Red Tails - Terence Blanchard
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Red Tails - Terence Blanchard
Brzmi to całkiem OK, ale ta nowoczesna muzyka, te gitary elektryczne trochę mi nie pasują do okresu w jakim się film dzieje i już w tym krótkim urywku z ataku na pociąg, jakoś mi to nie bardzo pasowało do obrazu.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Ta muzyka w tej scenia to mały fail. Przesłuchałem parę kawałków w music.me i coś się zaczynam obawiać, że może z tego wyjść niezły potworekBrzmi to całkiem OK, ale ta nowoczesna muzyka, te gitary elektryczne trochę mi nie pasują do okresu w jakim się film dzieje i już w tym krótkim urywku z ataku na pociąg, jakoś mi to nie bardzo pasowało do obrazu.

Klipy były cool, niestety cała muzyka nie jest dobra, a nuda i sztampa wkrada się tutaj postrzeżenie. Nie ma jakichś konkretnych melodii, przewijający się temat jest miałki, a czystym rzemiosłem wali tu na kilometr. Elektronika pasuje tu jak pięść do nosa. Jakby nagrano score na orkiestrę, ktoś przyszedł i powiedział, że to za tradycyjne i żeby wrzucić tam jakąś elektronikę i może jeszcze gitary, a to wszystko jeszcze wątpliwej jakości, szczególnie kiczowata elektronika, spoko są natomiast chórki i dodają tu sporego kolorytu. Przebojowości niektórym kawałkom odmówić nie mogę (Operation Shingle), a dęciaki dają czasami nie małego kopa (Maurice Killed), ale myślałem, że w tej muzyce będzie chodziło jednak o coś innego, zmarnowany potencjał, a "Batman Begins" w "German Destroyer" to już przesada, choć być może score ten znajdzie swoich adoratorów
2.5/5

2.5/5
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
He, obejrzało się ten „film”. Nie mogę nic napisać ani o nim, ani o udziale muzy w obrazie, bo by mi Paweł post z wiadomych powodów usunął
PROJEKCJA POWAŻNIE SZKODZI TOBIE I OSOBOM W TWOIM OTOCZENIU
ewentualnie
PROJEKCJA MOŻE SPOWODAOWAĆ POWOLNĄ I BOLESNĄ ŚMIERĆ

PROJEKCJA POWAŻNIE SZKODZI TOBIE I OSOBOM W TWOIM OTOCZENIU
ewentualnie
PROJEKCJA MOŻE SPOWODAOWAĆ POWOLNĄ I BOLESNĄ ŚMIERĆ
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Yep, to chyba zasłużona ocena, gdyż rzeczywiście te nowoczesne rytmy, czy też rytmy nie z lat 40tych pasują tam jak pięść do oka.
Aha czyli mamy nadmierny czarnos.kiedyśgrześ pisze:He, obejrzało się ten „film”. Nie mogę nic napisać ani o nim, ani o udziale muzy w obrazie, bo by mi Paweł post z wiadomych powodów usunął
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Przede wszystkim to jest film dla 5-letnich dziewczynek w kolorze black, pokolenie Batman Begins i pochodneWawrzyniec pisze:Aha czyli mamy nadmierny czarnos.

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Obejrzało się.
Matko Boska Kodeńska... ale nudny ten film. Dawno nie miałem takiego poczucia marnowania czasu oglądając obraz o wyczynach pilotów. Już kilka pierwszych minut daje wrażenie jakby nikt tego w ogóle nie reżyserował. Chaos, chaos i jeszcze raz chaos. Efekty specjalne robią wrażenie - to fakt, ale fabuły to tu w ogóle nie ma, a aktorstwo suche jak piaski Mojave.
Muzyka?
Klipy dawały nadzieję, ale jak wcześniej już tu wspomniano, całość to jest jednak bieda. Brzmienie bardzo niskobudżetowe i podejście stricte telewizyjne. Aż dziw, że to przeszło, choć w warunkach tak kiepskiego filmu jakoś dało się zdzierżyć ten hałas.
2/5
Matko Boska Kodeńska... ale nudny ten film. Dawno nie miałem takiego poczucia marnowania czasu oglądając obraz o wyczynach pilotów. Już kilka pierwszych minut daje wrażenie jakby nikt tego w ogóle nie reżyserował. Chaos, chaos i jeszcze raz chaos. Efekty specjalne robią wrażenie - to fakt, ale fabuły to tu w ogóle nie ma, a aktorstwo suche jak piaski Mojave.
Muzyka?
Klipy dawały nadzieję, ale jak wcześniej już tu wspomniano, całość to jest jednak bieda. Brzmienie bardzo niskobudżetowe i podejście stricte telewizyjne. Aż dziw, że to przeszło, choć w warunkach tak kiepskiego filmu jakoś dało się zdzierżyć ten hałas.
2/5

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Zgadza się słaby ten film, miałem wręcz wrażenie że Lucas sporo w nim maczał palce bowiem czuć było tą jego starczą dziecinadę rodem z Mrocznego Widma. Terence popisem również nie zgrzeszył, patos, patos i jeszcze raz patos z domieszką RCP a już ten ostatni kawałek - kuźwa a Williamsowi zarzucano, że zieje patosem w Patriocie, toż to majstersztyk w porównaniu z tym czymś, co w samlplach jak to stwierdził przedmówca jakoś jeszcze brzmiało
Widać, że i czarni już nie potrafią skakać 

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
MUOHOHOHOHO, ale się uśmiałem.muaddib pisze:Widać, że i czarni już nie potrafią skakać
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
A to miło, że rozbawiłem kolegę 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Z tego co wiem, to głównie poprawiał i zajmował się sekwencjami z samolotami i takie tam. Nie może zapominać, że to nie on jest reżyserem filmu. Chociaż jako producent dużo ze swojej kieszeni w niego zainwestował i stracił, gdyż taki jest fakt.muaddib_dw pisze:miałem wręcz wrażenie że Lucas sporo w nim maczał palce
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Producent musiałby chyba do reszty zwariować, żeby ze swojej kieszeni wydać choćby dolara na produkcję filmu, George na wariata nie wyglądaWawrzyniec pisze:Chociaż jako producent dużo ze swojej kieszeni w niego zainwestował i stracił, gdyż taki jest fakt.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wydał, wydał. Sam mówił, tylko nie chce mi się teraz linków szukać.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
BullshitWawrzyniec pisze:Wydał, wydał. Sam mówił, tylko nie chce mi się teraz linków szukać.