Game Of Thrones & House of the Dragon - Ramin Djawadi (dyskusja o score i serialu)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

Re: Game Of Thrones - Ramin Djawadi

#331 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr kwie 11, 2012 10:04 am

Mefisto pisze: Swoją drogą oficjalnie potwierdzony został sezon 3
Skoro potwierdzili realizację 3 sezonu, to musi też być i sezon 4, bo chronologicznie, wydarzenia w 'Nawałnicy mieczy' i 'Uczcie dla wron' toczą się równolegle. Co będzie dalej, czas jednak pokaże, bo jak w takim tempie będą kręcili odcinki, to Martin nie zdąży zakończyć sagi i wszystko 'stanie' na "Tańcu ze smokami'. Byłaby to wielka szkoda, bo tom, kończy się naprawdę wielkim pierdolnięciem :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#332 Post autor: Mystery » śr kwie 11, 2012 13:21 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:
Mefisto pisze: Swoją drogą oficjalnie potwierdzony został sezon 3
Skoro potwierdzili realizację 3 sezonu, to musi też być i sezon 4, bo chronologicznie, wydarzenia w 'Nawałnicy mieczy' i 'Uczcie dla wron' toczą się równolegle. Co będzie dalej, czas jednak pokaże, bo jak w takim tempie będą kręcili odcinki, to Martin nie zdąży zakończyć sagi i wszystko 'stanie' na "Tańcu ze smokami'. Byłaby to wielka szkoda, bo tom, kończy się naprawdę wielkim pierdolnięciem :)
Myślę, że w kolejnych sezonach budżet może wciąż rosnąć i wtedy może być ciężko, ale cieszy trzeci sezon, zawsze to lepsze, niż zakończenie po dwóch seriach, jak to było w przypadku Rome i Carnivale, których kontynuowanie, mimo szerokiej rzeszy widzów i fanów, okazało się dla HBO za drogie.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#333 Post autor: Marek Łach » śr kwie 11, 2012 14:35 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze: chronologicznie, wydarzenia w 'Nawałnicy mieczy' i 'Uczcie dla wron' toczą się równolegle.
Równolegle toczą się w Uczcie i Tańcu. :) Nawałnica jest pełnoprawną całością (i pewnie dlatego jest IMO najlepszą częścią serii).

Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

#334 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr kwie 11, 2012 15:23 pm

Prawda, tak też myślałem, że coś chyba popierniczyłem :D Dzięki za 'wyprostowanie'.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#335 Post autor: Wawrzyniec » czw kwie 12, 2012 21:02 pm

Mystery Man pisze:Myślę, że w kolejnych sezonach budżet może wciąż rosnąć i wtedy może być ciężko, ale cieszy trzeci sezon, zawsze to lepsze, niż zakończenie po dwóch seriach, jak to było w przypadku Rome i Carnivale, których kontynuowanie, mimo szerokiej rzeszy widzów i fanów, okazało się dla HBO za drogie.
Dopóki nie będą podczas zdjęć konie zdychać, albo nikt nie będzie z tym do mediów wyjeżdżał to spokojnie będą kręcone dalsze sezony.
Pomyślcie sobie 7 sezonów "Gry o Tron". 7 soundtracków Ramina Djawadiego. :mrgreen:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#336 Post autor: Templar » czw kwie 12, 2012 21:14 pm

Wawrzyniec pisze:7 soundtracków Ramina Djawadiego. :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#337 Post autor: Adam » czw kwie 12, 2012 21:15 pm

Wawrzyniec pisze:Pomyślcie sobie 7 sezonów "Gry o Tron". 7 soundtracków Ramina Djawadiego. :mrgreen:
też mi problem :D z LOST'ami mamy to samo i też nawet sam Gjaczino wszystkich tych płyt nie dał rady na trzeźwo przesłuchać :mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#338 Post autor: Wawrzyniec » czw kwie 12, 2012 21:24 pm

Ale chyba jest różnica między muzyką Giacchino do "Lostów", a Djawadiego" do "Game of Thrones"? :?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#339 Post autor: Adam » czw kwie 12, 2012 21:25 pm

jednego i drugiego nie idzie do końca wysłuchać :D ale z Lostami trudniej bo pińcet płyt jest :D
#FUCKVINYL

Templar

#340 Post autor: Templar » czw kwie 12, 2012 21:29 pm

Adam pisze:też mi problem :D z LOST'ami mamy to samo i też nawet sam Gjaczino wszystkich tych płyt nie dał rady na trzeźwo przesłuchać :mrgreen:
Porównujesz GoT Djawadiego do Lostów Gjaczino? :roll: Losty miały jeden z najlepszych soundtracków wśród seriali i ja przesłuchałem nie raz już każdą płytę, a u Djawadiego do "Main Theme" i wyłączam, bo dalej nie idzie słuchać.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#341 Post autor: Adam » czw kwie 12, 2012 21:32 pm

swego czasu była dyskusja na ten temat i wielu forumowiczów uznało że jak z LOSTów wyjdzie jakiś best of, to wtedy będzie można tego słuchać dopiero ;-) i ja to podtrzymuje :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#342 Post autor: DanielosVK » czw kwie 12, 2012 21:40 pm

A ja nie 8)
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#343 Post autor: Marek Łach » czw kwie 12, 2012 21:45 pm

Myślę, że Final Season Lostów skutecznie zaprzeczył wszelkim utyskiwaniom na nieprzyjemny odsłuch muzyki Giacchino. Wcześniejsze sezony były ciężkawe (choć fascynujące), ale ostatnie 3 płytki to czysta, nieskrępowana i wciągająca przyjemność.

Mefisto

#344 Post autor: Mefisto » czw kwie 12, 2012 21:52 pm

Agree.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#345 Post autor: Adam » czw kwie 12, 2012 22:30 pm

Marek Łach pisze:ale ostatnie 3 płytki
marne li to pocieszenie skoro płytek jest bodaj aż 7 czy 8? :P
#FUCKVINYL