Game Of Thrones & House of the Dragon - Ramin Djawadi (dyskusja o score i serialu)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Game Of Thrones - Ramin Djawadi

#406 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 08, 2012 14:57 pm

Za "Władcą Pierścieni" średnio przepadam, ale fakt najbardziej przypadli mi do gustu Sauron i Saruman. :)
A w "Gwiezdnych wojnach" Sithowie są najlepsi. :twisted:

@Templar, gratuluję i +50 punktów do szacunku. Czy Martin na żywo jest tak samo epicko gruby jak jego książki? :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#407 Post autor: Templar » wt maja 08, 2012 15:01 pm

Wawrzyniec pisze:@Templar, gratuluję i +50 punktów do szacunku. Czy Martin na żywo jest tak samo epicko gruby jak jego książki? :wink:
Jakoś tak epicko gruby to nie jest, na FB mam zdjęcie z nim, to możesz se zobaczyć, ma porządny brzuszek, ale widziałem znacznie grubszych ludzi :mrgreen:

Mefisto

#408 Post autor: Mefisto » wt maja 08, 2012 20:33 pm

słaba ta koszulka - no offence, ale swego czasu patrzyłem na potencjalny zakup i jak zwykle wszystko co mają do zaoferowania w polszy to bida z nędzą, a wystarczy ne jebay wejść i można dostać zawrotu głowy od możliwości.

przykład:
http://www.ebay.pl/itm/GAME-OF-THRONES- ... 4844492945

Niestety do i tak już drogich jak na krajowy portfel cen, dochodzą koszta wysyłki, a to skutecznie zabija chęci.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#409 Post autor: Mystery » wt maja 08, 2012 20:51 pm

Wygląda jak koszulka reprezentacji Czech w jakiegoś badmintona :P :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#410 Post autor: Adam » wt maja 08, 2012 21:38 pm

sezon 1 zmęczony - rzeczywiscie 3 osttanie odcinki najlepsze, wreszcie coś się dzieje. ale urodzenia smoków to nie ogarnąłem :lol:
#FUCKVINYL

Mefisto

#411 Post autor: Mefisto » śr maja 09, 2012 02:14 am

Mystery Man pisze: Wygląda jak koszulka reprezentacji Czech w jakiegoś badmintona :P :wink:
ale i tak lepiej od najzwyklejszych prasowanek na białych t-shirtach :)

Templar

#412 Post autor: Templar » śr maja 09, 2012 13:59 pm

Mefisto pisze:ale i tak lepiej od najzwyklejszych prasowanek na białych t-shirtach :)
No jakaś dupna prasowanka to nie jest, rok już ją mam i nic nie zeszło, a z 25 razy to już była prana, parę koszulek markowych z niby porządnymi nadrukami tyle mi nie wytrzymało :P A poza tym nie biała, a kremowa :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#413 Post autor: Wawrzyniec » śr maja 09, 2012 14:59 pm

Adam pisze: ale urodzenia smoków to nie ogarnąłem :lol:
A co w tym jest trudnego do ogarnięcia. :?

A Te wszystkie koszulki są fajne, ale nie wiem czy ja na FMF nie wybiorę się w mojej koszulce, która bije te wszystkie na łeb na szyję. Tak mniej więcej wygląda:

http://idolo.pl/moda/czarny,t,shirt,res ... 85,28.html

Tyle, że na mojej obrazek jest wyraźniejszy i kolorowy.

8)

Mefisto

#414 Post autor: Mefisto » śr maja 09, 2012 15:27 pm

Templar pisze: No jakaś dupna prasowanka to nie jest, rok już ją mam i nic nie zeszło, a z 25 razy to już była prana, parę koszulek markowych z niby porządnymi nadrukami tyle mi nie wytrzymało :P

No ja nie mówię o tej konkretnie twojej - zapewne wprost od HBO - ale o tym co w kraju można kupić :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#415 Post autor: Adam » śr maja 09, 2012 15:35 pm

btw, dlaczego na blureju nie ma tytułów odcinków w ogóle w serialu?
#FUCKVINYL

Mefisto

#416 Post autor: Mefisto » śr maja 09, 2012 15:36 pm

a w tv są? też chyba nie

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#417 Post autor: Adam » śr maja 09, 2012 15:39 pm

nie wiem bo nie oglądałem tv.. troszkę dziwne żebym po tytuły odcinków musiał sięgać do wikipedii, no ale cóz, nigdy nie zrozumiem tego jankeskiego poczucia humoru :)
#FUCKVINYL

Mefisto

#418 Post autor: Mefisto » śr maja 09, 2012 22:55 pm

akurat sporo seriali nie ma podanych tytułów - choćby takie X-files, czy z ostatnich Castle

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#419 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 10, 2012 01:01 am

Z lekkim opóźnieniem, ale odcinek zaliczony. Lepszy, ale dupy nie urywa. W ogóle wraz z tym sezonem coraz bardziej krystalizują się wątki, które mnie nic nie obchodzą. Za tym murem jest biało i tyle co mogę napisać. Dana czy jak jej tam, która była ciekawa w pierwszej części i zasłużyła na bycie markowym awatarem, w tej serii mnie irytuje i po za ciągłym obwieszczaniem z rządnym tonem jak to będzie jak jej smoki urosną nic nie robi.
Całe szczęście są jeszcze Lannisterowie, a i Theon czy jak mu tam stał się fajną postacią. Normalnie Starkowie dali się ograć jak na drugiej mapie Settlersów. Ile to ja razy podbijałem wrogów, czekając aż ten wyruszy walczyć.

A muzycznie to rzeczywiście było jej sporo, ale Djawadi poszedł głównie w walenie w perkusję, ale przynajmniej nie było ciszy. A i fajnie zaaranżowane "Finale" w napisach końcowych.

Templar

#420 Post autor: Templar » czw maja 10, 2012 01:09 am

Wawrzyniec pisze:Normalnie Starkowie dali się ograć jak na drugiej mapie Settlersów. Ile to ja razy podbijałem wrogów, czekając aż ten wyruszy walczyć.

Lannisterowie mają większy problem, nie dość, że przegrywają wszystkie bitwy to jeszcze nawet w stolicy już ich nie lubią :P

ODPOWIEDZ