Red Tails - Terence Blanchard

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Red Tails - Terence Blanchard

#31 Post autor: Wawrzyniec » śr sty 18, 2012 19:15 pm

Brzmi to całkiem OK, ale ta nowoczesna muzyka, te gitary elektryczne trochę mi nie pasują do okresu w jakim się film dzieje i już w tym krótkim urywku z ataku na pociąg, jakoś mi to nie bardzo pasowało do obrazu.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#32 Post autor: Mystery » śr sty 18, 2012 19:21 pm

Brzmi to całkiem OK, ale ta nowoczesna muzyka, te gitary elektryczne trochę mi nie pasują do okresu w jakim się film dzieje i już w tym krótkim urywku z ataku na pociąg, jakoś mi to nie bardzo pasowało do obrazu.
Ta muzyka w tej scenia to mały fail. Przesłuchałem parę kawałków w music.me i coś się zaczynam obawiać, że może z tego wyjść niezły potworek :wink:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#33 Post autor: Mystery » pt lut 03, 2012 16:28 pm

Klipy były cool, niestety cała muzyka nie jest dobra, a nuda i sztampa wkrada się tutaj postrzeżenie. Nie ma jakichś konkretnych melodii, przewijający się temat jest miałki, a czystym rzemiosłem wali tu na kilometr. Elektronika pasuje tu jak pięść do nosa. Jakby nagrano score na orkiestrę, ktoś przyszedł i powiedział, że to za tradycyjne i żeby wrzucić tam jakąś elektronikę i może jeszcze gitary, a to wszystko jeszcze wątpliwej jakości, szczególnie kiczowata elektronika, spoko są natomiast chórki i dodają tu sporego kolorytu. Przebojowości niektórym kawałkom odmówić nie mogę (Operation Shingle), a dęciaki dają czasami nie małego kopa (Maurice Killed), ale myślałem, że w tej muzyce będzie chodziło jednak o coś innego, zmarnowany potencjał, a "Batman Begins" w "German Destroyer" to już przesada, choć być może score ten znajdzie swoich adoratorów :wink:
2.5/5

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#34 Post autor: kiedyśgrześ » śr lut 08, 2012 05:13 am

He, obejrzało się ten „film”. Nie mogę nic napisać ani o nim, ani o udziale muzy w obrazie, bo by mi Paweł post z wiadomych powodów usunął :D

PROJEKCJA POWAŻNIE SZKODZI TOBIE I OSOBOM W TWOIM OTOCZENIU

ewentualnie

PROJEKCJA MOŻE SPOWODAOWAĆ POWOLNĄ I BOLESNĄ ŚMIERĆ
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#35 Post autor: Mystery » śr lut 08, 2012 09:32 am

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#36 Post autor: Wawrzyniec » śr lut 08, 2012 17:34 pm

Yep, to chyba zasłużona ocena, gdyż rzeczywiście te nowoczesne rytmy, czy też rytmy nie z lat 40tych pasują tam jak pięść do oka.
kiedyśgrześ pisze:He, obejrzało się ten „film”. Nie mogę nic napisać ani o nim, ani o udziale muzy w obrazie, bo by mi Paweł post z wiadomych powodów usunął :D
Aha czyli mamy nadmierny czarnos.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#37 Post autor: kiedyśgrześ » czw lut 09, 2012 05:26 am

Wawrzyniec pisze:Aha czyli mamy nadmierny czarnos.
Przede wszystkim to jest film dla 5-letnich dziewczynek w kolorze black, pokolenie Batman Begins i pochodne :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#38 Post autor: Ghostek » wt maja 08, 2012 20:07 pm

Obejrzało się.
Matko Boska Kodeńska... ale nudny ten film. Dawno nie miałem takiego poczucia marnowania czasu oglądając obraz o wyczynach pilotów. Już kilka pierwszych minut daje wrażenie jakby nikt tego w ogóle nie reżyserował. Chaos, chaos i jeszcze raz chaos. Efekty specjalne robią wrażenie - to fakt, ale fabuły to tu w ogóle nie ma, a aktorstwo suche jak piaski Mojave.
Muzyka?
Klipy dawały nadzieję, ale jak wcześniej już tu wspomniano, całość to jest jednak bieda. Brzmienie bardzo niskobudżetowe i podejście stricte telewizyjne. Aż dziw, że to przeszło, choć w warunkach tak kiepskiego filmu jakoś dało się zdzierżyć ten hałas.
2/5
Obrazek

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#39 Post autor: muaddib_dw » wt maja 08, 2012 21:09 pm

Zgadza się słaby ten film, miałem wręcz wrażenie że Lucas sporo w nim maczał palce bowiem czuć było tą jego starczą dziecinadę rodem z Mrocznego Widma. Terence popisem również nie zgrzeszył, patos, patos i jeszcze raz patos z domieszką RCP a już ten ostatni kawałek - kuźwa a Williamsowi zarzucano, że zieje patosem w Patriocie, toż to majstersztyk w porównaniu z tym czymś, co w samlplach jak to stwierdził przedmówca jakoś jeszcze brzmiało :!: Widać, że i czarni już nie potrafią skakać 8)

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#40 Post autor: DanielosVK » wt maja 08, 2012 21:55 pm

muaddib pisze:Widać, że i czarni już nie potrafią skakać 8)
MUOHOHOHOHO, ale się uśmiałem.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#41 Post autor: muaddib_dw » wt maja 08, 2012 21:57 pm

A to miło, że rozbawiłem kolegę :wink:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#42 Post autor: Wawrzyniec » śr maja 09, 2012 14:36 pm

muaddib_dw pisze:miałem wręcz wrażenie że Lucas sporo w nim maczał palce
Z tego co wiem, to głównie poprawiał i zajmował się sekwencjami z samolotami i takie tam. Nie może zapominać, że to nie on jest reżyserem filmu. Chociaż jako producent dużo ze swojej kieszeni w niego zainwestował i stracił, gdyż taki jest fakt.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#43 Post autor: kiedyśgrześ » śr maja 09, 2012 15:12 pm

Wawrzyniec pisze:Chociaż jako producent dużo ze swojej kieszeni w niego zainwestował i stracił, gdyż taki jest fakt.
Producent musiałby chyba do reszty zwariować, żeby ze swojej kieszeni wydać choćby dolara na produkcję filmu, George na wariata nie wygląda :) Powrót na ziemię Wawrzyniec :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#44 Post autor: Wawrzyniec » śr maja 09, 2012 15:14 pm

Wydał, wydał. Sam mówił, tylko nie chce mi się teraz linków szukać.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#45 Post autor: kiedyśgrześ » śr maja 09, 2012 15:19 pm

Wawrzyniec pisze:Wydał, wydał. Sam mówił, tylko nie chce mi się teraz linków szukać.
Bullshit :!: a gadać przed kamerą to on sobie może co chce :)
Obrazek

ODPOWIEDZ