Game Of Thrones & House of the Dragon - Ramin Djawadi (dyskusja o score i serialu)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Mefisto

Re: Game Of Thrones - Ramin Djawadi

#391 Post autor: Mefisto » pn maja 07, 2012 14:16 pm

Za dużo Tajlera Adam - napierdalanko w głośnikach znika, to już Ci się mózg przegrzewa chyba :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#392 Post autor: Adam » pn maja 07, 2012 14:39 pm

przypominam że na razie widziałem tylko 5 pierwszych odcinków z 1 sezonu. Stark wyraźną postacią? Bean gra tam jakby tydzień nie spał, zupełnie bez ikry i sennie. a realizacja serialu to już centralnie teatr tv. porównajcie jak w Borgiach to wszystko było zrobione - przepych, scenografie. od razu czuć było tą średniowieczność.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#393 Post autor: Wawrzyniec » pn maja 07, 2012 17:22 pm

Ale "Game of Thrones" nie dzieje się w średniowieczu. Po za tym ostatnie odcinki są najlepsze i na początku też trochę przysypiałem. Ale końcówkę chłonąłem jak się patrzy.
Templar pisze:ja np. kibicuję Starkom, bo w końcu winter is coming :P
Nie lubię Starków, no może po za Jonem Snowem. Ja tam kibicuję Lannisterom. Przy czym Joffreya nie lubię. Chłopak myśli, że jest super i wszystko mu wolno, tylko dlatego, że dostał te super gogle od Batmana.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

#394 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » pn maja 07, 2012 18:04 pm

Ja po 5 odcinku zabrałem się za książkę i dopiero po przeczytaniu wróciłem do serialu. Moje zdanie jest takie, że bez znajomości książki wiele się traci i sporo rzeczy może wydawać się zagmatwane, albo przedstawione 'po łebkach'. Nie zmienia to faktu, że serial jest zrobiony naprawdę dobrze i trzyma 'poziom' . Co do postaci i rodów, to naprawdę jest w czym wybierać i każdy znajdzie swoich ulubieńców. Moim numerem jeden jest Arya Stark. Za Lannisterami nie przepadam, ale Tyrion ze swoim cynizmem, dowcipem i 'zdrowym' podejściem do życia jest świetny, to numer dwa.

Templar

#395 Post autor: Templar » wt maja 08, 2012 00:29 am

Obejrzałem 6. odcinek, z cyckami nadal kiepsko tylko dwa były (1 para) :evil:

No ale za to dużo się działo, w moim osobistym rankingu Theon zaczął walczyć z Joffrey'em o miano największego skurwiela, chcę jak najszybciej zobaczyć ich odcięte głowy :P Tyrion dalej wymiata, ten plaskacz mi się bardzo podobał. Także akcja zaczyna się rozkręcać, czekam na kolejne odcinki, winter is coming!

Co do muzyki, to IMO najlepszy odcinek, oczywiście bez rewelacji, ale muzykę było słychać i nawet nie kiksowała, najlepszy był fragment jak Jon gonił Ygritte.
Wawrzyniec pisze:Nie lubię Starków, no może po za Jonem Snowem. Ja tam kibicuję Lannisterom. Przy czym Joffreya nie lubię. Chłopak myśli, że jest super i wszystko mu wolno, tylko dlatego, że dostał te super gogle od Batmana.
Z Lannisterów to tylko Tyrion, a reszta na stryczek, dla mnie tylko liczy się ród Starków. Z książek tylko pierwszą część przeczytałem, wolę serial oglądać, a pozostałe tomy później przeczytam, ale liczę na to, że to Starkowie będą górą 8)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#396 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 08, 2012 13:30 pm

Templar pisze:Co do muzyki, to IMO najlepszy odcinek, oczywiście bez rewelacji, ale muzykę było słychać i nawet nie kiksowała, najlepszy był fragment jak Jon gonił Ygritte.
Hm, a więc jakiś postęp. Może do 6 serii się wyrobi. :P
Templar pisze:Z Lannisterów to tylko Tyrion, a reszta na stryczek, dla mnie tylko liczy się ród Starków. Z książek tylko pierwszą część przeczytałem, wolę serial oglądać, a pozostałe tomy później przeczytam, ale liczę na to, że to Starkowie będą górą 8)
Ja też książek nie czytam. Nie wiem kto będzie górą, ale boje się, że sam Martin nie wie jak to zakończyć. I to tak się może ciągnąć i ciągnąć w nieskończoność. A co do Starków, to są dla mnie za prawi, zbyt porządni, tacy honorowi, bla bla bla. Lannisterowie są zdecydowanie barwniejsi i różnorodni. A po za tym chyba nie powiesz mi, że taki Tywin nie budzi Twojego respektu. Fakt może niektórzy mają respekt, przed nakoksowanymi facetami w podeszłym wieku. Mnie tam taki władczy facet bardziej imponuje. :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#397 Post autor: Mystery » wt maja 08, 2012 13:38 pm

A po za tym chyba nie powiesz mi, że taki Tywin nie budzi Twojego respektu... Mnie tam taki władczy facet bardziej imponuje. :)
http://www.youtube.com/watch?v=TbwroS0YP54
:P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#398 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 08, 2012 13:51 pm

Mystery : Wawrzyniec 1:0 :P :wink:

Templar

#399 Post autor: Templar » wt maja 08, 2012 14:13 pm

Wawrzyniec pisze:A po za tym chyba nie powiesz mi, że taki Tywin nie budzi Twojego respektu.
No Tywin to też jeszcze ujdzie, ale Cersei, Jaime, no i Joffrey (no oficjalnie to jest Baratheon, ale zaliczam go jednak do Lannisterów :P), czekam tylko, aż jakiś kat się nimi zajmie :P A Starkowie są najlepsi, poczekaj no, niech no tylko zima przyjdzie to pozamiatają 8) Ja nawet mam koszulkę rodową:

http://i.imgur.com/HU0vJ.jpg

fajnie się w niej chodzi w środku wiosny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#400 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 08, 2012 14:20 pm

Świetna koszulka. :shock: :!: Gdzie ją zakupiłeś i czemu tam drogo?

A co do Lannisterów to mój kolega zaspoilerował mi wiele ciekawości odnośnie Jaimego i już inaczej na niego patrzę. A Joffrey to chyba nikt nie lubi, nawet ja. Zresztą jak wspomniałem, to przykład rozpieszczonego dzieciaka. Za parę lat dziecko Jay-Z i Beyonce będzie takie same jak Joffrey. :)

Templar

#401 Post autor: Templar » wt maja 08, 2012 14:27 pm

Wawrzyniec pisze:Świetna koszulka. :shock: :!: Gdzie ją zakupiłeś i czemu tam drogo?
Wygrałem na profilu "Gra o tron HBO" na FB:

https://www.facebook.com/graotron?ref=ts

konkurs organizowany przez HBO Polska, koszulkę wygrałem rok temu, ale w tym roku jest nowa edycja i też są koszulki do wygrania, są też innych rodów, nawet Nocnej Straży.

Konkurs masz dokładnie tutaj:

http://zaczynasiewojna.hbo.pl/intro

Na pytania trzeba jak najszybciej odpowiedzieć, liczy się czas od kliknięcia, każdy etap trwa od poniedziałku od 23:00 do kolejnego poniedziałku do 11:00 :P

Pochwalę się też, że mam pierwszy tom z autografem Martina z dedykacją 8) Ale to już sam zdobyłem jak był w Warszawie :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#402 Post autor: Wojteł » wt maja 08, 2012 14:43 pm

Ja czytam właśnie pierwszy tom, ale nie mam motywacji. Mój znajomy był na tyle uprzejmy, żeby bezczelnie zaspojlerować los kilku waznych postaci i średnio mi się chce czytać, wiedząc, że i tak zginą :P

Swoją drogą ciekawym wydaje mi się byc fakt, że Wawrzyniec, ostoja kultury, powściągliwości i dobrego wychowania na forum, szarmancki gentleman, ostatnio bastion spokoju i cywilizacji w obecnych barbarzyńskich czasach, odczuwa taką fascynację chłopcami dużo mniej grzecznymi od siebie - Lannisterami, Ciemną stroną Mocy itd :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#403 Post autor: Mystery » wt maja 08, 2012 14:52 pm

Wojtek pisze:Swoją drogą ciekawym wydaje mi się byc fakt, że Wawrzyniec, ostoja kultury, powściągliwości i dobrego wychowania na forum, szarmancki gentleman, ostatnio bastion spokoju i cywilizacji w obecnych barbarzyńskich czasach, odczuwa taką fascynację chłopcami dużo mniej grzecznymi od siebie - Lannisterami, Ciemną stroną Mocy itd :P
Straszne, we Władcy pewnie trzymał za Sauronem i orkami :P :wink:

Templar

#404 Post autor: Templar » wt maja 08, 2012 14:54 pm

Mystery Man pisze:Straszne, we Władcy pewnie trzymał za Sauronem i orkami :P :wink:
Skandal! A w Star Warsach pewnie kibicował Imperium! Bad Boy! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#405 Post autor: Wojteł » wt maja 08, 2012 14:55 pm

Nie mówię, że straszne, ale skąd ta fascynacja? Czyżby Wawrzek zawsze chciał być bad guyem, ale mu nie wyszło i zostal gentlemanem? :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

ODPOWIEDZ