Kłamstwa, kłamstwa na każdym kroku... No ale przecież moja pozytywna wypowiedź o CC to dwa wyrazy.Adam pisze:toś się wypowiedziałale w sumie standard tutaj - jak coś złe, to się loluje, pisze o zniesmaczonych rzeszach fanów filmówki, i robi dyskusję na kilka stron, a jak ktoś nielubiany zrobi dobry score to się pisze 2 wyrazy, bo więcej nie wypada, bo to faux pax
BRIAN TYLER - COLUMBUS CIRCLE (2012)
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Re: BRIAN TYLER - COLUMBUS CIRCLE (2012)
Przyznam, że Brian tworzy rzeczy, które da się słuchać. "Columbus" mnie nie porywa do tańca, ale jest tu na czym ucho zawiesić. Są dzwoneczki, skrzypce i syntezatory, ciekawie skomponowany hamburger z hollywoodzkiego mcdonald'sa. Co ważne, nie kapie tłuszczem underscoru.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Do mnie tych słów nie odnoś, bo o kupach nigdy więcej nie piszę. Ja rozpisuję się tylko na temat score'ów co najmniej czwórkowych, ale przede wszystkim takich, które mnie czymś zmiażdżyły.Adam pisze:toś się wypowiedziałDanielosVK pisze:Przesłuchałem to Columbus Circle. Obok Diuny jedyny wartościowy score Tylera, jaki w ogóle słyszałem. Ładny temat i klimat, 3,5/5 się należy. Gdyby tylko Tyler częściej pisał takie score'y, a nie rzemieślnicze łupanki 4-5 razy w roku.ale w sumie standard tutaj - jak coś złe, to się loluje, pisze o zniesmaczonych rzeszach fanów filmówki, i robi dyskusję na kilka stron, a jak ktoś nielubiany zrobi dobry score to się pisze 2 wyrazy, bo więcej nie wypada, bo to faux pax
W tym scorze urzekł mnie temat i ogólny nastrój ścieżki. Fajną Tyler obrał drogę, że poszedł w taką kameralność i wychodzi mu to dużo lepiej niż wszystkie jego łupanki. Powinien częściej robić takie rzeczy, chociaż wątpię, że będzie - ale fajnie by było. Cała płyta jest nieco monotonna i męcząca, przez co pełnej czwórki wystawić nie mogę, ale Tyler się postarał i napisał po prostu dobry, nastrojowy score. 3,5/5, dziękuję za uwagę.

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Marek Łach pisze:Kłamstwa, kłamstwa na każdym kroku... No ale przecież moja pozytywna wypowiedź o CC to dwa wyrazy.

czyli się jednak dało coś więcej napisaćDanielosVK pisze:W tym scorze urzekł mnie temat i ogólny nastrój ścieżki. Fajną Tyler obrał drogę, że poszedł w taką kameralność i wychodzi mu to dużo lepiej niż wszystkie jego łupanki. Powinien częściej robić takie rzeczy, chociaż wątpię, że będzie - ale fajnie by było. Cała płyta jest nieco monotonna i męcząca, przez co pełnej czwórki wystawić nie mogę, ale Tyler się postarał i napisał po prostu dobry, nastrojowy score. 3,5/5, dziękuję za uwagę.

#FUCKVINYL
Paweł Stroiński pisze:Bo HAns nie przyzwyczaja do pisania shitu.
U Tylera to normalka, więc po co go tłumaczyć, jak najwyraźniej lepiej nie umi?
A ty nie tłumaczysz Hansa niby ?:D Żart tysiąclecia

Nie, w ogóleTurek pisze:Paweł Stroiński pisze:Bo HAns nie przyzwyczaja do pisania shitu.

Ostatnio zmieniony pn kwie 09, 2012 13:02 pm przez Turek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Po pierwsze, to ostatni rok.
Po drugie, jeśli uważasz, że stwierdzenie, że profesjonalny twórca olewa projekt albo że woli się wybrać na wycieczki krajoznawcze niż utrzymać jakiś porządny standard muzyki to tłumaczenie, a nie oskarżenie, to sorry, ale nie mam pytań.
Po drugie, jeśli uważasz, że stwierdzenie, że profesjonalny twórca olewa projekt albo że woli się wybrać na wycieczki krajoznawcze niż utrzymać jakiś porządny standard muzyki to tłumaczenie, a nie oskarżenie, to sorry, ale nie mam pytań.
A co mnie interesuje że Hans do Charcic Wielkich na wakacje pojechał albo że kaca miał na PiratachPaweł Stroiński pisze:Po pierwsze, to ostatni rok.

Gówno jest gównem a Hans może sobie bajeczki opowiadać, Ty mu możesz wierzyć proszę bardzo

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Tak, Zimmer przyznający się mniej lub bardziej (w sprawie Piratów mi całkiem bardziej!) do braku profesjonalizmu w zeszłym roku to bajeczki.
I tak, to że wolał Charcice Wielkie od napisania porządnej muzyki akurat może mieć wpływ na jakość score'u. Nie masz zielonego pojęcia, jak ważny jest proces twórczy dla dobrego napisania muzyki filmowej i tego filmu zrozumienia. Jeśli facet woli się dobrze bawić, niż przysiąść nad filmem i popatrzeć, co można z nim zrobić... to ma problem.
I tak, to że wolał Charcice Wielkie od napisania porządnej muzyki akurat może mieć wpływ na jakość score'u. Nie masz zielonego pojęcia, jak ważny jest proces twórczy dla dobrego napisania muzyki filmowej i tego filmu zrozumienia. Jeśli facet woli się dobrze bawić, niż przysiąść nad filmem i popatrzeć, co można z nim zrobić... to ma problem.
wmieszając się w oftop śmiem twierdzić że przy CC Brajan dobrze podszedł do procesu twórczego, a w Brake tym bardziej 

#FUCKVINYL
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ale w CC otrzymaliśmy naprawdę dobre efekty, a w Brake nie bardzo.
Fe.
ale Brake to nie muza do słuchania, we filmie działa bdb.
#FUCKVINYL
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ale poza filmem jest słaba. I tyle. 

Fe.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
A jaki to był proces? Dokładnie proszę.
Taki argument od Adama, koniec świataAdam pisze:ale Brake to nie muza do słuchania, we filmie działa bdb.