THE AMAZING SPIDERMAN (2012) - JAMES HORNER

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Mefisto

Re: THE AMAZING SPIDERMAN (2012) JAMES HORNER?

#196 Post autor: Mefisto » pn maja 07, 2012 14:19 pm

Może dlatego, że i w komiksach był pipą, gdzie też go lali zanim stał się pająkiem? :D
Macie problemy naprawdę. Z miejsca widać, że Garfield jest lepszym Parkerem - teraz pozostaje czekać na finalny efekt.

Templar

#197 Post autor: Templar » pn maja 07, 2012 14:25 pm

Mefisto pisze:Może dlatego, że i w komiksach był pipą, gdzie też go lali zanim stał się pająkiem? :D
Macie problemy naprawdę. Z miejsca widać, że Garfield jest lepszym Parkerem - teraz pozostaje czekać na finalny efekt.
No ale właśnie dlatego Maguire lepiej pasował, bo wyglądał jak pipa, a tutaj to wygląda strasznie śmiesznie jak go leją.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#198 Post autor: Wojteł » pn maja 07, 2012 14:28 pm

A ja już pisałem, że nie kupuję nowego Spideya jako szkolengo wyrzutka. Modne ciuszki, hipsterskie pingle i ułożone jak na sesję zdjęciową włoski - tacy kolesie zawsze byli uważani za wymuskanych pedałków, ale laski i tak za nimi latały. Więc ja nie kupuje takiego pięknisia jako szkolnego wyrzutka, ani tym bardziej geeka. Natomiast mam nadzieję, że będzie miał lepsze teksty, bo te docinki ze zwiastuna były spoko 8)
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#199 Post autor: Mystery » pn maja 07, 2012 16:58 pm

Mi nowy spajdi, szczególnie po ostatnim zwiastunie pasi i jakoś nie miałbym ochoty oglądać kolejny raz Tobiego od Raimiego, nie po trójce. Film zapowiada się przednio, efekty i sam człowiek pająk prezentują się dobrze, nawet do lizarda się coraz bardziej przekonuje, choć brak głowy jaszczura nadal mi nieco wadzi. Boję się tylko, żeby nie poszło to wszystko za bardzo w ckliwą romantyczno-dramatyczną stronę, rodzice Parkera, Gwen, przeszłość itp. W stosunku do poprzedniego spider-mana na pewno będzie mniej komiksowo i bardziej realistycznie, mroczniej nie będzie, bo spider-man nie jest przecież mroczny, choć większość akcji będzie miała miejsce nocą i raczej tylko na taki mrok będziemy tu liczyć, choć nie powiem, sam lizard wygląda tu groźnie, żeby nie powiedzieć przerażająco :wink:
Ja tam jestem szczególnie ciekaw scen hasającego pająka kręconymi tradycyjnymi metodami z linami i kaskaderami, bo takich sporo tu nakręcono.
Nowy zwiastun Amazing Spider-man puszczono przed Avengers, więc to pewnie pomoże w jeszcze lepszym starcie w kinach.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#200 Post autor: lis23 » pn maja 07, 2012 20:51 pm

Mystery Man pisze:Mi nowy spajdi, szczególnie po ostatnim zwiastunie pasi i jakoś nie miałbym ochoty oglądać kolejny raz Tobiego od Raimiego, nie po trójce. Film zapowiada się przednio, efekty i sam człowiek pająk prezentują się dobrze, nawet do lizarda się coraz bardziej przekonuje, choć brak głowy jaszczura nadal mi nieco wadzi.
Ja bym tam czwórkę chętnie zobaczył, z Malkovichem w roli Sępa ;)
a co do Lizarda to ponoć jego metamorfoza ma trwać przez cały film i później ma się pojawić jaszczurzy pysk, zobaczymy ile w tym prawdy.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#201 Post autor: Mystery » pn maja 07, 2012 22:53 pm

a co do Lizarda to ponoć jego metamorfoza ma trwać przez cały film i później ma się pojawić jaszczurzy pysk, zobaczymy ile w tym prawdy.
Też o tym czytałem, ale nie wydaje się być to prawdą. W sprzedaży są figurki z humanoidalną łepetyną i taki też będzie zapewne Lizard - bardziej monstrualny, realistyczny, mający swoją genezą od człowieka, a w przerośnięta jaszczurkę Connors zmieniłby się zapewne u Raimiego :wink:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#202 Post autor: Wojteł » pn maja 07, 2012 22:56 pm

Rzeczywiście, tak jest dużo bardziej realistycznie :wink:

Templar

#203 Post autor: Templar » pn maja 07, 2012 23:00 pm

Wojtek pisze:Rzeczywiście, tak jest dużo bardziej realistycznie :wink:
No ten nowy Spider-Man to taki super realistyczny ma być, np. teraz sieć nie będzie z ciała mu wychodzić, tylko realistycznie będzie używał maszynki na naboje z siecią, ale to, że te małe naboje są bardziej pojemne od damskiej torebki to już nikogo nie zastanawia :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#204 Post autor: Mystery » pn maja 07, 2012 23:06 pm

Po wstrzyknięciu sobie działki nie zamieni się w jaszczurkę, a w potwora, więc jak dla mnie, mniej komiksowo, bardziej realistycznie :wink:
No ten nowy Spider-Man to taki super realistyczny ma być, np. teraz sieć nie będzie z ciała mu wychodzić, tylko realistycznie będzie używał maszynki na naboje z siecią, ale to, że te małe naboje są bardziej pojemne od damskiej torebki to już nikogo nie zastanawia :mrgreen:
Zawsze mnie to zastanawiało w kreskówce, jak taka mała piździurka generowała takie ilości sieci. Mam nadzieję, że w filmie jakoś sensownie to wytłumaczą :wink:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#205 Post autor: Wojteł » pn maja 07, 2012 23:11 pm

Mystery Man pisze:
Po wstrzyknięciu sobie działki nie zamieni się w jaszczurkę, a w potwora, więc jak dla mnie, mniej komiksowo, bardziej realistycznie :wink:

Racja, dzisiaj rano jak szedłem po bułki, to minąłem dwóch gości z zielonymi ogonami, ale żadnego z jaszczurzą głową :wink:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#206 Post autor: Mystery » pn maja 07, 2012 23:18 pm

Wojtek pisze:Racja, dzisiaj rano jak szedłem po bułki, to minąłem dwóch gości z zielonymi ogonami, ale żadnego z jaszczurzą głową :wink:
:) Ale Lizard i jego geneza i tak są bardziej realistyczne od człowieka z piasku czy symbiota z kosmosu :wink:
Fajnie by było jakby Parker się tak w filmie zmutował, może w następnym rebootcie? :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#207 Post autor: Wojteł » pn maja 07, 2012 23:19 pm

Przystojniak 8)

Templar

#208 Post autor: Templar » pn maja 07, 2012 23:34 pm

Mystery Man pisze:Ale Lizard i jego geneza i tak są bardziej realistyczne od człowieka z piasku czy symbiota z kosmosu :wink:
Tylko tam nikt nie mówił, że będzie realistycznie :P

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#209 Post autor: lis23 » wt maja 08, 2012 00:35 am

Templar pisze:
Ale Wiesz, że w komiksie też tak było?, to Parker wymyślił tę substancję / pajęczynę, zdolny z niego fizyk i chemik, w jednej z komiksowych serii jest nawet nauczycielem na uniwerku.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Templar

#210 Post autor: Templar » wt maja 08, 2012 00:38 am

lis23 pisze:Ale Wiesz, że w komiksie też tak było?, to Parker wymyślił tę substancję / pajęczynę, zdolny z niego fizyk i chemik, w jednej z komiksowych serii jest nawet nauczycielem na uniwerku.
Wiem, ale to, że było w komiksie to nie znaczy, że jest realistyczne, już właśnie bardziej przemawia do mnie to, że z ciała mu wychodzi sieć, a nie z małego pojemnika, w którym by się co najwyżej zmieściła nić na 3 piętro :mrgreen:

ODPOWIEDZ