JOHN CARTER - Michael Giacchino

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

Re: JOHN CARTER - Michael Giacchino

#826 Post autor: lis23 » czw kwie 19, 2012 16:51 pm

Templar pisze:Wszystkie części Króla Lwa na BR widziałem w zeszłym roku w MM po 59zł za 1 film, i to z jakiś tydzień, może 2 po premierze :P
W to akurat wątpię - teraz, owszem, ale nie tuż po premierze
ja też w marcu zakupiłem " Bambiego " za 39 zł i " Dumbo " za 49 zł, a w Empiku można zakupić 2 filmy za 100 zł, także nowości, więc okazji jest sporo.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Templar

#827 Post autor: Templar » czw kwie 19, 2012 16:53 pm

Połowę filmów mieli za 59zł, niektóre po 39zł, reszta 89zł. Teraz w Saturnie cała masa filmów na BR jest za 39zł.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#828 Post autor: kiedyśgrześ » czw kwie 19, 2012 16:59 pm

Swoją drogą kupiłem ostatnio Omen I, bo ma izolowaną ścieżkę z LD, uwaga jakość żenada! Myślałem, że mi się TV zepsuło, czy coś :)
Obrazek

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#829 Post autor: lis23 » czw kwie 19, 2012 17:09 pm

Więc Waszym zdaniem te Disneyowskie wydania będą bardzo złe pod kątem jakości obrazu?
kupować czy czekać na ponowne wydania?.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#830 Post autor: kiedyśgrześ » czw kwie 19, 2012 17:29 pm

Kup dopiero jak ci będzie obraz pasował :) Z tym, że nie patrz na 25 giga, to standard na 2 godzinny film, to niewiele znaczy, ważna jest praca jaką wykona wytwórnia przy transferze, doświadczenie uczy, że pierwsze wydania wielokrotnie bywały złe :)
Adam pisze:to jest nagranie zwykłego dvd9 na mniejszą płytę br i tyle, 5 min roboty - ten sam przekręt zrobili z edycją kinowych lotrów.
a na takie opinie nie zwracaj uwagi, bo to brednie :)
Ostatnio zmieniony czw kwie 19, 2012 17:31 pm przez kiedyśgrześ, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Templar

#831 Post autor: Templar » czw kwie 19, 2012 17:30 pm

lis23 pisze:Więc Waszym zdaniem te Disneyowskie wydania będą bardzo złe pod kątem jakości obrazu?
kupować czy czekać na ponowne wydania?.
Nie liczyłbym na coś lepszego w najbliższym czasie, po sukcesie Króla Lwa 3D planowano zrobić konwersję i przy okazji remastering wszystkich tych hitów z lat 90., ale drugi największy megakult tamtych lat, czyli Piękna i bestia zarobił trochę ponad 50 mln $ na całym świecie. Także już reszty robić raczej nie będą, teraz planują filmy Pixara konwertować.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#832 Post autor: Mystery » czw kwie 19, 2012 17:40 pm

Nie liczyłbym na coś lepszego w najbliższym czasie, po sukcesie Króla Lwa 3D planowano zrobić konwersję i przy okazji remastering wszystkich tych hitów z lat 90., ale drugi największy megakult tamtych lat, czyli Piękna i bestia zarobił trochę ponad 50 mln $ na całym świecie. Także już reszty robić raczej nie będą, teraz planują filmy Pixara konwertować.
"Król Lew" i "Piękna i Bestia" miały swoje premiery już od dawna i Disney do konwertowania innych klasycznych animacji raczej się nie zabierał, także nie najlepszy wynik "Pięknej i Bestii" nie miał tu nic na rzeczy. Podobnie z konwertowaniem filmów Pixara, gdzie to daty Toy Story czy Finding Nemo były wyznaczono na długo wstecz, przed tym jak Król Lew zaczął zarabiać grube miliony.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#833 Post autor: lis23 » czw kwie 19, 2012 18:07 pm

kiedyśgrześ pisze:Kup dopiero jak ci będzie obraz pasował :) Z tym, że nie patrz na 25 giga, to standard na 2 godzinny film, to niewiele znaczy, ważna jest praca jaką wykona wytwórnia przy transferze, doświadczenie uczy, że pierwsze wydania wielokrotnie bywały złe :)
A ile GB na płycie dwu warstwowej 50GB zajmuje taki np. " Król Lew " lub " Piękna i Bestia "?
a sprawdzenie obrazu będzie chyba dosyć trudne - oczywiście są screeny ale lepiej zobaczyć to w ruchu i na pełnym ekranie - najbardziej obawiam się o jakość obrazu ( jakieś piksele, babole ) i o kolory.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#834 Post autor: kiedyśgrześ » czw kwie 19, 2012 18:23 pm

No przecież nie 50 Giga :) to są rysunkowe filmy i tak mają bycze bitratey bo się relatywnie łatwo kompresują (plamy jednolitego koloru, mniej ruchu, te sprawy) Płyty dwuwarstwowe to na długie filmy, albo dodatki. Szczegółów nie znam bo mnie to nie interesuję, ale daję sobie uciąć mały palec u nogi, że pewnej szybkości danych nie można przekroczyć, bo żaden procesor odtwarzacza stacjonarnego tego nie połknie, a standard trzeba trzymać. Bez nerwów, jak film nie ma dodatków wystarczy jedna warstwa. Kolor, artefakty itd. to raczej kwestia wykonanej pracy przy digitalizacji.
Obrazek

Templar

#835 Post autor: Templar » czw kwie 19, 2012 18:27 pm

Mystery Man pisze:Disney do konwertowania innych klasycznych animacji raczej się nie zabierał
Były ploty, że po Pięknej i Bestii będzie Mała syrenka i Pocahontas, jakby PiB zarobiła tyle co Król Lew to by dalej konwertowali, a poźniej by pewnie zrobili Tarzana i Herkulesa.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#836 Post autor: Mystery » pn cze 04, 2012 13:55 pm

Alternatywne otwarcie filmu:
http://www.youtube.com/watch?v=kyzXyo5EMhQ

hp_gof

#837 Post autor: hp_gof » pn cze 04, 2012 15:40 pm

Jaki plagiat Galadrieli i Drużyny Pierścienia...

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#838 Post autor: Ghostek » pn cze 04, 2012 15:45 pm

Słabe. Dobrze, że nie doszło do skutku :)
Obrazek

Templar

#839 Post autor: Templar » pn cze 04, 2012 15:48 pm

Mi się chyba bardziej podoba ten alternatywny początek, w normalnym trochę za szybko to leciało :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#840 Post autor: Koper » pn cze 04, 2012 17:22 pm

hp_gof pisze:Jaki plagiat Galadrieli i Drużyny Pierścienia...
Ta przemowa księżniczki to raczej zżyna z "Diuny" Lyncha. I tak część tego w środku filmu się ostało.

Swoją drogą, że ten film jest spóźniony o pół wieku, to wiedziałem przed premierą. Po obejrzeniu stwierdzam, że nie tylko spóźniony, ale zwyczajnie taki sobie. Śmiali się ludzie ze scenariusza "Avatara" a był dużo lepiej skonstruowany niż to - połapać się w tym co bohaterowie chcą osiągnąć i co nimi kieruje nie idzie, a na dodatek historia jakoś szczególnie nie emocjonuje ani nie porywa. Jeden plus, że księżniczka w filmie wypada ciekawiej jak na fotosach z planu.
Ale cycków nie pokazuje, więc i tak do chrzanu. ;) ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

ODPOWIEDZ