak Brian Tyler, a szczeniaki poznają kim był Bernard Hermann. Każdy coś ciekawego pozna, obustronna edukacja muzyczna wychodzi wszystkim na dobre.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#57 Post autor: Adam » pn maja 14, 2012 11:33 am

otóż to, ale jak widać niektórym nie odpowiada, że jakiś np. Badalamenti "zleci" z głównej, a np. Zimmer nie, no i nawet boją się zakładać tematów ;-) ;-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#58 Post autor: Tomek » pn maja 14, 2012 15:30 pm

Adam pisze: dobre :lol: po pierwsze nie pamiętam kiedy ostatnimi msc coś niby zlolowałem - muza filmowa przechodzi odrodzenie w hollywood, młoda gwardia się wybija i od 3 lat jestem pod wrażeniem, że tyle nowości mozna było kupić, a wcześniej prawie nic - stąd też pisuję o tym, co w dalszej częsci postu.. po drugie - nie moja wina że Hansu i Brajan (no i wyniki box office :mrgreen: ) na tym forum są najpopularniejsi.. toż ja sam ze sobą w tych tematach przecież nie gadam. nie zajmuje się archeologią i inteesują mnie tylko nowości okreslonych nazwisk oraz wydania płytowe i wznowienia. innych może interesować co innego - ich sprawa. hambitność mało kogo tutaj jednak interesuje, co pokazuje właśnie "popularność" (a konkretnie jej brak) temacików z jakimiś Marianellimi czy innymi plumpscorami (tylko jeden rodzynek Desplat ma dyspenzę od całego forum). Jakby ludzie masowo chcieli aż w takim stopniu o tym gadać, to by te tematy "nie zleciały", jak to ująłeś. Ale 90% forum jak widać woli pisać w innych tematach. Więc nie rozumiem do kogo pretensje, że ludzi interesują akurat takie i takie tematy, a nie inne :) Czy ja czy ktokolwiek inny komuś broni zakładać tematów? Nikt tu dyktatury nie robi. No czasem Maras, ale akurat mnie to nie dotyczy bo moich rzeczy nie wycina i nie wpisuje czerwonych zdań.. zrobić zatem dział nowości - to jest 5 sekund roboty w panelu, wszyscy będą szczęśliwi i nikomu nie będzie przeszkadzało że Brajan i Hansu (wcześniej tylko Hansu) są najpopularniejsi na forum i że "nie spadają". no i zawsze można przecież założyć temat o jakimś np wspomnianym wyżej sucharze VLE emeryta Badalamentiego (scorem odpowiednio skwitowanym przez Mefiego już :mrgreen: ), w czym problem? :) tylko trzeba też wziąć pod uwagę co napisał Templar i nie obrażać się na rzeczywistośc że ludzie nie chcą gadać o jakichś starociach Badalementiego i jemu podobnych :roll:
Szczerze mówiąc, to nie mam już siły "walczyć" z Twoim spojrzeniem na pewne sprawy, twoim ignoranctwem i tym jak poniekąd negatywnie kształtujesz charakter tego forum (będąc przecież najpłodniejszym "posterem" i kreatorem opinii oraz gustów), dokładnie przez tego rodzaju posty. Szkoda mojego czasu i widzę, że moje próby zmiany czegoś nic nie dadzą, bo tak jak u góry zostały odpowiednio zLOL-owane i okraszone typowymi dla twojego słownika formami typu emeryctwo, suchar, hambitność, archeologia, plumpscore i czym tam jeszcze itp. Na razie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#59 Post autor: Adam » pn maja 14, 2012 15:34 pm

przecież ja tylko zacytowałem Mefiego który tak skwitował wcześniej, ale tego nie zauważyłeś :) no i mój post nie dotyczył tylko tego, ale skupiłeś się na jednej rzeczy z niego oczywiście, tej wygodniejszej dla Ciebie, całą resztę faktów pomijając :P i nic nie zlolowałem. demonizujesz jak z tym strachem przed zakładaniem sobie tematów i taka prawda. więc weź przeczytaj dobrze mój post, zwróc uwagę na fakty jakie napisałem i nie obrażaj się na rzeczywistośc że na forum najpopularniejsze nazwiska są akurat takie których Ty nie bardzo cenisz. i zamiast tracić czas na pisanie bzdury że boisz się założyć tematu o Badalementim bo ja go niby zloluję, to byś już wczoraj ten temat dawno mógł założyć, zamiast roztaczać prorocze wizje nie mające żadnego przełożenia na rzeczywistość. i jak to było w tym democie? "Nie zakładaj sam tematów = obrażaj się że inni piszą tylko o Hansie i Brajanie."
#FUCKVINYL

Mefisto

#60 Post autor: Mefisto » pn maja 14, 2012 15:55 pm

Adam pisze:przecież ja tylko zacytowałem Mefiego
Proszę na mnie nie zwalać nic :P

ODPOWIEDZ