Madagaskar 3 – Zimmer & Co.

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

Re: Madagaskar 3 – Zimmer & Co.

#31 Post autor: kiedyśgrześ » ndz maja 13, 2012 00:08 am

Z całym szacunkiem Tomek (Rejestracja: Pon Maj 02, 2005 21:43 pm Posty: 1809) i Paweł (Rejestracja: Śro Kwi 06, 2005 21:45 pm Posty: 2413) Adamowi (Rejestracja: Wto Lis 24, 2009 20:02 pm Posty: 20924) się chce i należy ten wysiłek docenić :P Forum jest otwarte, postowanie proste, nic nie stoi na przeszkodzie zakładania wątków i zmuszania uczestników do dyskusji na poważne tematy :P byle bez "głupich debili", raz to pleonazm :P dwa rzeczywiście poziomu Niesiołowskiego nie ma co tu wprowadzać :P

Wracając do tematu głównego: poprzedni album z serii Madagaskar jest w mojej opinii więcej niż zadawalający, stąd moje oczekiwanie na następny, jeśli ktoś ma inną opinię, słucham :?: :P Zapewne się ustosunkuję :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#32 Post autor: Paweł Stroiński » ndz maja 13, 2012 00:21 am

Po pierwsze, nie słyszałem albumu z dwójki ze względu na traumę związaną z albumem do jedynki.

Po drugie, Zimmer osobiście mi powiedział, że totalnie olewa trójkę, bo mu się jej nie chce robić. A w tym przypadku można liczyć tylko na poziom Piratów 4. Jak Zimmer ignoruje projekt, praktycznie bez wyjątku zawsze to oznacza bardzo zły score.

Po trzecie, post Turka był tylko nieudolną aluzją do tego, co napisałem na temat selekcji materiału do Modern Warfare 3, gdzie Tyler z zupełnie niezrozumiałych względów pominął jeden z najważniejszych i najlepszych utworów z gry. A kiedy go grzecznie spytałem, czemu nie (Facebook), to mnie olał. Przeprosiłem za tamtego posta niedługo potem, bo napisałem go pod wpływem emocji.

A moje opinie dotyczące (nikłej) wartości intelektualnej muzyki Briana Tylera podałem wystarczająco często i w wystarczająco spokojny sposób, tylko nikomu się nie chciało tych opinii czytać, byle tylko mnie zlolować za to, że lubię Hansa. Zdecydowanie dojrzałe postępowanie.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#33 Post autor: kiedyśgrześ » ndz maja 13, 2012 01:19 am

Założenie, że w temacie Piraci 4 panuje konsensus jest błędne :P Mnie się podoba, bardziej albumowo niż filmowo, włączając w to dwa remixy. Pomysł z duetem gitarowym w cipę, że się tak wyrażę :P a że stricte tematycznie nic nowego, cóż, czwarta część, ile można :P Rozumiem, że tu (Madagaskar 3) również Hansu ma pomysł: jak coś zrobić, żeby się nie narobić, więc oczekuję albumu z optymizmem :P

Zastanawia mnie tylko jego nazwisko na okładce (w odróżnieniu od poprzednich), czy to oznacza więcej score'u i czy pomysły z piosenkami już się wyczerpały :?: To by mi pasowało pod warunkiem zachowania tematu przewodniego z części poprzednich :P

Ps. No ja też nie mam płyty z pierwszego Madagaskaru bo się tego słuchać nie da :P ale trauma mi szczęśliwie przeszła :P
Obrazek

Templar

#34 Post autor: Templar » ndz maja 13, 2012 01:21 am

Album z dwójki dla mnie jest dużo lepszy niż z jedynki, ja lubię z drugiej części "Once Upon A Time In Africa".

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#35 Post autor: Paweł Stroiński » ndz maja 13, 2012 01:48 am

Jeśli jako temat przewodni uznajesz Zoosters Breakout z jedynki (jedyny dający się tam słuchać kawałek poza przeróbką Barry'ego), to tak, sądzę, że wróci. Podobno wrócił w dwójce, ale, jak mówię, nie słyszałem

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#36 Post autor: kiedyśgrześ » ndz maja 13, 2012 02:17 am

No zupełnie nie doceniasz Hansa Paweł :P

Hansu na potrzeby jedynki jak piszesz ma to
http://www.youtube.com/watch?v=jcPoyqoanRY
ścieżkę zabiera mu to
http://www.youtube.com/watch?v=eJNiOKlE ... re=related
wkurzony Hansu na potrzeby dwójki z tego
http://www.youtube.com/watch?v=jcPoyqoanRY
robi to
http://www.youtube.com/watch?v=lFlq19I1 ... re=related
i pozamiatane. Geniusz :P
Obrazek

Turek

#37 Post autor: Turek » ndz maja 13, 2012 10:38 am

Paweł Stroiński pisze:Umówmy się, Turek robił to tylko po to, by sprowokować mnie i Wawrzyńca,
Gwarantuje że Ci się tylko tak wydaje.

I mówię jak Tomek - nie bierz tego do siebie jakby to był nie wiadomo jaki członek rodziny. Amen.
Bo na końcu NIC nie będzie można o Hansie napisać negatywnego bo będzie się to wiązało z domniemanymi atakami na Ciebie. I Wawrzyna.

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#38 Post autor: Ghostek » ndz maja 13, 2012 12:06 pm

Turek, za każdym razem jak widzę twój awatar przypomina mi się ta grafika:

Obrazek

:mrgreen:
Obrazek

Turek

#39 Post autor: Turek » ndz maja 13, 2012 12:27 pm

Kocham Godzillę 8)

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#40 Post autor: Paweł Stroiński » ndz maja 13, 2012 13:17 pm

Turek pisze:
Paweł Stroiński pisze:Umówmy się, Turek robił to tylko po to, by sprowokować mnie i Wawrzyńca,
Gwarantuje że Ci się tylko tak wydaje.

I mówię jak Tomek - nie bierz tego do siebie jakby to był nie wiadomo jaki członek rodziny. Amen.
Bo na końcu NIC nie będzie można o Hansie napisać negatywnego bo będzie się to wiązało z domniemanymi atakami na Ciebie. I Wawrzyna.
Widzę, że nie rozumiesz podstawowej rzeczy. Nie chodzi o to, co piszesz tylko JAK to piszesz. A ty (z wyjątkiem wypowiedzi o Prażanach, gdzie piszesz fanbojskie elaboraty) po prostu coś rzucasz hasłowo bez żadnego uzasadnienia merytorycznego i w ogóle w kontekście jakiejkolwiek wiedzy o kompozytorze bezsensowną. Jak się posądza kogoś o kopię, to trzeba mieć na to podkładkę - skąd wiesz, że skopiował akurat to. Chant Bane'a nie ma z Kilarem nic wspólnego i to do tego stopnia, że z prywatnych rozmów z niektórymi forumowiczami (a nawet z jednym adminem), którzy nie są fanbojami Hansa, wiem, że po tej akcji zaczęli cię traktować jak trolla. Ja, mimo swojej akcji Praga, kiedy z całym patosem rzuciłeś forum, takich sygnałów nie dostałem. Może po części przez te "nic nie znaczące elaboraty", gdzie prowokacyjne wypowiedzi uzasadniam merytorycznie, co? Nie rzucam w świat teorii nie podpartych żadną głębszą analizą. Ty to zrobiłeś po pierwszym skojarzeniu.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#41 Post autor: Wawrzyniec » ndz maja 13, 2012 16:32 pm

Poważne dyskusje? Czemu nie, ale wątpię, aby coś z tego wyszło. Gdyż Paweł ma rację, czy dobry score, czy zły LOL i tak będzie. Nie twierdzę, że wszyscy na forum mają mieć spięte pośladki, ale na serio, mnie trudno sobie wyobrazić, aby niektóre tematy tutaj przeszły. I tak założymy jakąś dyskusję o Goldsmithie, to sprowadzi się ona albo do użalania się jaka kiedyś muzyka filmowa była dobra, a teraz tylko McScore i wiadomo kto temu winien. Albo ktoś będzie miał inną opinię o jakimś klasyku, to będzie odzew, aby wracał do RCP.

Przecież to już nie raz przerabialiśmy. A z drugiej strony EinesTagesGregor ma też trochę racji. Forum chyba oznacza pewną wolność słowa i wypowiedzi. I jak ktoś uważa, że dany score zasługuje na temat to jego wola. Oczywiście też uważam, że zakładanie tematu o pracach, które wyjdą za rok, czy dwa lata nie ma za bardzo sensu, ale wtedy po prostu nie należy w takich tematach pisać i same umrą. A jeżeli narzekamy na brak wartościowych tematów to kto zabrania je tworzyć. :? :?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#42 Post autor: Tomek » ndz maja 13, 2012 19:47 pm

Dlatego zastanawiałem się nad podziałem forum tak jak i recenzji na stronie - na dział poświęcony nowościom/nadchodzącym pracom i starociom ogólnie pojętym. Nie ukrywajmy, podziały na forum głównie wynikają z różnic pokoleniowych, które później budują różnice światopoglądowo-kompozytorskie. Wtedy fani nowych kompozytorów/brzmień/nowości mieliby swoją działkę, gdzie oldmeni by nie mieli czego szukać a Ci drudzy mieliby swoje podwórko, gdzie Ci, którzy nie lubią użalań na temat "muzyka kiedyś była lepsza" nie musieliby się z tamtymi męczyć.

Ja osobiście, byłbym zainteresowany tego rodzaju podziałem, można byłoby może spokojniej popisać o starszych rzeczach. Co ty na to Paweł? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#43 Post autor: Paweł Stroiński » ndz maja 13, 2012 19:51 pm

Przedyskutujemy to w Krakowie, sam pomysł może być niezły i tam będzie cała administracja.

Mefisto

#44 Post autor: Mefisto » ndz maja 13, 2012 19:52 pm

a może po prostu coś takiego:

Tematy Pawła

Tematy Turka

i po sprawie

Templar

#45 Post autor: Templar » ndz maja 13, 2012 19:54 pm

I jeszcze dział Forever Alone - Tematy KiedyśGrzesia :P

ODPOWIEDZ