Game Of Thrones & House of the Dragon - Ramin Djawadi (dyskusja o score i serialu)
Re: Game Of Thrones - Ramin Djawadi
Za dużo Tajlera Adam - napierdalanko w głośnikach znika, to już Ci się mózg przegrzewa chyba 

przypominam że na razie widziałem tylko 5 pierwszych odcinków z 1 sezonu. Stark wyraźną postacią? Bean gra tam jakby tydzień nie spał, zupełnie bez ikry i sennie. a realizacja serialu to już centralnie teatr tv. porównajcie jak w Borgiach to wszystko było zrobione - przepych, scenografie. od razu czuć było tą średniowieczność.
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale "Game of Thrones" nie dzieje się w średniowieczu. Po za tym ostatnie odcinki są najlepsze i na początku też trochę przysypiałem. Ale końcówkę chłonąłem jak się patrzy.
Nie lubię Starków, no może po za Jonem Snowem. Ja tam kibicuję Lannisterom. Przy czym Joffreya nie lubię. Chłopak myśli, że jest super i wszystko mu wolno, tylko dlatego, że dostał te super gogle od Batmana.Templar pisze:ja np. kibicuję Starkom, bo w końcu winter is coming
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- nadszyszkownik Kilkujadek
- Nominowany do Emmy
Ja po 5 odcinku zabrałem się za książkę i dopiero po przeczytaniu wróciłem do serialu. Moje zdanie jest takie, że bez znajomości książki wiele się traci i sporo rzeczy może wydawać się zagmatwane, albo przedstawione 'po łebkach'. Nie zmienia to faktu, że serial jest zrobiony naprawdę dobrze i trzyma 'poziom' . Co do postaci i rodów, to naprawdę jest w czym wybierać i każdy znajdzie swoich ulubieńców. Moim numerem jeden jest Arya Stark. Za Lannisterami nie przepadam, ale Tyrion ze swoim cynizmem, dowcipem i 'zdrowym' podejściem do życia jest świetny, to numer dwa.
Obejrzałem 6. odcinek, z cyckami nadal kiepsko tylko dwa były (1 para)
No ale za to dużo się działo, w moim osobistym rankingu Theon zaczął walczyć z Joffrey'em o miano największego skurwiela, chcę jak najszybciej zobaczyć ich odcięte głowy
Tyrion dalej wymiata, ten plaskacz mi się bardzo podobał. Także akcja zaczyna się rozkręcać, czekam na kolejne odcinki, winter is coming!
Co do muzyki, to IMO najlepszy odcinek, oczywiście bez rewelacji, ale muzykę było słychać i nawet nie kiksowała, najlepszy był fragment jak Jon gonił Ygritte.

No ale za to dużo się działo, w moim osobistym rankingu Theon zaczął walczyć z Joffrey'em o miano największego skurwiela, chcę jak najszybciej zobaczyć ich odcięte głowy

Co do muzyki, to IMO najlepszy odcinek, oczywiście bez rewelacji, ale muzykę było słychać i nawet nie kiksowała, najlepszy był fragment jak Jon gonił Ygritte.
Z Lannisterów to tylko Tyrion, a reszta na stryczek, dla mnie tylko liczy się ród Starków. Z książek tylko pierwszą część przeczytałem, wolę serial oglądać, a pozostałe tomy później przeczytam, ale liczę na to, że to Starkowie będą górąWawrzyniec pisze:Nie lubię Starków, no może po za Jonem Snowem. Ja tam kibicuję Lannisterom. Przy czym Joffreya nie lubię. Chłopak myśli, że jest super i wszystko mu wolno, tylko dlatego, że dostał te super gogle od Batmana.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Hm, a więc jakiś postęp. Może do 6 serii się wyrobi.Templar pisze:Co do muzyki, to IMO najlepszy odcinek, oczywiście bez rewelacji, ale muzykę było słychać i nawet nie kiksowała, najlepszy był fragment jak Jon gonił Ygritte.

Ja też książek nie czytam. Nie wiem kto będzie górą, ale boje się, że sam Martin nie wie jak to zakończyć. I to tak się może ciągnąć i ciągnąć w nieskończoność. A co do Starków, to są dla mnie za prawi, zbyt porządni, tacy honorowi, bla bla bla. Lannisterowie są zdecydowanie barwniejsi i różnorodni. A po za tym chyba nie powiesz mi, że taki Tywin nie budzi Twojego respektu. Fakt może niektórzy mają respekt, przed nakoksowanymi facetami w podeszłym wieku. Mnie tam taki władczy facet bardziej imponuje.Templar pisze:Z Lannisterów to tylko Tyrion, a reszta na stryczek, dla mnie tylko liczy się ród Starków. Z książek tylko pierwszą część przeczytałem, wolę serial oglądać, a pozostałe tomy później przeczytam, ale liczę na to, że to Starkowie będą górą

http://www.youtube.com/watch?v=TbwroS0YP54A po za tym chyba nie powiesz mi, że taki Tywin nie budzi Twojego respektu... Mnie tam taki władczy facet bardziej imponuje.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
No Tywin to też jeszcze ujdzie, ale Cersei, Jaime, no i Joffrey (no oficjalnie to jest Baratheon, ale zaliczam go jednak do LannisterówWawrzyniec pisze:A po za tym chyba nie powiesz mi, że taki Tywin nie budzi Twojego respektu.

http://i.imgur.com/HU0vJ.jpg
fajnie się w niej chodzi w środku wiosny

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Świetna koszulka.
Gdzie ją zakupiłeś i czemu tam drogo?
A co do Lannisterów to mój kolega zaspoilerował mi wiele ciekawości odnośnie Jaimego i już inaczej na niego patrzę. A Joffrey to chyba nikt nie lubi, nawet ja. Zresztą jak wspomniałem, to przykład rozpieszczonego dzieciaka. Za parę lat dziecko Jay-Z i Beyonce będzie takie same jak Joffrey.

A co do Lannisterów to mój kolega zaspoilerował mi wiele ciekawości odnośnie Jaimego i już inaczej na niego patrzę. A Joffrey to chyba nikt nie lubi, nawet ja. Zresztą jak wspomniałem, to przykład rozpieszczonego dzieciaka. Za parę lat dziecko Jay-Z i Beyonce będzie takie same jak Joffrey.

Wygrałem na profilu "Gra o tron HBO" na FB:Wawrzyniec pisze:Świetna koszulka.![]()
Gdzie ją zakupiłeś i czemu tam drogo?
https://www.facebook.com/graotron?ref=ts
konkurs organizowany przez HBO Polska, koszulkę wygrałem rok temu, ale w tym roku jest nowa edycja i też są koszulki do wygrania, są też innych rodów, nawet Nocnej Straży.
Konkurs masz dokładnie tutaj:
http://zaczynasiewojna.hbo.pl/intro
Na pytania trzeba jak najszybciej odpowiedzieć, liczy się czas od kliknięcia, każdy etap trwa od poniedziałku od 23:00 do kolejnego poniedziałku do 11:00

Pochwalę się też, że mam pierwszy tom z autografem Martina z dedykacją

- Wojteł
- John Williams
Ja czytam właśnie pierwszy tom, ale nie mam motywacji. Mój znajomy był na tyle uprzejmy, żeby bezczelnie zaspojlerować los kilku waznych postaci i średnio mi się chce czytać, wiedząc, że i tak zginą 
Swoją drogą ciekawym wydaje mi się byc fakt, że Wawrzyniec, ostoja kultury, powściągliwości i dobrego wychowania na forum, szarmancki gentleman, ostatnio bastion spokoju i cywilizacji w obecnych barbarzyńskich czasach, odczuwa taką fascynację chłopcami dużo mniej grzecznymi od siebie - Lannisterami, Ciemną stroną Mocy itd

Swoją drogą ciekawym wydaje mi się byc fakt, że Wawrzyniec, ostoja kultury, powściągliwości i dobrego wychowania na forum, szarmancki gentleman, ostatnio bastion spokoju i cywilizacji w obecnych barbarzyńskich czasach, odczuwa taką fascynację chłopcami dużo mniej grzecznymi od siebie - Lannisterami, Ciemną stroną Mocy itd

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
Straszne, we Władcy pewnie trzymał za Sauronem i orkamiWojtek pisze:Swoją drogą ciekawym wydaje mi się byc fakt, że Wawrzyniec, ostoja kultury, powściągliwości i dobrego wychowania na forum, szarmancki gentleman, ostatnio bastion spokoju i cywilizacji w obecnych barbarzyńskich czasach, odczuwa taką fascynację chłopcami dużo mniej grzecznymi od siebie - Lannisterami, Ciemną stroną Mocy itd

Skandal! A w Star Warsach pewnie kibicował Imperium! Bad Boy!Mystery Man pisze:Straszne, we Władcy pewnie trzymał za Sauronem i orkami![]()

- Wojteł
- John Williams
Nie mówię, że straszne, ale skąd ta fascynacja? Czyżby Wawrzek zawsze chciał być bad guyem, ale mu nie wyszło i zostal gentlemanem? 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara